Vegansk karry blomkålssuppe

Er du på udkig efter en sund og mættende plantebaseret suppe, som samtidig er såre simpel at tilberede og som ved første mundfuld sender dig en tur til et lille hyggeligt indisk gadekøkken, ja, så har du hermed fundet suppen. Denne veganske karry blomkålssuppe smager afsindigt godt, og selvom du måske ikke er veganer eller vegetar, er jeg ret overbevist om, at denne blomkålssuppe vil tage kegler i det lille hjem.

Prøv lige at se opskriften på: Veganske frikadeller

Opskriften på denne karry blomkålssuppe er:

  • 100% plantebaseret og vegansk
  • Spækket med indiske krydderier, kokosmælk og seriøse mængder grøntsager
  • Sund, nærende og mættende
  • Nem at tilberede på godt en halv time
  • Lækker cremet med en fyldig konsistens

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk svampe bourguignon

Vegansk karry blomkålssuppe

Prøv lige at se opskriften på: Cremet vegansk suppe med broccoli

Blomkål i rå mængder

Denne blomkålssuppe lever virkelig op til sit navn, for den består af intet mindre end to hele blomkål. Det lyder måske voldsomt, men resultatet taler for sig selv. Det er i ordets bogstavelig forstand en vaskeægte grøntsagssuppe, som gør det at spise flere grøntsager i dagligdagen til en ren leg.

Grøntsager en masse:

  • 2 æbler
  • 2 hele blomkål
  • Ingefær
  • 2 løg
  • Hvidløg

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk brownie

Der er virkelig skruet op for alle parametre i denne blomkålssuppe, som byder på et sandt overflødighedshorn af fortryllende aromaer i munden, og som samtidig er en fryd for øjet takket være den gule intense farve af karry og gurkemeje. Det er en suppe der er lækker cremet med en god fylde, men som på ingen måde er for tung i det. Den mætter dejligt og giver en indre varme og energi, som især i vinterhalvåret er meget kærkommen.

God fornøjelse med blomkålssuppen.

Vegansk karry blomkålssuppe

Vegansk karry blomkålssuppe

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 350 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 5 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 2 blomkål
  • 2 æbler
  • 8 fed hvidløg
  • 3 spsk. friskhakket ingefær
  • 1,2 ltr. grøntsagsbouillon (3 bouillonterninger)
  • 1 ds. kokosmælk
  • 4 tsk. mild karry
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 2-3 spsk. saft fra en lime eller appelsin

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skræl ingefæren og hak det fint.
  3. Skræl æblerne og fjern stilk og kernehus. Skær de halverede æbler ud i grove tern.
  4. Fjern bladene på de to blomkål og selve stokken. Skær nu blomkålene ud i fingertykke skiver, og hak dem herefter groft.
  5. Opvarm lidt olie i en stor gryde, og steg løgene klare i en 2-3 minutter ved høj varme.
  6. Tilsæt det finthakkede hvidløg, ingefær og æbletern, og steg grøntsagerne videre i 4-5 minutter ved middel varme.
  7. Hæld de to grofthakkede blomkål ned i gryden til de andre grøntsager sammen med alle krydderierne og grøntsagsbouillonen. Tilsæt 3 tsk. salt og lidt friskkværnet peber til suppen.
  8. Bring blomkålssuppen i kog, og lad nu suppen simre videre under låg i ca. 15 minutter eller til blomkålene er helt bløde.
  9. Blend suppen med en stavblender til den har en fin ensartet konsistens.
  10. Tilsæt kokosmælken og lime- eller appelsinsaft. Rør rundt i suppen og smag den til med salt og friskkværnet peber.
  11. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Denne veganske udgave af en karry blomkålssuppe er fryseegnet i op til tre måneder, og kan sagtens holde sig på køl i op til tre dage. Server blomkålssuppen sammen med lidt madbrød som fx naanbrød. Skal den have lidt ekstra kan du riste en lille håndfuld nigelafrø på en tør pande sammen med nogle kokosflager i ca. 1 minut, som tilfører suppen en fantastisk smag, og som samtidig får suppen til at se ekstra indbydende ud med lidt topping. Du kan også hakke noget frisk koriander og drysse ovenpå suppen lige inden servering.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Vegansk karry blomkålssuppe

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

2 kommentarer

Susanne 1. marts 2020 - 09:05

Jeg har lavet din veganske karry blomkålssuppe, MUMS, den er virkelig lækker både for øjet og for smagsløgene

Besvar
Thomas fra Barego'mad 1. marts 2020 - 10:05

Hej Susanne,
Mange tak for din kommentar 😊 Det er jeg rigtig glad for at høre, og jeg kan kun give dig ret i, at det er suppe med mums på.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner