Pasta alla Norma

Gratinerede auberginer. Fuldkornspasta. Tomatsovs. Løg. Hvidløg. Basilikum. Parmesan. Masser af friskrevet parmesan. Enkelt. Godt. Klassisk. Siciliansk pastatallerken spækket med smag. Pasta alla Norma. Det er mundvandsdrivende lækkert, hvis jeg selv skal sige det. Og det kommer fra en madblogger, der værdsætter et godt stykke kød i ny og næ, men som efterhånden også holder meget af kødfrie måltider. De kan noget helt specielt.

Denne opskrift på pasta alla Norma er:

  • Den helt klassiske pastaret fra Sicilien med auberginer, tomater, hvidløg og basilikum
  • Sund og nem aftensmad på godt en halv time
  • Vegetarisk aftensmad spækket med smagen fra det sicilianske middelhavskøkken
  • Billig aftensmad til fire personer
  • Helt uden kød, men de gratinerede auberginer giver en skøn tekstur og fylde i retten

Prøv lige at se opskriften på: Gratineret pasta med ovnbagte auberginer og mascarpone

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Spaghetti
  • Auberginer
  • Løg
  • Hvidløg
  • Frisk basilikum
  • Tomat passata
  • Capers
  • Rødvinseddike
  • Rørsukker
  • Chiliflager
  • Oregano
  • Salt
  • Peber
  • Parmesan
  • Olie

Prøv lige at se opskriften på: Pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Pasta alla Norma er siciliansk pastatallerken uden kød

Pasta alla Norma er italiensk fastfood med gratinerede auberginer som den bærende ingrediens. Auberginerne kan steges på pande eller gratineres i ovn, men jeg foretrækker ovnen, da det både er nemmere og giver mindre svineri i køkkenet. Det skal være nemt ikke sandt. Auberginerne tilfører retten tekstur og fylde, og er en skøn erstatning for kødet, som slet ikke hører hjemme i denne pastaret. Den søde tomatsovs og lidt chiliflager tilfører en dejlig varme, hvor parmesanen leverer umami og salt til denne herlige sicilianske pastatallerken.

God fornøjelse.

Pasta alla Norma

Pasta alle Norma

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 400 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 53 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 350 gr. fuldkorns spaghetti
  • 2-3 auberginer (ca. 800 gr.), skåret i rustikke tern på 2x2 cm.
  • 1 stort løg, skåret i tynde både
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
  • 1 glas tomat passata (ca. 700 gr.)
  • 1 spsk. capers (kan undlades)
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. økologisk rørsukker
  • 0,5 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 75-100 gr. parmesan, fintrevet
  • Olie til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  2. Skyl auberginerne under koldt vand, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2x2 cm.
  3. Fordel aubergine-stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie som fx rapsolie ovenpå auberginerne, og drys med med salt og friskkværnet peber.
  4. Bag auberginerne i midten af ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er blevet gyldne.  Vend auberginerne efter ca. 15 minutter. Tag de gratinerede auberginer ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
  5. Skær løget ud i tynde både.
  6. Opvarm lidt olie på en stor pande eller sauterpande, og steg løgene bløde ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 5 minutter sammen med det pressede hvidløg.
  7. Tilsæt rødvinseddike og rørsukker, og lad rødvinseddiken koge ind så den næsten fordamper på panden i et par minutter.
  8. Tilsæt tomat passata, oregano, chiliflager, en lille smule af parmesanen, capers, salt og friskkværnet peber, og lad tomatsovsen simre i ca. 5 minutter. Rør rundt i tomatsovsen undervejs.
  9. Hæld de gratinerede auberginer ned i tomatsovsen på panden sammen med den færdigkogte spaghetti, og vend det godt rundt i tomatsovsen.
  10. Drys den grofthakkede basilikum ud over pastaretten, og server den straks sammen med resten af parmesanen.
  11. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner