Bananas foster

Vi skal tilbage til det herrens år 1951 i New Orleans. Faktisk det år min far blev født, men det er jo en helt anden historie. Vi befinder os på restauranten Brennans i New Orleans, hvor den lokale gæst Richard Foster sædvanen tro får serveret sin yndlings-dessert – siddende ved sit lille runde stambord med udsigt til personalet i køkkenet. Desserten er intet mindre end Bananas Foster. Den klassiske isdessert fra New Orleans, som indehaveren af restauranten Brennans i 1951 valgte at opkalde efter sin ven, Richard Foster. Bananas Foster består i al sin enkelhed af modne bananer sauteret i en tyk karamelsovs med smør, kanel, vaniljesukker, brun farin og måske vigtigst af alt – R-O-M. Alkoholen bliver brændt af undervejs i processen, så der er ingen alkohol i desserten, men en himmelsk smag af rom, som virkelig sætter prikken over i’et rent smagsmæssigt.

Prøv lige at se opskriften på: Sommerkage

Opskrift på Bananas Foster

Bananas foster består selvfølgelig af bananer. Bananerne må ikke være overmodne, men heller ikke grønne. Og så skal du bruge smør, brun farin, kanel og vaniljesukker, som udgør rygraden i den cremede karamelsovs. Desserten skal flamberes, hvis det skal gå efter bogen, men du kan sagtens tilføje rommen og så bare lade alkoholen brænde af i et par minutter. Vil du slet ikke have alkohol i desserten, kan du erstatte rommen med lidt juice som fx æble, appelsin eller ananas. Undlader du rommen, bliver smagsoplevelsen selvfølgelig ikke den samme, men det bliver stadigvæk en fantastisk dessert og smagsoplevelse.

Prøv lige at se opskriften på: Fuglereder

Denne opskrift på bananas foster er:

 • Den helt klassiske opskrift på flamberede bananer i karamelsovs med rom
 • Utrolig nem og enkel at tilberede på blot 15 minutter
 • En rigtig lækker dessert, som du med ro i sindet kan servere for dine gæster
 • Bananstykker i tyk karamelsovs med skønne noter af rom og en stor kugle vaniljeis

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Spisemodne bananer
 • Smør
 • Brun farin
 • Mørk rom
 • Valnødder
 • Vaniljesukker
 • Stødt kanel
 • Vaniljeis

Prøv lige at se opskriften på: Kanelkage

Kan man fryse fløde?
Det korte svar er ja. Du kan sagtens fryse piskefløde ned i op til tre måneder, og gemme en overskydende rest eller storindkøb af billig fløde til senere brug. Læs her hvordan.

Bananas foster

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Kan du lave desserten på forhånd?

Opskriften på bananas foster er lige til at gå til, og er færdigtilberedt på ca. et kvarter. Jeg vil derfor ikke anbefale dig at lave desserten på forhånd, da bananerne mister noget af deres tekstur efter en tur i køleskabet. Det optimale er derfor at lave desserten lige før den skal serveres. Du kan forberede dig ved at måle alle ingredienserne på forhånd, så du blot skal smelte ingredienserne på panden, skrælle bananerne og skære dem ud i skrå stykker.

Hvilken rom kan jeg anvende til banan-desserten?

Som udgangspunkt kan du anvende alle romtyper. Alkoholen fordamper undervejs i tilberedningen, og det er kun de herlige aromaer fra rommen, som forplanter sig i karamelsovsen og bananerne. Når det er sagt, bliver der rent smagsmæssigt en forskel i forhold til om du benytter en lys eller mørk rom. Personligt anvender jeg altid en mørk rom med en smule sødme som fx Ron Zacapa 23 Solera, da den tilfører en skøn aromatisk romsmag til karamelsovsen. Gyldne og mørke romtyper fra Cuba og Caribien vil være velegnede, da de er forholdsvis bløde og runde i smagen.

Sådan laver du den ultimative bananas foster

Er du klar til at lege med åben ild, karamelsovs og bananer? Denne dessert kan ikke mislykkedes, og er et stensikkert hit for alle aldersgrupper. Er du ikke helt begejstret for flamberings-processen, kan du sagtens tilsætte rommen direkte i karamelsovsen uden at antænde den. Der er ikke noget at være bange for, når det kommer til flambering og åben ild i køkkenet, og følger du mine nedenstående tips og råd, kommer du trygt og sikkert i mål med desserten:

 • Smelt alle ingredienserne til karamelsovsen på panden: Lad sukkermassen boble på panden i et par minutter indtil konsistensen er tyk. Tilsæt bananstykkerne.
 • Antænd rommen med en fyrfadslighter eller crème brûlée gasbrænder: Sluk for emhætten og hæld rommen ned i karamelsovsen. Gå lidt bagud i forhold til kogepladen, og antænd rommen i sikker afstand. Du kan evt. have et stort grydelåg eller viskestykke liggende som backup, hvis der skulle gå noget galt under flamberingen. Husk – sluk A-L-D-R-I-G ilden i en pande eller gryde med vand!
 • Server desserten varm med en stor kugle vaniljeis: Når flammerne er gået ud på panden (alkoholen brænder ud efter 10-15 sekunder), er du klar til at servere din banana foster dessert med en stor kugle vaniljeis.

God fornøjelse.

Bananas foster

Bananas Foster

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 325 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 51 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 3 modne bananer, skrællet og halveret på langs
 • 50 gr. smør
 • 150 gr. brun farin
 • 4 spsk. mørk rom
 • 30 gr. valnødder, grofthakkede
 • 1,5 tsk. vaniljesukker
 • 0,5 tsk. stødt kanel
 • 4 store kugler vaniljeis

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Skræl bananerne, og halver dem på langs. Skær herefter hver halvdel over i tre stykker med et skråt snit.
 2. Smelt smørret i en passende stegepande ved middel varme (6 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
 3. Når smørret er smeltet tilsætter du brun farin, kanel og vaniljesukker.
 4. Kog sukkerblandingen igennem i et par minutter indtil sukkermassen bobler og konsistensen er tyk.
 5. Vend bananstykkerne ned i den boblende sukkerblanding sammen med de grofthakkede valnødder, og vend dem forsigtigt rundt i sukkermassen, så de er helt tildækkede.
 6. Nu kommer det sjove - flamberingen! Sluk for din emhætte, og hæld forsigtigt rommen på panden, og træd forsigtigt lidt tilbage, så du ikke står med hovedet ind over panden. Antænd alkoholen i rommen med en tændstik, lang lighter eller crème brûlée gasbrænder. Pas rigtig godt på dig selv, og hold god afstand til flammerne. Har du helt styr på flamberings-processen, kan du vende bananerne rundt på panden imens flamberingen er i gang. Ellers skal du bare lade alkoholen brænde ud, og herefter vende bananerne forsigtigt i den boblende sukkermasse. Efter yderligere 2-3 minutter er bananerne møre, og karamelsovsen tyknet.
 7. Anret de flamberede bananer på desserttallerkener eller et fad, og top hver anretning med en stor kugle vaniljeis. Hæld den resterende karamelsovs ovenpå desserten, og server den varm.
 8. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Bananas foster

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner