Kartoffel porresuppe

af Baregomad.dk
Kartoffel porresuppe
0 kommentar
2

Hjemmelavet kartoffel porresuppe er en rigtig efterårs- og vinterspise, som forholdsvis ofte er på menuen i de kolde og mørke vintermåneder. Et mættende og billigt aftensmåltid, som både er let at tilberede og som er et hit for både store og små.

Opskriften på denne kartoffel porresuppe er med den klassiske pikantost fra BUKO, men suppen bliver lige så god med en anden krydderurte- eller hvidløgsost. Alternativt kan du også sagtens anvende almindelig piskefløde eller 18% cremefraiche, men flødeosten tilfører lige suppen lidt ekstra rent smagsmæssigt.

Hvid eller grøn kartoffel porresuppe

I din søgen efter kartoffel porresuppe på nettet, er du måske stødt på udgaver der både er cremehvide eller mere over i de grønlige nuancer. Det skyldes ren og skær porrerne i suppen, og hvorvidt du anvender hele porren inklusiv den grønne top, eller kun den hvide del af porren. Personligt anvender vi hele porren, når vi laver kartoffel porresuppe, og suppen smager ens uanset om du anvender den grønne del eller ej. Jeg synes blot det er madspild at smide den grønne del af porren ud, og derfor ryger den med i suppen.

Hverdagsmad eller gæstemad

Kartoffel porresuppe er en vidunderlig grøntsagssuppe, som du både kan servere for familien i hverdagen, men som også sagtens kan serveres som forret en lørdag aften hvor du har inviteret gæster. Kartoffel porresuppe er lækker cremet og spækket med varme og velsmag, som til fest kan toppes med lidt ekstra pynt som smørristede rugbrødscroutoner, karse og fine tynde grønne porreringe. Det er nok en af de billigste grøntsagssupper man kan tilberede, men det gør den bestemt ikke ringere, tværtimod!

Kartoffel porresuppe

Kartoffel porresuppe

Hjemmelavet kartoffel porresuppe er en rigtig efterårs- og vinterspise, som forholdsvis ofte er på menuen i de kolde og mørke vintermåneder. Et… Nem aftensmad Kartoffel porresuppe European Print opskrift
Antal personer: 2-3 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 190 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

  • Ca. 500 gr. kartofler
  • 2 store eller 3 små porrer
  • 150 gr. bacontern
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3/4 ltr. bouillon (1 grøntsagsbouillon terning og 1 hønsekødsbouillon terning)
  • 125 gr. pikantost (1½ dl. fløde eller cremefraiche kan også anvendes)
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • Evt. lidt tørret chili
  • 2-3 spsk. olivenolie, smør eller rapsolie

Sådan gør du

Sprødstegte bacontern:

Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel baconternene på pladen. Sæt pladen med baconternene i ovnen, og steg dem sprøde. Det tager ca. 15-20 minutter alt efter ovntype. Tag pladen med de færdigstegte bacontern ud af ovnen, og læg de sprødstegte bacontern på noget fedtsugende papir som fx køkkenrulle.

Lad baconternene afkøle lidt, og hak dem så forholdsvis fint på et skærebræt, og hæld dem i en skål.

Kartoffel porresuppe:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.

Skær porrerne i tynde ringe og skyld dem grundigt under kold vand, og lad dem afdryppe i et dørslag. Gem lidt af de grønne porreringe til pynt, når suppen skal serveres.

Hak løget i mindre tern.

Hæld lidt olie eller smør i en tykbundet gryde, og lad det smelte ved kraftig varme. Svits kartofler og løg i fedtstoffet i en 2-3 minutter, og tilsæt herefter porreringene som svitses med i yderligere et par minutter.

Tilsæt grøntsagsbouillonen til de svitsede grøntsager, og lad kartoffel porresuppen småkoge i 20-25 minutter indtil grøntsagerne er møre.

Blend suppen jævn med en stavblender, og tilsæt herefter pikantosten eller alternativt fløde/cremefraiche. Jeg foretrækker personligt pikantosten, da den både legerer suppen og samtidig giver en dejlig pikant smag. Rør godt rundt i suppen, så osten eller fløden bliver helt opløst.

Lad nu suppen koge kortvarigt op, og smag den til med friskkværnet peber, salt og evt. lidt tørret chili.

Anret den færdige kartoffel porresuppe med lidt af de sprødstegte bacontern og tynde grønne porreringe.

Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Lav en stor portion af kartoffel porresuppen, og frys den ned eller stil den i køleskabet, hvor den sagtens kan holde sig et par dage, hvis du vil have nem aftensmad en af de kommende dage. Du kan også servere ristede rugbrødskrummer til suppen, som blot består af små rugbrødstern som du vender i lidt olivenolie, og så rister sprøde i ovnen sammen med baconternene i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde.

Kartoffel porresuppe
Lækker og mættende kartoffel porresuppe toppet med sprødstegte bacontern, tynde grønne porreringe og lidt tørret chili.

0 kommentar
2

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.