Gratinerede auberginer. Fuldkornspasta. Tomatsovs. Løg. Hvidløg. Basilikum. Parmesan. Masser af friskrevet parmesan. Enkelt. Godt. Klassisk. Siciliansk pastatallerken spækket med smag. Pasta alla Norma. Det er mundvandsdrivende lækkert, hvis jeg selv skal sige det. Og det kommer fra en madblogger, der værdsætter et godt stykke kød i ny og næ, men som efterhånden også holder meget af kødfrie måltider. De kan noget helt specielt.
Denne opskrift på pasta alla Norma er:
- Den helt klassiske pastaret fra Sicilien med auberginer, tomater, hvidløg og basilikum
- Sund og nem aftensmad på godt en halv time
- Vegetarisk aftensmad spækket med smagen fra det sicilianske middelhavskøkken
- Billig aftensmad til fire personer
- Helt uden kød, men de gratinerede auberginer giver en skøn tekstur og fylde i retten
Prøv lige at se opskriften på: Gratineret pasta med ovnbagte auberginer og mascarpone
Disse ingredienser skal du bruge:
- Spaghetti
- Auberginer
- Løg
- Hvidløg
- Frisk basilikum
- Tomat passata
- Capers
- Rødvinseddike
- Rørsukker
- Chiliflager
- Oregano
- Salt
- Peber
- Parmesan
- Olie
Prøv lige at se opskriften på: Pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling
Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon
Pasta alla Norma er siciliansk pastatallerken uden kød
Pasta alla Norma er italiensk fastfood med gratinerede auberginer som den bærende ingrediens. Auberginerne kan steges på pande eller gratineres i ovn, men jeg foretrækker ovnen, da det både er nemmere og giver mindre svineri i køkkenet. Det skal være nemt ikke sandt. Auberginerne tilfører retten tekstur og fylde, og er en skøn erstatning for kødet, som slet ikke hører hjemme i denne pastaret. Den søde tomatsovs og lidt chiliflager tilfører en dejlig varme, hvor parmesanen leverer umami og salt til denne herlige sicilianske pastatallerken.
God fornøjelse.
Ingredients
- 350 gr. fuldkorns spaghetti
- 2-3 auberginer (ca. 800 gr.), skåret i rustikke tern på 2x2 cm.
- 1 stort løg, skåret i tynde både
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
- 1 glas tomat passata (ca. 700 gr.)
- 1 spsk. capers (kan undlades)
- 1 spsk. rødvinseddike
- 1 spsk. økologisk rørsukker
- 0,5 tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 75-100 gr. parmesan, fintrevet
- Olie til stegning
Instructions
- Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- Skyl auberginerne under koldt vand, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2x2 cm.
- Fordel aubergine-stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie som fx rapsolie ovenpå auberginerne, og drys med med salt og friskkværnet peber.
- Bag auberginerne i midten af ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er blevet gyldne. Vend auberginerne efter ca. 15 minutter. Tag de gratinerede auberginer ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
- Skær løget ud i tynde både.
- Opvarm lidt olie på en stor pande eller sauterpande, og steg løgene bløde ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 5 minutter sammen med det pressede hvidløg.
- Tilsæt rødvinseddike og rørsukker, og lad rødvinseddiken koge ind så den næsten fordamper på panden i et par minutter.
- Tilsæt tomat passata, oregano, chiliflager, en lille smule af parmesanen, capers, salt og friskkværnet peber, og lad tomatsovsen simre i ca. 5 minutter. Rør rundt i tomatsovsen undervejs.
- Hæld de gratinerede auberginer ned i tomatsovsen på panden sammen med den færdigkogte spaghetti, og vend det godt rundt i tomatsovsen.
- Drys den grofthakkede basilikum ud over pastaretten, og server den straks sammen med resten af parmesanen.
- Velbekomme.