Himmelsk vegetar pastaret med grønne asparges, forårsløg, basilikum og revet parmesan. På under 20 minutter fremtryller et skønt måltid
Sådan laver du en lækker vegetarisk pastaret med masser af smag, og pastaretten er tilmed super nem at tilberede.
Det er selvfølgelig en god omgang pasta uden kød, men du savner bestemt heller ikke kødet i retten.
I stedet kan du glæde dig til grønne asparges, squash og andre lækre ingredienser, der giver pastaretten det friske præg.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på vegetar pastaret
Start med at snitte forårsløg i tynde skiver.
Halver squashen på langs og skær den i små tern på 1 x 1 cm.
Hak løget og hvidløg fint.
Skær de grønne asparges i små stykker på 2-3 cm., men gem aspargeshovederne, som ikke skal tilberedes med de øvrige ingredienser.
Hæld noget godt olie i en gryde, og tilsæt herefter alle grøntsagerne, som skal svitses ved jævn varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt herefter en håndfuld friske basilikumblade til retten, og når bladene er faldet sammen, tilsættes grøntsagsbouillonen.
Lad retten simre i yderligere ca. 6-8 minutter.
Tag gryden af varmen og blend grøntsagsblandingen til en cremet sauce med en stavblender eller i en foodprocessor.
Kog fettuccinen efter anvisningerne på pakken i letsaltet vand.
Et par minutter før pastaen er færdigkogt tilsættes aspargeshovederne i gryden.
Når pastaen er færdigkogt hældes vandet fra og pastaen røres sammen med den lækre cremede grøntsagssauce.
Anret den færdige vegetar pastaret i et fad eller på tallerkener toppet med revet parmesan, et par friske basilikumblade og lidt finthakkede grønne asparges.
Denne lækre opskrift på en vegetar pastaret med den cremede aspargessauce smager ganske enkelt fantastisk af sommerfriske ærteskud.
Retten er inspireret af Jamie Oliver, og er blevet tilpasset lidt i forhold til hvad vi havde i køleskabet.
Du kan med fordel servere et stykke grillet kyllingebryst til denne pastaret, hvis du har nogle til bords der gerne vil have lidt kød på tallerkenen.
Du kan også riste nogle bacontern og tilsætte retten lige inden servering.
Næringsindhold
Vegetar pastaret
Mængde pr. portion
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Pasta i cremet aspargessauce
Opskriften til denne vegetar pastaret har jeg ladet mig inspirere til af stjernekokken Jamie Oliver, som laver nogle fantastiske vegetar måltider.
Hans opskrift på en lignende vegetar pastaret indeholder bladselleri og porre, som jeg har valgt at erstatte med et bundt forårsløg.
Som udgangspunkt kan du jo selv finde din helt egen favorit formel på denne cremede vegetar pastaret, som kan varieres i det uendelige.
De grønne asparges tilfører retten en lækker cremethed når de blendes, og giver en herlig delikat smag af friske ærteskud fra køkkenhaven, som matcher smagen af basilikum og parmesan på skønneste vis.
Et lille twist til opskriften
I opskriften vælger jeg at lade aspargeshovederne koge med pastaen i de sidste par minutter, men hvis du flækker aspargeshovederne på langs i nogle fine strimler, kan du med fordel vente med at tilsætte disse til retten serveres.
Derved får man hele oplevelsen af den lækre friske sprødhed, som mange forbinder med grønne asparges.
God fornøjelse med madlavningen.
Blot til info - hvis du ikke allerede ved det- er parmesanost ikke vegetarisk, det er lavet på animalsk osteløbe 🙂
Hej Maria,
Mange tak for dit feedback på opskriften. Blot lige til info, så er retten vegetarisk, og ikke vegansk 😉 Derfor er det helt ok at bruge animalsk parmesanost, som er lavet på osteløbe. Hvis pastaretten var vegansk, skulle du fx bruge vegansk parmesan, men det er jo ikke tilfældet med denne vegetar pastaret 🙂
Hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften - og kom gerne med din vurdering her.