Halver squashen på langs og skær den i små tern på 1 x 1 cm.
Hak løget og hvidløg fint.
Skær de grønne asparges i små stykker på 2-3 cm., men gem aspargeshovederne, som ikke skal tilberedes med de øvrige ingredienser.
Hæld noget godt olie i en gryde, og tilsæt herefter alle grøntsagerne, som skal svitses ved jævn varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt herefter en håndfuld friske basilikumblade til retten, og når bladene er faldet sammen, tilsættes grøntsagsbouillonen.
Lad retten simre i yderligere ca. 6-8 minutter.
Tag gryden af varmen og blend grøntsagsblandingen til en cremet sauce med en stavblender eller i en foodprocessor.
Kog fettuccinen efter anvisningerne på pakken i letsaltet vand.
Et par minutter før pastaen er færdigkogt tilsættes aspargeshovederne i gryden.
Når pastaen er færdigkogt hældes vandet fra og pastaen røres sammen med den lækre cremede grøntsagssauce.
Anret den færdige vegetar pastaret i et fad eller på tallerkener toppet med revet parmesan, et par friske basilikumblade og lidt finthakkede grønne asparges.
Bemærkninger
Denne lækre opskrift på en vegetar pastaret med den cremede aspargessauce smager ganske enkelt fantastisk af sommerfriske ærteskud.Retten er inspireret af Jamie Oliver, og er blevet tilpasset lidt i forhold til hvad vi havde i køleskabet.Du kan med fordel servere et stykke grillet kyllingebryst til denne pastaret, hvis du har nogle til bords der gerne vil have lidt kød på tallerkenen.Du kan også riste nogle bacontern og tilsætte retten lige inden servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Vegetar pastaret
Mængde pr. portion
Calories
626
% Daglig værdi*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
3
mg
1
%
Sodium
851
mg
37
%
Potassium
1084
mg
31
%
Carbohydrates
121
g
40
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
21
g
42
%
Vitamin A
20328
IU
407
%
Vitamin C
46
mg
56
%
Calcium
204
mg
20
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.