Hjemmelavet guf

af Baregomad.dk
Hjemmelavet guf
0 kommentar
3

Sommer er istid.
En periode på året, hvor der bliver kørt isvafler indenbords i rå mængder.
Både traditionelle isvafler, og ikke mindst softice.
Eller en kombi af begge varianter.
Men en ting er helt sikker.
Ingen is uden guf.
Masser af hjemmelavet guf.
Jeg er personligt helt vild med guf.
En lidenskab jeg har haft lige siden barns ben.
Ingen flødeskum på toppen af isvaflen, men rå mængder guf.
Både i bunden af vaflen.
På toppen.
Og på siderne.
Ingen guf – ingen isvaffel.
Så hellere undvære en is i sommervarmen.

Det klare guld fra ægget

Nogle gange kan jeg godt lade mig imponere over de mest simple ting her i livet.
Tag nu fx noget så banalt som ægget.
En ingrediens som indgår i et utal af forskellige opskrifter.
Lige fra bagværk til desserter og gastronomiske middage.
Enten i kombination med en lang række andre fødevarer, eller som selvstændig hovedrolleindehaver.
Som fx i hjemmelavet guf.
Det klare guld fra ægget.
Tænk at noget så simpelt som æggehvide kan forvandles til denne luftige og cremede topping til isen.
Og at det kan smage så godt blot tilsat sukker.
Og måske lidt jordbær eller lakridspulver.
Intet mindre end fantastisk.
Og at denne himmelske topping så tilmed kan tilberedes på godt 10 minutter, er intet mindre end fantastisk.

Guf uden knas og sukkerkorn

Rigtig guf skal laves på en opkogt sukkerlage.
På sirup.
Ikke noget med at piske sukker og æggehvider sammen i en røreskål.
Det er at springe over hvor gærdet er lavest.
Og man fortryder det voldsomt, når man først sætter tænderne i guffen, og det bare knaser mellem tænderne.
Som at tage en bid af Sahara.
Ubehageligt.
Næ.
Hjemmelavet guf skal laves på en opkogt sukkersirup.
Det tager blot 5 minutter længere, men belønningen kommer tifoldig tilbage.
En guf uden knasen og forstyrrende sukkerkorn mellem tænderne.
Den lækreste guf.
Den eneste opskrift du behøver.
Hjemmelavet guf som vil gøre selv den sprødeste isvaffel blød i knæene.

Hjemmelavet guf

Hjemmelavet guf

Sommer er istid. En periode på året, hvor der bliver kørt isvafler indenbords i rå mængder. Både traditionelle isvafler, og ikke mindst… Desserter Hjemmelavet guf European Print opskrift
Antal personer: 12 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 165 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.2/5
( 22 bedømmelser )

Ingredienser

  • 100 gr. pasteuriserede æggehvider (ca. 3 æggehvider)
  • 250 gr. sukker
  • 1 dl. vand
  • 4 -5 spsk. jordbærmarmelade (eller fx lakridspulver eller vaniljesukker)

Sådan gør du

Kom vand og sukker i en tykbundet gryde.

Bring blandingen i kog og lad den småkoge i 2-3 minutter.

Tag gryden af kogepladen og lad siruppen afkøle i ca. 10 minutter eller til den er fingervarm. Du kan med fordel fylde 5 cm. koldt vand i din køkkenvask, og så sætte gryden ned i vasken, da det vil fremme nedkølingsprocessen.

Pisk æggehviderne kraftigt i en køkkenmaskine eller med en håndmixer til de er godt stive.

Tilsæt den afkølede sirup til æggehviderne, og pisk blandingen godt i 6-8 minutter. Guffen er klar når den er lækker cremet og luftig.

Du er nu klar til at sætte dit eget personlige præg på din hjemmelavede guf, og kan fx tilsætte 4-5 spsk. jordbærmarmelade, som du lige har blendet med en håndmixer. Du kan også prøve at dele blandingen op i 2-3 portioner, og lave nogle forskellige varianter med jordbær, lakrids og vanilje.

Når du har tilsat ingredienserne til guffen, skal der røres godt, hvorefter den færdige guf sættes på køl.

Du kan sagtens opbevare guffen på køl i 2-3 dage.

Hjemmelavet guf

0 kommentar
3

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.