Opskrift på hjemmelavet guf. Luftig og cremet guf til isdesserter og isvafler. Verdens nemmeste på blot 10 minutter. Perfekt topping til is.
Her får du den ultimative grundopskrift på guf, som med statsgaranti kan måle sig med den luftige lyserøde guf fra selv det bedste ishus.
Har du oplevet guf der knaser i tænderne? Det skyldes, at du har fået en udgave pisket på æggehvider og sukker. Sådan skal guf ikke laves.
Guf skal laves med sukkersirup, som du lige bruger fem minutter på at fremtrylle i en gryde. Resultatet er en blank og sej luftig guf, som på mange måder minder om skummet i en frisklavet flødebolle.
Du behøver ikke anvende pasteuriserede æggehvider, men kan sagtens anvende helt almindelige fra danske producenter, da sandsynligheden for at få salmonella er stort set ikke eksisterende.
Du kan piske din guf med en håndmixer eller en røremaskine, og resultatet bliver det samme. Det tager ca. 6-10 minutter at piske din guf blank og sej alt efter piskemetode, og ikke mindst hvor friske dine æggehvider er.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på hjemmelavet guf
Denne opskrift på hjemmelavet guf er:
- Den bedste opskrift på hjemmelavet guf (det kommer fra en connoisseur indenfor guf og is)
- Uden knasende sukkerkorn - med statsgaranti!
- Perfekt som topping ovenpå en hjemmelavet isvaffel eller isdessert
- Fremstillet på opkogt sukkersirup
- Lækker blød og luftig guf
- Fremstillet på under 15 minutter
Det klare guld fra ægget
Nogle gange kan jeg godt lade mig imponere over de mest simple ting her i livet. Tag nu fx noget så banalt som ægget.
En ingrediens som indgår i et utal af forskellige opskrifter. Lige fra bagværk til desserter og gastronomiske middage. Enten i kombination med en lang række andre fødevarer, eller som selvstændig hovedrolleindehaver.
Som fx i hjemmelavet guf. Det klare guld fra ægget.
Hjemmelavet guf til is på 10 minutter
Tænk at noget så simpelt som æggehvide kan forvandles til denne luftige og cremede topping til isen. Og at det kan smage så godt blot tilsat sukker.
Og måske lidt jordbær eller lakridspulver. Intet mindre end fantastisk. Og at denne himmelske topping så tilmed kan tilberedes på godt 10 minutter, er intet mindre end fantastisk.
Hvor længe kan hjemmelavet guf holde sig?
Det spørgsmål er jeg ofte blevet stillet, og det korte svar er 2-3 dage på køl i en tætlukket beholder.
Du kan derfor roligt lave en stor portion hjemmelavet guf, som du kan forkæle dig selv og familien med over et par dage.
Vent med at smage guffen til med fx jordbærmarmelade eller lakridspulver til du skal bruge den, da du så kan lave flere variationer ud af samme portion.
Hjemmelavet guf uden knas og sukkerkorn
Rigtig guf skal laves på en opkogt sukkerlage. På sirup. Ikke noget med at piske sukker og æggehvider sammen i en røreskål. Det er at springe over hvor gærdet er lavest.
Og man fortryder det voldsomt, når man først sætter tænderne i guffen, og det bare knaser mellem tænderne. Som at tage en bid af Sahara. Ubehageligt.
Hjemmelavet guf skal laves på en opkogt sukkersirup. Det tager blot 5 minutter længere, men belønningen kommer tifoldig tilbage.
En guf uden knasen og forstyrrende sukkerkorn mellem tænderne. Den lækreste guf. Den eneste opskrift du behøver.
Hjemmelavet guf som vil gøre selv den sprødeste isvaffel blød i knæene.
Din guf er intet mindre end fantastisk. Den smager bare fuldstændig som jeg husker den fra ishuset. Og den holder sig fint luftig i flere dage. Den var et stort hit da jeg diskede op med den til familie sammenkomst. Tak for den❤️
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den.