Baregomad.dk » Opskrifter » Sæson » Jul » Juletrifli

Juletrifli

Juletrifli

Hvorfor ikke erstatte klassisk ris a la mande med en julet udgave af trifli - helt uden tunge grødris og seriøse mængder fløde, men stadigvæk jul med jul på. Jeg tænker grødris og ris a la mande får man nok af her i november og december måned, og det smager rigtig godt, meeeen til familiejulefrokosten første og anden juledag er det måske ikke lige ris a la mande der står øverst på listen over mundvandsdrivende desserttyper. Sådan har jeg det ihvertfald når vi kommer på den anden side af juleaften, og jeg er garanteret ikke den eneste ...

Prøv lige at se opskriften på: Vaniljekranse

"Jamen hvad skal jeg så finde på af dessert til julefrokosten eller nytårsaften?", tænker du nok lige i dette øjeblik. Svaret er denne simple, men meget velsmagende juletrifli, som rummer alle de elementer der hører julen sig til. Denne dessert oser af seriøs julestemning på den helt store klinge.

Denne opskrift på juletrifli er:

 • Legende let at tilberede på mindre end 20 minutter
 • Spækket med god julestemning og smag
 • En oplagt mulighed for at få bugt med de sidste småkagerester
 • En moderne fortolkning af ris a la mande uden grødris
 • Den perfekte dessert til julefrokosten eller i juledagene

Prøv lige at se opskriften på: Fedtebrød

Juletrifli

Julet udgave af den klassiske mormor-dessert

Mange forbinder trifli med en ægte mormor-dessert på lige fod med citronframage, og undertegnede er ingen undtagelse. Jeg husker tydeligt min mormor servere hjemmelavet trifli i lange baner, når hun og min morfar inviterede os til fødselsdage og andre festlige begivenheder. Herlige barndomsminder fra der var engang ...

Prøv lige at se opskriften på: Brændte mandler

Juledessert-freestyling

Er du godt klar over, at betegnelsen “trifli” er afledt af det engelske udtryk “trifle”, som er en desserttype bestående af frugt, makroner eller gennemvædede ladyfingers, vaniljecreme toppet med lidt flødeskum. Det stemmer jo meget godt overens med trifli som vi kender det i dag. I bund og grund er der ingen rigtig eller forkert opskrift på trifli, da trifli i min optik er personlig dessert-freestyling som afspejler årstiderne og specielle mærkedage på året som fx fødselsdage. Præcis som med denne juleudgave af en trifli, som tager afsæt i den traditionsbundne højtid - juledessert i ny indpakning og fortolkning.

Andre populære udgaver af trifli:

Jeg er meget begejstret for ris a la mande - ingen jul uden ris a la mande og kirsebærsovs, men omvendt ved jeg godt, at det langt fra er alle der deler samme fascination for kogte ris, fløde og hakkede mandler. Med denne opskrift på juletrifli kan du nu imødekomme de personer, som ikke danser rundt på bordene når de hører ordet "ris a la mande" - vel og mærke uden at gå på kompromis med de klassiske indslag af kirsebærsovs, vanilje og mandler.

God fornøjelse!

Juletrifli

Juletrifli

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 300 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 46 bedømmelser )

Ingredienser:

 • Ca. 100 gr. makroner
 • Ca. 100 gr. vaniljekranse (du kan også sagtens anvende andre julesmåkager som fx jødekager og vaniljespecier)
 • En lille håndfuld brændte mandler
 • 50 gr. mandelsplitter (smuttede mandler skåret på langs)
 • 3-4 dl. fløde
 • Kornene fra en vaniljestang eller 2-3 tsk. vaniljesukker
 • 2 spsk. flormelis
 • 1 glas kirsebærsovs (ca. 350-400 gr.)
 • Evt. lidt portvin (kan undlades)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Forberedelser:

 1. Start med at flække vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Bland vaniljekorn og flormelis sammen på et skærebræt eller i en lille skål. Anvender du vaniljekorn går du bare videre til pkt. 2.
 2. Hæld fløden op i en røreskål, og tilsæt vanilje og flormelis.
 3. Pisk fløden indtil den er lind og cremet - den må ikke piskes stiv.
 4. Knus makronerne og vaniljekransene groft i en frysepose.
 5. Hak de brændte mandler groft på et skærebræt med en brødkniv.

Anretning af juletrifli:

 1. Anret juletriflien i nogle flotte dessertglas, så man rigtig kan nyde og se de forskellige lag.
 2. Start med at fordele lidt af de knuste makroner og vaniljekranse i bunden. Er du til portvin, kan du hælde et lille stænk over de knuste makroner og vaniljekranse.
 3. Hæld herefter lidt kirsebærsovs over de knuste småkager, og slut af med et par spsk. flødeskum. Drys lidt mandelsplitter ovenpå flødeskummet.
 4. Gentag lagene og slut af med lidt flødeskum på toppen pyntet med lidt kirsebærsovs, et kirsebær og lidt grofthakkede brændte mandler.
 5. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Denne opskrift på juletrifli kan du selv twiste med andre julesmåkager, og er en perfekt dessert til julefrokosten som et kærkomment frisk pust ovenpå den tunge julemad og ris a la mande. Juletriflien skal opbevares på køl indtil den skal serveres.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Juletrifli

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.