Pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling

Hjemmelavet aftensmad behøver ikke kræve flere timers indsats i køkkenet. Ofte er det de simple måltider tilberedt på få gode råvarer, som smager allerbedst. Jeg er vild med det italienske køkken, og her er det få gode råvarer der er i fokus i det italienske måltider. Denne opskrift følger devisen om “less is more”. Her får du lækker velsmagende aftensmad tilberedt på under 25 minutter, som både er nem, lækker og billig i indkøb. What’s not to like?

Prøv lige at se opskriften på: Vegetar pastaret

Denne opskrift på pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling er:

  • Lækker velsmagende aftensmad tilberedt på under 25 minutter
  • En oplagt måde at nyde godt af den danske aspargessæson i foråret
  • Et hit for både store og små i familien
  • Simpel madlavning der er lige til at gå til på en travl hverdag
  • Hjemmelavet fastfood med lækre grønne asparges og sprødstegte kyllingestykker vendt i en cremet parmesanost

Prøv lige at se opskriften på: Nem pastaret

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling
Pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Prøv lige at se opskriften på: Thaikylling i karry

Hurtigere end at hente en pizza

Denne opskrift på pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling er fastfood på den gode måde. Hjemmelavet aftensmad der står klar på bordet, inden du kan nå at hente fire pizzaer hos din lokale pizzapusher. Og så gør det vel ikke noget, at det både er nemmere og billigere at lave sin egen aftensmad. Tag nu fx dette himmelske måltid, som kan handles ind for ca. 80 kr. i råvarer, og som mætter fire sultne munde. Det er god og tilfredsstillende aftensmad i min optik.

Prøv lige at se opskriften på: Grillede asparges med rejer og spirer

Derfor skal du spise asparges

Asparges er en sund grøntsag, som blandt andet er god for din fordøjelse, da den indeholder et kulhydrat som virker som føde for de gode tarmbakterier, hvilket har positiv indflydelse på dit immunforsvar og fordøjelse.Derudover er de fyldt med en masse gode næringsstoffer som fx k-vitamin og calcium, og så smager de fantastisk – ikke mindst de danske af slagsen, som kommer lige fra landmændenes marker i foråret.

Ved du godt, at asparges kun indeholder 25 kalorier pr. 100 gram? Derfor kan du roligt anvende rigtig piskefløde i retten, da det ikke betyder noget i det store regnskab fordelt på fire portioner, og så giver det bare en fantastisk lækker cremet sovs i kombination med parmesanen.

God fornøjelse i køkkenet.

Pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling

Pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 470 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.4/5
( 36 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 500 gr. pastapenne
  • 3-4 stk. kyllingebryst i rustikke stykker
  • 2 bdt. friske grønne asparges i mindre stykker med en længde på 3-4 cm.
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 knsp. chiliflager
  • 2½ dl. piskefløde
  • 100 gr. friskrevet parmesan
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Når der er fem minutter tilbage af kogetiden, hældes de friske asparges i kogevandet til pastaen. Hæld vandet fra gryden når pastaen er klar, men gem lige en smule til sovsen, hvis den bliver for tyk i konsistensen.
  2. Skær kyllingebrysterne ud i mindre rustikke stykker.
  3. Opvarm lidt olie i en stor gryde.
  4. Steg kyllingekødet ved høj varme i ca. 6-8 minutter eller til kødet er gennemstegt, og har fået en fin gylden stegeskorpe.
  5. Skru lidt ned for varmen, og tilføj hvidløg, basilikum, oregano og lidt chiliflager (ca. en knivspids).
  6. Steg videre i et par minutter og rør rundt i gryden med jævne mellemrum.
  7. Tilsæt fløde og parmesan, og vend det godt rundt i kyllingekødet indtil parmesanen er smeltet. Det tager et par minutter.
  8. Hæld vandet fra pastaen, og vend den friskkogte pasta og asparges ned i den cremede parmesansovs.
  9. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. 
  10. Er sovsen lidt for tyk kan du tilsætte lidt mælk eller lidt af kogevandet fra pastaen.
  11. Server retten med lidt revet parmesan på toppen.
  12. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner