Jeg elsker vandmelon om sommeren. Både som "når-du-er-sulten-for-sjov-snack" og som bærende ingrediens i denne salat med vandmelon. Vandmelonsalat er sådan en skøn sommerspise. En vaskeægte sommersalat hvis jeg selv skal sige det. Melonsalat består kort og godt af vandmelon, spinat, rødløg, granatæblekerner, agurk, forårsløg og feta vendt i en skøn dressing. Og selvfølgelig toppet med lidt friske mynteblade. Se det er opskriften på en mundvandsdrivende lækker sommersalat, som både børn og voksne vil elske. Perfekt som en let frokostsalat eller som tilbehør til sommerens mange grillmåltider.
Prøv lige at se opskriften på: Agurkesalat med mynte
Opskrift på vandmelonsalat
Melon smager virkelig skønt i mange salater. Om sommeren foretrækker jeg den læskende vandmelon, og i vinterhalvåret de lidt mere faste og sødmefulde sukkermeloner som fx honningmelon, cantaloupemelon og galiamelon. Du bestemmer selvfølgelig helt selv hvilke meloner du vil anvende i salaten, men jeg synes den læskende og mindre søde vandmelon går rigtig godt i spænd med friske spinatblade, rødløg og ikke mindst den cremede fetaost. Du kan vælge at skære vandmelonen ud i rustikke mundrette stykker, eller lave små runde kugler, som er meget dekorative (og lidt mere tidskrævende).
Denne opskrift på vandmelonsalat er:
- En mundvandsdrivende lækker sommersalat med læskende vandmelon
- Med cremet feta, rødløg, agurk, mandler, blåbær, rucola, forårsløg og en skøn dressing
- Et frokostmåltid i sig selv eller en skøn salat til sommer-grillmaden
- En herlig kombination af frugt og grøntsager i en uimodståelig salat med vandmelon
Prøv lige at se opskriften på: Bearnaisekartoffelsalat
Disse ingredienser skal du bruge:
- Vandmelon
- Agurk
- Rødløg
- Forårsløg
- Rucola
- Fetaost
- Granatæblekerner (kan undlades)
- Mandler
- Blåbær
- Olivenolie
- Balsamicoeddike
- Akaciehonning
- Citronsaft
- Mynteblade (kan undlades)
Prøv lige at se opskriften på: Marokkansk salat med honningbagte rodfrugter
Skal sukkermeloner spises kolde?
Sukkermeloner skal i modsætning til vandmelon ikke spises kolde, da det ligger en dæmper på sødmen. Vandmeloner kan man sagtens nyde iskolde, men smager også bedst ved stuetemperatur som så mange andre fødevarer.
Prøv lige at se opskriften på: Agurkesalat med mynte
Salat med vandmelon
Salat med vandmelon er en utrolig populær spise i sommermånederne. Salat med melon er indbegrebet af en sommersalat, og en af favoritterne her i familien. De to bærende elementer i denne melonsalat er vandmelon og feta. Fetaosten skal være den cremede blå PUCK-ost, hvis du spørger mig (og resten af husstanden). Det er sådan en skøn ukompliceret salat, som du kan variere i det uendelige. Du kan erstatte blåbær med jordbær, når de er i sæson. Grofthakkede mandler kan erstattes med letristede pinjekerner. Ærter, ærteskud og grønne asparges er også meget velegnede i salaten.
God fornøjelse.
Ingredients
- Vandmelonsalat:
- 800-1000 gr. kernefattig vandmelon (½ vandmelon), skåret i rustikke mundrette stykker eller kugler
- 1 agurk, halveret på langs og skåret i fingertykke både (fjern indmaden med en ske)
- 1 rødløg, skåret i tynde både
- 3-4 forårsløg, skåret i tynde ringe
- 100 gr. rucola
- 200 gr. fetaost, brækket i rustikke stykker
- 1 håndfuld granatæblekerner (kan undlades)
- 1 håndfuld letristede mandler, grofthakket (kan erstattes med pinjekerner)
- 125 gr. blåbær
- Dressing:
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 spsk. citronsaft
- 2 tsk. mynteblade, finthakket
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Skær vandmelonen ud i rustikke mundrette stykker, eller brug en hulske og lav små dekorative melon-kugler.
- Pil rødløget og halver det på midten. Skær rødløget ud i så tynde både som muligt.
- Skyl de friske spinatblade og blåbær, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Skyl forårsløgene og skær dem i tynde skiver.
- Hak mandlerne groft.
- Skær toppen af granatæblet, og lav derefter lodrette snit mellem dets klaser af kerner. Bræk forsigtigt "bådene" fra hinanden, og fjern de hvide skillevægge. Pil granatæblekernerne ud af "bådene" og ned i en stor salatskål.
- Vend rødløg, melonstykker, forårsløg, spinatblade og blåbær ned i salatskålen til granatæblekernerne, og vend forsigtigt salaten rundt med fingrene.
- Hæld dressingen over melonsalaten og vend den forsigtigt rundt i salaten.
- Fordel til sidst fetaosten i salaten og pynt med lidt friske mynteblade, grofthakkede mandler og lidt ekstra blåbær.
- Velbekomme.
Har du set den nye kogebog fra Baregomad.dk, som indeholder mere end 100 af de mest populære opskrifter på bloggen, og som med garanti vil give dig nye ideer til familiens madplan. Køb den her.
Dressing:
- Pisk citronsaft, balsamicoeddike og olivenolie sammen i en skål, og tilsæt finthakket mynte, salt og friskkværnet peber. Smag dressingen til og hæld dressingen over salaten.
Notes
Hvis du ønsker en salat med en lidt grovere tekstur, kan du prøve at tilsætte en håndfuld grofthakkede mandler til salaten lige inden servering.