Baregomad.dk » Opskrifter » Inspiration » Suppe » Kartoffel porresuppe

Kartoffel porresuppe

Kartoffel porresuppe

Hjemmelavet kartoffel porresuppe er en rigtig efterårs- og vinterspise, som forholdsvis ofte er på menuen i de kolde og mørke vintermåneder. Et mættende og billigt aftensmåltid, som både er let at tilberede og som er et hit for både store og små. Hånden på hjertet, så kan jeg nu spise kartoffel porresuppe året rundt, og da denne suppe hverken kræver mange råvarer eller flere timers tilberedning, er det en skøn suppe til både hverdag og weekend.

Opskrift på kartoffel porresuppe

Opskriften på denne kartoffel porresuppe er med den klassiske pikantost, men suppen bliver lige så god med en anden krydderurte- eller hvidløgsost. Alternativt kan du også sagtens anvende almindelig piskefløde eller 18% cremefraiche, men flødeosten tilfører lige suppen lidt ekstra rent smagsmæssigt. Du kan med fordel prøve at tilsætte lidt friskrevet parmesan i suppen sammen med flødeosten, som kun forstærker den i forvejen velsmagende suppe.

Prøv lige at se opskriften på: Hokkaidosuppe

Denne opskrift på kartoffel porresuppe er:

 • Et mættende og billigt aftensmåltid spækket med kartofler, porrer og løg
 • Let at tilberede på ca. en halv time
 • En mundvandsdrivende lækker grøntsagssuppe spækket smag
 • Fryseegnet i op til tre måneder

Prøv lige at se opskriften på: Grøntsagssuppe

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Kartofler
 • Porrer
 • Løg
 • Hvidløg
 • Bacontern
 • Grøntsags- og hønsebouillon
 • Pikantost
Kartoffel porresuppe
Lækker cremet kartoffel porresuppe toppet med sprødstegte bacontern, cremefraiche og en kvist timian.

Prøv lige at se opskriften på: Ostebrød med krydderurter som pull-apart

Hvid eller grøn kartoffelsuppe med porrer

I din søgen efter kartoffel porresuppe på nettet, er du måske stødt på udgaver der både er cremehvide eller mere over i de grønlige nuancer. Det skyldes ren og skær porrerne i suppen, og hvorvidt du anvender hele porren inklusiv den grønne top, eller kun den hvide del af porren. Personligt anvender vi hele porren, når vi laver kartoffel porresuppe, og suppen smager ens uanset om du anvender den grønne del eller ej. Jeg synes blot det er madspild at smide den grønne del af porren ud, og derfor ryger den med i suppen.

Prøv lige at se opskriften på: Cremet vegansk suppe med broccoli

Hverdagsmad eller gæstemad

Kartoffelsuppe med porrer er en vidunderlig grøntsagssuppe, som du både kan servere for familien i hverdagen, men som også sagtens kan serveres som forret en lørdag aften hvor du har inviteret gæster. Kartoffel porresuppe er lækker cremet og spækket med varme og velsmag, som til fest kan toppes med lidt ekstra pynt som smørristede rugbrødscroutoner, purløg og fine tynde grønne porreringe. Det er nok en af de billigste grøntsagssupper man kan tilberede, men det bliver den bestemt ikke ringere af, tværtimod!

God fornøjelse.

Kartoffel porresuppe

Kartoffel porresuppe

Antal personer: 2-3 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 190 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 448 bedømmelser )

Ingredienser:

 • Ca. 500 gr. kartofler
 • 2 store porrer
 • 150 gr. bacontern
 • 1 løg
 • 1 fed presset hvidløg
 • ¾ ltr. bouillon (1 grøntsagsbouillon terning og 1 hønsekødsbouillon terning)
 • 125 gr. pikantost (1½ dl. fløde eller cremefraiche kan også anvendes)
 • Friskkværnet peber
 • Salt
 • Evt. lidt tørret chili
 • 2-3 spsk. olivenolie, smør eller rapsolie

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Sprødstegte bacontern:

 1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
 2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel baconternene på pladen. Sæt pladen med baconternene i ovnen, og steg dem sprøde. Det tager ca. 15-20 minutter alt efter ovntype. Tag pladen med de færdigstegte bacontern ud af ovnen, og læg de sprødstegte bacontern på noget fedtsugende papir som fx køkkenrulle.
 3. Lad baconternene afkøle lidt, og hak dem så forholdsvis fint på et skærebræt, og hæld dem i en skål.

Kartoffel porresuppe:

 1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
 2. Skær porrerne i tynde ringe og skyld dem grundigt under kold vand, og lad dem afdryppe i et dørslag. Gem lidt af de grønne porreringe til pynt, når suppen skal serveres.
 3. Hak løget i mindre tern og pres eller hak hvidløget fint.
 4. Hæld lidt olie eller smør i en tykbundet gryde, og lad det smelte ved kraftig varme. Svits kartofler, løg og hvidløg i fedtstoffet i en 2-3 minutter, og tilsæt herefter porreringene som svitses med i yderligere et par minutter.
 5. Tilsæt grøntsagsbouillonen til de svitsede grøntsager, og lad kartoffel porresuppen småkoge i 20-25 minutter indtil grøntsagerne er møre.
 6. Blend suppen jævn med en stavblender, og tilsæt herefter pikantosten eller alternativt fløde/cremefraiche. Jeg foretrækker personligt pikantosten, da den både legerer suppen og samtidig giver en dejlig pikant smag. Rør godt rundt i suppen, så osten eller fløden bliver helt opløst.
 7. Lad nu suppen koge kortvarigt op, og smag den til med friskkværnet peber, salt og evt. lidt tørret chili.
 8. Anret den færdige kartoffel porresuppe med lidt af de sprødstegte bacontern og tynde grønne porreringe.
 9. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Lav en stor portion af kartoffel porresuppen, og frys den ned eller stil den i køleskabet, hvor den sagtens kan holde sig et par dage, hvis du vil have nem aftensmad en af de kommende dage. Du kan også servere ristede rugbrødskrummer til suppen, som blot består af små rugbrødstern som du vender i lidt olivenolie, og så rister sprøde i ovnen sammen med baconternene i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.