Denne opskrift på vegansk thai rød karry med kikærter er himmelsk slowfood-cooking, som med garanti vil give varmen i kroppen på en kold vinterdag - nøjagtig som med Keema Madras med røde linser og veganergryde, som også er spækket med herlige krydderier og velsmag. Denne opskrift på thai rød karry vil med garanti få mundvandet til at løbe hos de personer, som sætter pris på god sovs - og i rigelige mængder. Perfekt til at suge op med madbrød som fx hjemmebagt naanbrød og en god portion ris.
Prøv lige at se opskriften på: Veganergryde
Denne opskrift på thai rød karry med kikærter er:
- Budgetvenlig
- Utrolig nem og enkelt at tilberede
- 100% vegansk og rig på proteiner
- Utrolig aromatisk og velsmagende
Prøv lige at se opskriften på: Naanbrød
Få basale ingredienser
Denne herlige simreret er helt uden kød og andre animalske ingredienser, men det bliver den absolut ikke ringere af. Det er kort og godt et simpelt vegansk måltid, som bare smager fortryllende godt, og som samtidig er yderst budgetvenlig i kraft af de få basale ingredienser, som denne ret består af. Kikærter, hakkede tomater, kokosmælk, løg, hvidløg, ingefær og så en hulens masse krydderier - det er essensen af dette aromatiske overflødighedshorn.
Prøv lige at se opskriften på: Veganske kødboller i indisk karrysovs
Thai rød karry med eller uden kød
Jeg er ikke veganer eller vegetar, men ynder at spise kødfrit nogle gange om ugen, og savner absolut ikke kødet i et måltid som dette. Den aromatiske sovs gør underværker, og sammen med kikærter, ris og lidt godt madbrød, kan selv en kødspiser ikke forlange mere.
Prøv lige at se opskriften på: Chili sin carne
Er der nu nogle i familien som insisterer på, at der skal kød på bordet - også i dag når madplanen ellers dikterer kødfri thai rød karry, ja, så er der håb forude for de kødglade familiemedlemmer. Du kan ganske enkelt servere lidt kogt eller stegt kyllingebryst som tilbehør, som så kan serveres separat og blandes i den lækre cremede sovs. Det bliver ikke større, og vil få enhver sjæl til at synge af begejstring.
Ingredients
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 ds. kikærter
- 1 ds. kokosmælk
- 2 løg
- 5 fed hvidløg
- 5 cm. ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- 3 tsk. rød karrypasta
- 1 spsk. ahornsirup
- Lidt majsstivelse
- Salt
- Friskkværnet peber
- Lidt olie til stegning
- Saften fra en lime (kan undlades)
Instructions
- Start med at hakke løg og hvidløg fint.
- Pil skrællen af ingefæret, og hak det fint.
- Varm lidt olie op i en gryde, og steg løgene blankene sammen med det finthakkede hvidløg i ca. 5 minutter ved forholdsvis høj varme.
- Tilsæt det finthakkede ingefær, gurkemeje, ahorn sirup, rød karrypasta og hakkede tomater. Tilsæt lidt salt og friskkværnet peber, men smag det endelig til lige inden retten skal serveres.
- Lad sovsen småsimre i ca. 10 minutter under låg.
- Blend nu sovsen til den er fin ensartet med en stavblender (alternativt hæld sovsen op i en blender og tilbage i gryden igen).
- Tilsæt kokosmælken og rør den godt ind i den blendede sovs.
- Skru op for varmen og bring sovsen i kog under omrøring.
- Jævn sovsen med lidt majsmej indtil den har den ønskede konsistens.
- Tilsæt herefter dåsen med kikærter (hæld væsken fra kikærterne og skyl dem let under koldt vand).
- Skru ned for varmen igen og lad den simre videre under låg i ca. 15 minutter.
- Smag retten til med salt, peber og evt. lidt mere rød karrypasta og saften fra en lime.
- Nu er din thai rød karry med kikærter klar til servering.
- Pynt evt. retten med lidt friskhakket koriander eller persille.
- Velbekomme.