Himmelsk vegetar pastaret med grønne asparges, forårsløg, basilikum og revet parmesan. På under 20 minutter fremtryller et skønt måltid
Sådan laver du en lækker vegetarisk pastaret med masser af smag, og pastaretten er tilmed super nem at tilberede.
Det er selvfølgelig en god omgang pasta uden kød, men du savner bestemt heller ikke kødet i retten.
I stedet kan du glæde dig til grønne asparges, squash og andre lækre ingredienser, der giver pastaretten det friske præg.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på vegetar pastaret
Pasta i cremet aspargessauce
Opskriften til denne vegetar pastaret har jeg ladet mig inspirere til af stjernekokken Jamie Oliver, som laver nogle fantastiske vegetar måltider.
Hans opskrift på en lignende vegetar pastaret indeholder bladselleri og porre, som jeg har valgt at erstatte med et bundt forårsløg.
Som udgangspunkt kan du jo selv finde din helt egen favorit formel på denne cremede vegetar pastaret, som kan varieres i det uendelige.
De grønne asparges tilfører retten en lækker cremethed når de blendes, og giver en herlig delikat smag af friske ærteskud fra køkkenhaven, som matcher smagen af basilikum og parmesan på skønneste vis.
Et lille twist til opskriften
I opskriften vælger jeg at lade aspargeshovederne koge med pastaen i de sidste par minutter, men hvis du flækker aspargeshovederne på langs i nogle fine strimler, kan du med fordel vente med at tilsætte disse til retten serveres.
Derved får man hele oplevelsen af den lækre friske sprødhed, som mange forbinder med grønne asparges.
God fornøjelse med madlavningen.
Blot til info - hvis du ikke allerede ved det- er parmesanost ikke vegetarisk, det er lavet på animalsk osteløbe 🙂
Hej Maria,
Mange tak for dit feedback på opskriften. Blot lige til info, så er retten vegetarisk, og ikke vegansk 😉 Derfor er det helt ok at bruge animalsk parmesanost, som er lavet på osteløbe. Hvis pastaretten var vegansk, skulle du fx bruge vegansk parmesan, men det er jo ikke tilfældet med denne vegetar pastaret 🙂
Hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften - og kom gerne med din vurdering her.