Panerede auberginer i airfryer. Aubergine steaks i airfryer. Aubergineskiver paneret i pankorasp og parmesan. Nem og lækker aftensmad i airfryer, som hele familien med statsgaranti vil elske - også selvom det er en af de dage, hvor der ikke er kød på menuen. Personlig er jeg stor fan af auberginer, og det er en grøntsag med så mange anvendelsesmuligheder. De gratinerede auberginer kan serveres som hovedmåltid eller som tilbehør, men her er de den bærende ingrediens, hvor jeg som tilbehør vælger at servere en asiatisk quinoasalat. Opskriften tager udgangspunkt i tilberedning i airfryer, men de panerede auberginer kan også steges på pande eller gratineres i ovn. Det bedste resultat opnår du i en airfryer,
Den sortlilla grøntsag
Auberginen tilhører samme familie som kartofler og tomater, og stammer oprindelig fra Sydøstasien, hvor denne herlige grøntsag kan blive op til 150 cm. høj. Aubergine-planten er elsket for sine sortlilla aflange frugter, som efter tilberedning i ovn, grill eller stegning, belønner dig med en dejlig mild aromatisk sødme og nærmest kødlignende smag, og med en konsistens der både er blød og saftig. Tilberedte auberginer er geniale til at absorbere smag fra krydderier, krydderurter og andre grøntsager.
Denne opskrift på aubergine steaks er:
- Panerede auberginer i airfryer (du kan også stege dem på pande i lidt olie)
- Aubergineskiver paneret med pankorasp og parmesan
- Plantebaserede steaks af aubergineskiver
- Utrolig nem at tilberede i en airfryer og med knasende sprød panering
Disse ingredienser skal du bruge:
- Auberginer
- Æg
- Mælk (plantemælk kan også anvendes)
- Pankorasp
- Parmesan
- Mel til panering
- Salt
- Friskkværnet peber
- Rapsolie
Prøv lige at se opskriften på: Enchiladas med kylling
Prøv lige at se opskriften på: Macaroni and cheese med broccoli og spinat
Opskrift på aubergine steaks
Jeg har valgt at tilsætte lidt fintrevet parmesan i pankoraspen, som bidrager med en skøn umamismag, men det står dig helt frit for at anvende dine yndlingskrydderier, som kan tilføre et personligt strejf til dine panerede auberginer. Panering forbinder mange med afgrundsdybe frituregryder og kalorieholdige madvarer, som har været en tur i den olierige Marianergrav. Usund frituremad og et mættet lag af panering, som er fyldt til bristepunktet med olie og fedt.
Det har airfryeren heldigvis lavet om på, og i dag kan du lave forholdsvis sunde friturestegte måltider uden brug af olie. Også i panerede udgaver, som det er tilfældet med de sprøde aubergine steaks. Jeg bruger en blanding af rasp og pankorasp, og tilsætter lidt fintrevet parmesan, som tilfører en lækker smag af umami. Aubergineskiverne bliver først vendt i almindelig hvedemel, og herefter i sammenpiskede æg og raspblandingen. En ganske almindelig panering, som i airfryeren bliver forvandlet til den mest lækre sprøde panering. Uden brug af olie. Jeg er stor fan.
God fornøjelse.
Ingredients
- 2 auberginer, skåret i 1 cm. tykke skiver (enten på den lange eller korte side)
- 2 æg, sammenpisket
- 4 spsk. mælk
- 3 dl. pankorasp
- 1 dl. almindelig rasp
- 50 gr. parmesan, fintrevet
- 1 dl. mel til panering
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Rapsolie (skal sprayes eller pensles ovenpå de panerede auberginer)
- Forslag til tilbehør - asiatisk quinoasalat:
- 200 gr. quinoa, ukogt
- 1 agurk, udkernet og skåret i små tern
- 2-3 gulerødder, groftrevet
- Ca. 0,25 frisk rødkål, hakket i tynde strimler
- 1 håndfuld edamamebønner
- 250 gr. cherrytomater, skåret i kvarte
- 3-4 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld friske koriander, grofthakket (persille kan også anvendes)
- 1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i små tern
- Dressing:
- 0,75 dl. soyasovs
- 0,5 dl. olivenolie
- 0,5 dl. æbleddike
- 0,5 dl. mayonnaise
- 1 spsk. frisk ingefær, fintrevet (med top)
- 1 fed hvidløg, finpresset
- 2 spsk. lys sirup
Instructions
- Pisk æg og mælk sammen i en skål.
- Bland fintrevet parmesan, pankorasp, salt og friskkværnet peber sammen i en dyb tallerken.
- Hæld melet op i en dyb tallerken.
- Skyl auberginerne under koldt vand, og skær dem ud i 1 cm. tykke skiver - enten på den lange eller korte side.
- Vend aubergineskiverne i i mel, og dyp dem herefter i den sammenpiskede æggeblanding og slut af med at panere dem i pankoraspen.
- Pensl hver side af aubergineskiverne med lidt neutral madlavningsolie eller spray lidt fedtstof på de panerede auberginer.
- Læg de panerede auberginer ned i din airfryer ovenpå grillristen, og steg dem sprøde og lækre i ca. 12 minutter ved 200 grader. Vend aubergineskiverne halvvejs i processen, eller når paneringen er gylden og sprød. Gentag processen indtil du er færdig.
- Server auberginerne til fx en fyldig quinoasalat ledsaget af lidt tzatziki eller raita.
- Velbekomme.
Forslag til tilbehør - asiatisk quinoasalat:
- Kog quinoaen efter anvisningerne på emballagen. Du skal sørge for at skylle quinoaen godt under koldt vand i en sigte, inden du koger quinoaen i en gryde. Quinoa skal koges uden låg de første 15 minutter, og når vandet er blevet absorberet tager du gryden af varmen, og lægger låg på gryden i ca. 5 minutter, hvilket får den færdigkogte quinoa til at puffe op. Lad den færdigkogte quinoa køle lidt af inden du blander quinoaen med de øvrige ingredienser.
- Fjern det yderste blad på rødkålen, og snit den i så tynde strimler som muligt.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern.
- Skyl tomaterne under koldt vand og skær dem ud i kvarte.
- Skyl forårsløgene under koldt vand og skær dem i tynde skiver.
- Udkern agurken og skær den ud i små fine tern.
- Skyl peberfrugten under koldt vand, og fjern kernerne. Skær peberfrugten ud i små tern.
- Hak korianderen eller persillen groft.
- Hæld den let afkølede quinoa op i en stor salatskål eller røreskål.
- Vend alle grøntsagerne ned i skålen til den afkølede quinoa, og fordel forsigtigt dressingen quinoasalaten. Lad salaten trække i minimum 10-15 minutter inden den serveres, så dressingen lige får lov til at trække ind i de forskellige ingredienser.
- Opbevar den asiatiske quinoasalat på køl indtil den skal serveres.
Dressing til asiatisk quinoasalat:
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål, og pisk dressingen godt igennem indtil konsistensen og farven er ensartet. Mayonnaisen tilfører dressingen lidt fedme og tekstur, som spiller rigtig godt op til den salte soyasovs og den syrlige æbleeddike. Smag dressingen til.
Notes
Hvis du savner lidt sovs til de panerede auberginer, kan du med fordel servere tzatziki, raita eller romesco sauce.