Her får du opskriften på hjemmelavet kartoffel porre suppe med sprødstegte bacontern. Lækker og cremet grøntsagssuppe legeret med flødeost.
Hjemmelavet kartoffel porre suppe er en rigtig efterårs- og vinterspise, som forholdsvis ofte er på menuen i de kolde og mørke vintermåneder.
Et mættende og billigt aftensmåltid, som både er let at tilberede og som er et hit for både store og små.
Hånden på hjertet, så kan jeg nu spise kartoffelsuppe med porre året rundt, og da denne suppe hverken kræver mange råvarer eller flere timers tilberedning, er det en skøn suppe til både hverdag og weekend.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på kartoffelsuppe med porre
Opskriften på denne kartoffel porresuppe er med den klassiske pikantost, men suppen bliver lige så god med en anden krydderurte- eller hvidløgsost.
Alternativt kan du også sagtens anvende almindelig piskefløde eller 18% cremefraiche, men flødeosten tilfører lige suppen lidt ekstra rent smagsmæssigt.
Du kan med fordel prøve at tilsætte lidt friskrevet parmesan i suppen sammen med flødeosten, som kun forstærker den i forvejen velsmagende suppe.
Denne opskrift på kartoffel porresuppe er:
- Et mættende og billigt aftensmåltid spækket med kartofler, porrer og løg
- Let at tilberede på ca. en halv time
- En mundvandsdrivende lækker grøntsagssuppe spækket smag
- Fryseegnet i op til tre måneder
Hvid eller grøn kartoffelsuppe med porrer
I din søgen efter kartoffel porresuppe på nettet, er du måske stødt på udgaver der både er cremehvide eller mere over i de grønlige nuancer.
Det skyldes ren og skær porrerne i suppen, og hvorvidt du anvender hele porren inklusiv den grønne top, eller kun den hvide del af porren.
Personligt anvender vi hele porren, når vi laver kartoffel porresuppe, og suppen smager ens uanset om du anvender den grønne del eller ej.
Jeg synes blot det er madspild at smide den grønne del af porren ud, og derfor ryger den med i suppen.
Hverdagsmad eller gæstemad
Kartoffelsuppe med porrer er en vidunderlig grøntsagssuppe, som du både kan servere for familien i hverdagen, men som også sagtens kan serveres som forret en lørdag aften hvor du har inviteret gæster.
Kartoffel porresuppe er lækker cremet og spækket med varme og velsmag, som til fest kan toppes med lidt ekstra pynt som smørristede rugbrødscroutoner, purløg og fine tynde grønne porreringe.
Det er nok en af de billigste grøntsagssupper man kan tilberede, men det bliver den bestemt ikke ringere af, tværtimod!
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din vudering af den her.