Pasta. Soltørrede tomater. Mascarpone. Frisk spinat. Hvidløg. Parmesan. Ingredienserne til en mundvandsdrivende lækker pastaret, som kan tilberedes på under en halv time. Kort og godt pasta med soltørrede tomater, spinat og mascarpone, som er alt andet end kedelig hverdagsmad. Med andre ord det perfekte måltid, når overskuddet til den helt store madlavning kan ligge på et meget lille sted. Det er aftensmad med pasta og den mest velsmagende mascarpone-sovs, som nyder stor popularitet i vores lille familie. Den cremede pastaret med soltørrede tomater sender dig for en stund ned på et lille italiensk spisested, hvor kærligheden til gode råvarer forfører dine sanser. Jeg er stor fan.
Pastaret med soltørrede tomater og spinat
Jeg er rigtig glad for pasta, mascarpone og parmesan, og denne opskrift på pasta med soltørrede tomater er ingen undtagelse. Den cremede mascarpone-sovs indkapsler dette måltid, som er hurtig og lækker aftensmad på en travl hverdag. Den fede mascarpone, hvidløg, parmesan og ikke mindst lagen fra de soltørrede tomater springer ganske enkelt smagsbarometret. Du kan også tilsætte lidt friskpresset citronsaft, som tilfører tilfører noget frisk og syrligt til sovsen, og en sjat hvidvin skader absolut heller ikke.
Du kan både bruge frisk pasta som tagliatelle, men du kan også sagtens anvende ukogt spaghetti, som bare skal koges efter anvisningerne på pakken. Vil du gå all-in kan du også lave din egen friske pastadej, som gør denne cremede pastaret til en lækker gæstemiddag.
Denne opskrift på cremet pasta med soltørrede tomater, spinat og mascarpone er:
- Den ultimative opskrift på pasta med den mest cremede sovs med mascarpone
- Nem og lækker aftensmad med pasta for hele familien
- Uden kød, men kan sagtens serveres til et par stegte kyllingebryster
- Færdigtilberedt på 25 minutter
Disse ingredienser skal du bruge:
- Fuldkornsspaghetti
- Løg
- Hvidløg
- Frisk spinat
- Soltørrede tomater i lage
- Hønsebouillonterning
- Kogevand fra spaghettien
- Parmesan
- Mascarpone
- Tørrede chiliflager (kan undlades)
Prøv lige at se opskriften på: Pasta med laks og fløde
Prøv lige at se opskriften på: Macaroni and cheese med broccoli og spinat
Opskrift på cremet pasta med soltørrede tomater
Denne pastaret med mascarpone-sovs, soltørrede tomater i lage, spinat og parmesan er nem hverdagsmad når det er bedst. Du kan bruge mange forskellige typer af pasta, men jeg foretrækker fuldkornsspaghetti eller frisk tagliatelle, som kun skal koges i få minutter. Mascarpone-sovsen skal du selv smage til med salt og friskkværnet peber, og de tørrede chiliflager kan du helt undlade, hvis du ikke lige er til smagen af chili.
Hæld det meste af kogevandet fra pastaen, men gem et par deciliter af kogevandet, da det er med til at gøre retten ekstra lidt og cremet i selskab med mascarponen. Den færdigkogte pasta og det overskydende kogevand skal hældes over spinaten i dørslaget, som får spinaten til at falde sammen. Herefter hælder du den blancherede spinat og friskkogte pasta ned til alle de øvrige ingredienser i gryden eller panden.
God fornøjelse.
Ingredients
- 400 gr. fuldkornsspaghetti, ukogt
- 1 stort løg, finthakket eller skåret i tynde både
- 3-4 fed hvidløg, finpresset
- 200 gr. frisk spinat
- 1 glas soltørrede tomater i lage, grofthakket (drænet vægt ca. 180 gr.)
- 1 hønsebouillonterning
- 2 dl. kogevand fra spaghettien
- 50 gr. parmesan, fintrevet
- 200 gr. mascarpone
- 0,25 tsk. tørrede chiliflager (kan undlades)
- 3 spsk. olie (fra de soltørrede tomater)
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Kog pastaen efter anvisningerne på emballagen. Gem to deciliter af kogevandet til den cremede sovs med mascarpone og parmesan, og hæld resten af kogevandet sammen med pastaen over spinatbladene i dørslaget.
- Pil løget og skær det i tynde både eller små tern.
- Skyl spinaten under koldt vand og lad det dryppe af i et dørslag.
- Riv parmesanen fint på et rivejern.
- Hæld lagen fra de soltørrede tomater, og hak tomaterne groft. Gem ca. 3-4 spiseskefulde af olielagen, som skal anvendes til at stege løgene i.
- Opvarm lidt af olielagen i en sauterpande eller stor gryde, og steg løgene blanke og klare i ca. 4-5 minutter ved middehøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Tilsæt det finpressede hvidløg og lad det stege med i yderligere 1 minut.
- Tilsæt de grofthakkede soltørrede tomater, chiliflager, friskkværnet peber og salt, og steg videre i yderligere et par minutter.
- Tilsæt to deciliter af kogevandet fra den kogte pasta, og opløs hønsebouillonen i kogevandet i gryden under omrøring.
- Vend mascarpone og parmesan ned til alle de øvrige ingredienser i gryden , og rør rundt indtil mascarponen er helt opløst. Smag den cremede ostesovs til med friskkværnet peber og salt.
- Hæld resten af kogevandet over spinatbladene sammen med den færdigkogte pasta. Lad pastaen og spinaten dryppe af i dørslaget, og vend det herefter ned i gryden til alle de øvrige ingredienser. Rør rundt så den cremede sovs bliver jævnt fordelt i retten, og pynt evt. med lidt grofthakket persille eller basilikum.
- Velbekomme.