Baregomad.dk » Opskrifter » Desserter » Hjemmelavet guf

Hjemmelavet guf

Hjemmelavet guf

Sommer er istid. En periode på året, hvor der bliver kørt isvafler indenbords i rå mængder. Både traditionelle isvafler, og ikke mindst softice. Eller en kombi af begge varianter. Men en ting er helt sikker. Ingen is uden guf. Hjemmelavet guf. Masser af hjemmelavet guf. Jeg er personligt helt vild med guf. En lidenskab jeg har haft lige siden barns ben. Ingen flødeskum på toppen af isvaflen, men rå mængder guf. Både i bunden af vaflen. På toppen. Og på siderne. Ingen guf - ingen isvaffel. Så hellere undvære en is i sommervarmen

Opskrift på hjemmelavet guf

Her får du den ultimative grundopskrift på guf, som med statsgaranti kan måle sig med den luftige lyserøde guf fra selv det bedste ishus. Har du oplevet guf der knaser i tænderne? Det skyldes, at du har fået en udgave pisket på æggehvider og sukker. Sådan skal guf ikke laves. Guf skal laves med sukkersirup, som du lige bruger fem minutter på at fremtrylle i en gryde. Resultatet er en blank og sej luftig guf, som på mange måder minder om skummet i en frisklavet flødebolle. Du behøver ikke anvende pasteuriserede æggehvider, men kan sagtens anvende helt almindelige fra danske producenter, da sandsynligheden for at få salmonella er stort set ikke eksisterende. Du kan piske din guf med en håndmixer eller en røremaskine, og resultatet bliver det samme. Det tager ca. 6-10 minutter at piske din guf blank og sej alt efter piskemetode, og ikke mindst hvor friske dine æggehvider er.

Prøv lige at se opskriften på: Rasmus Klump pandekager

Denne opskrift på hjemmelavet guf er:

  • Den bedste opskrift på hjemmelavet guf (det kommer fra en connoisseur indenfor guf og is)
  • Uden knasende sukkerkorn - med statsgaranti!
  • Perfekt som topping ovenpå en hjemmelavet isvaffel eller isdessert
  • Fremstillet på opkogt sukkersirup
  • Lækker blød og luftig guf
  • Fremstillet på under femten minutter

Prøv lige at se opskriften på: Vaniljecreme

Disse ingredienser skal du bruge til din guf:

  • Pasteuriserede æggehvider
  • Sukker
  • Vand
  • Smagsforstærkere som fx jordbær- og hindbærmarmelade og lakridspulver

Prøv lige at se opskriften på: Butter chicken

Det klare guld fra ægget

Nogle gange kan jeg godt lade mig imponere over de mest simple ting her i livet. Tag nu fx noget så banalt som ægget.
En ingrediens som indgår i et utal af forskellige opskrifter. Lige fra bagværk til desserter og gastronomiske middage. Enten i kombination med en lang række andre fødevarer, eller som selvstændig hovedrolleindehaver. Som fx i hjemmelavet guf. Det klare guld fra ægget.

Prøv lige at se opskriften på: Hindbærcoulis

Hjemmelavet guf til is på 10 minutter

Tænk at noget så simpelt som æggehvide kan forvandles til denne luftige og cremede topping til isen. Og at det kan smage så godt blot tilsat sukker. Og måske lidt jordbær eller lakridspulver. Intet mindre end fantastisk. Og at denne himmelske topping så tilmed kan tilberedes på godt 10 minutter, er intet mindre end fantastisk.

Prøv lige at se opskriften på: Panna Cotta med mango-gelé

Hjemmelavet guf

Prøv lige at se opskriften på: Daim islagkage

Hvor længe kan hjemmelavet guf holde sig?

Det spørgsmål er jeg ofte blevet stillet, og det korte svar er 2-3 dage på køl i en tætlukket beholder. Du kan derfor roligt lave en stor portion hjemmelavet guf, som du kan forkæle dig selv og familien med over et par dage. Vent med at smage guffen til med fx jordbærmarmelade eller lakridspulver til du skal bruge den, da du så kan lave flere variationer ud af samme portion.

Prøv lige at se opskriften på: Svampet chokoladekage

Hjemmelavet guf uden knas og sukkerkorn

Rigtig guf skal laves på en opkogt sukkerlage. På sirup. Ikke noget med at piske sukker og æggehvider sammen i en røreskål. Det er at springe over hvor gærdet er lavest. Og man fortryder det voldsomt, når man først sætter tænderne i guffen, og det bare knaser mellem tænderne. Som at tage en bid af Sahara. Ubehageligt.

Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie

Hjemmelavet guf skal laves på en opkogt sukkersirup. Det tager blot 5 minutter længere, men belønningen kommer tifoldig tilbage. En guf uden knasen og forstyrrende sukkerkorn mellem tænderne. Den lækreste guf. Den eneste opskrift du behøver. Hjemmelavet guf som vil gøre selv den sprødeste isvaffel blød i knæene.

God fornøjelse.

Hjemmelavet guf

Hjemmelavet guf

Antal personer: 12 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 165 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 1879 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 100 gr. pasteuriserede æggehvider (ca. 3 æggehvider)
  • 250 gr. sukker
  • 1 dl. vand
  • 4 -5 spsk. jordbærmarmelade (eller fx lakridspulver eller vaniljesukker)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Kom vand og sukker i en tykbundet gryde.
  2. Bring blandingen i kog og lad den småkoge i 2-3 minutter.
  3. Tag gryden af kogepladen og lad siruppen afkøle i ca. 10 minutter eller til den er fingervarm. Du kan med fordel fylde 5 cm. koldt vand i din køkkenvask, og så sætte gryden ned i vasken, da det vil fremme nedkølingsprocessen.
  4. Pisk æggehviderne kraftigt i en køkkenmaskine eller med en håndmixer til de er godt stive.
  5. Tilsæt den afkølede sirup til æggehviderne, og pisk blandingen godt i 6-8 minutter. Guffen er klar når den er lækker cremet og luftig.
  6. Du er nu klar til at sætte dit eget personlige præg på din hjemmelavede guf, og kan fx tilsætte 4-5 spsk. jordbærmarmelade, som du lige har blendet med en håndmixer. Du kan også prøve at dele blandingen op i 2-3 portioner, og lave nogle forskellige varianter med jordbær, lakrids og vanilje.
  7. Når du har tilsat ingredienserne til guffen, skal der røres godt, hvorefter den færdige guf sættes på køl. Du kan sagtens opbevare guffen på køl i 2-3 dage.
  8. Velbekomme.
    Har du set den nye kogebog fra Baregomad.dk, som indeholder mere end 100 af de mest populære opskrifter på bloggen, og som med garanti vil give dig nye ideer til familiens madplan. Køb den her.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.