Vegetar pastaret

af Baregomad.dk
Vegetar pastaret
0 kommentar
0

Jeg elsker et godt stykke kød.
Og ja, jeg ved godt at produktionen af især rødt kød både er skyld i massiv CO2-udledning takket være de kære køer, og samtidig er en mulig synder til visse typer af kræftformer som fx tarmkræft.
Men.
En grillet bøf af et stykke velhængt oksekød smager bare fantastisk.
Punktum.
Men for mig er det ikke enten eller.
Det er både og.
Og da min bedre halvdel ikke spiser kød, ender vores måltider ofte ud i nogle retter, hvor kød kan tilsættes, men ikke er det bærende element.
Det giver ret god mening.
Både for miljøet.
Den almene sundhed.
Og for pengepungen.
Og hånden på hjertet, så smager mange vegetarretter faktisk overraskende godt.
Helt uden kød.
Denne vegetar pastaret er sådan en af slagsen.

Pasta i cremet aspargessauce

Opskriften til denne vegetar pastaret har jeg ladet mig inspirere til af stjernekokken Jamie Oliver, som laver nogle fantastiske vegetar måltider. Hans opskrift på en lignende vegetar pastaret indeholder bladselleri og porre, som jeg har valgt at erstatte med et bundt forårsløg. Som udgangspunkt kan du jo selv finde din helt egen favorit formel på denne cremede vegetar pastaret, som kan varieres i det uendelige.

De grønne asparges tilfører retten en lækker cremethed når de blendes, og giver en herlig delikat smag af friske ærteskud fra køkkenhaven, som matcher smagen af basilikum og parmesan på skønneste vis.

Et lille twist til opskriften

I opskriften vælger jeg at lade aspargeshovederne koge med pastaen i de sidste par minutter, men hvis du flækker aspargeshovederne på langs i nogle fine strimler, kan du med fordel vente med at tilsætte disse til retten serveres. Derved får man hele oplevelsen af den lækre friske sprødhed, som mange forbinder med grønne asparges.

God fornøjelse med madlavningen.

Vegetar pastaret

Vegetar pastaret

Jeg elsker et godt stykke kød. Og ja, jeg ved godt at produktionen af især rødt kød både er skyld i massiv… Vegetar- og vegansk mad Vegetar pastaret European Print opskrift
Antal personer: 3 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 5 bedømmelser )

Ingredienser

 • 400-500 gr. frisk eller tør fettuccine
 • 1 bdt. forårsløg
 • 1 squash
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 bdt. grønne asparges
 • 1 potte frisk basilikum
 • 300 ml. grøntsagsbouillon
 • Parmesan
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Olie

Sådan gør du

Start med at snitte forårsløgene i tynde skiver.

Halver squashen på langs og skær den i små tern på 1x1 cm.

Hak løget og hvidløg fint.

Skær de grønne asparges i små stykker på 2-3 cm., men gem aspargeshovederne, som ikke skal tilberedes med de øvrige ingredienser.

Hæld noget godt olie i en gryde, og tilsæt herefter alle grøntsagerne, som skal svitses ved jævn varme i ca. 5 minutter.

Tilsæt herefter en håndfuld friske basilikumblade til retten, og når bladene er faldet sammen, tilsættes grøntsagsbouillonen.

Lad retten simre i yderligere ca. 6-8 minutter.

Tag gryden af varmen og blend grøntsagsblandingen til en cremet sauce med en stavblender eller i en foodprocessor.

Kog fettuccinen efter anvisningerne på pakken i letsaltet vand.

Et par minutter før pastaen er færdigkogt tilsættes aspargeshovederne i gryden.

Når pastaen er færdigkogt hældes vandet fra og pastaen røres sammen med den lækre cremede grøntsagssauce.

Anret den færdige vegetar pastaret i et fad eller på tallerkener toppet med revet parmesan, et par friske basilikumblade og lidt finthakkede grønne asparges.

Yderligere kommentarer

Denne lækre opskrift på en vegetar pastaret med den cremede aspargessauce smager ganske enkelt fantastisk af sommerfriske ærteskud. Retten er inspireret af Jamie Oliver, og er blevet tilpasset lidt i forhold til hvad vi havde i køleskabet. Du kan med fordel servere et stykke grillet kyllingebryst til denne pastaret, hvis du har nogle til bords der gerne vil have lidt kød på tallerkenen. Du kan også riste nogle bacontern og tilsætte retten lige inden servering.

Vegetar pastaret

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.