Er du også begejstret for solmodne danske jordbær, som byder på en sand smagseksplosion i munden af både krydderier og sødme. Det er sådan jordbær skal smage, når de har fået mulighed for at suge al den varme og sol til sig, som de fortjener inden de ender deres dage i bagværk og sommerdesserter. Jeg er pjattet med solmodne jordbær toppet med hjemmelavet vaniljecreme, som blot består af pasteuriserede æggeblommer, vaniljesukker og sukker pisket sammen, og så vendt i cremet piskefløde. Det er guf med guf på. Den ultimative sommerdessert efter aftensmaden.
Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtrifli
Denne opskrift på vaniljecreme er:
- Det perfekte match til solmodne danske jordbær
- Legende let at fremstille på fem minutter
- Velegnet til klassiske sommerdesserter med friske bærfrugter
- En let og luftig hjemmelavet vaniljecreme rørt sammen med flødeskum
- Fremstillet af pasteuriserede æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og piskefløde
Prøv lige at se opskriften på: En sommerdrøm af en jordbærgalette
Du skal bruge følgende ingredienser til hjemmelavet vaniljecreme:
- Pasteuriserede æggeblommer
- Sukker eller flormelis
- Vaniljesukker eller kornene fra en hel vaniljestang
- Piskefløde
Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtærte med mazarinbund
Hjemmelavet vaniljecreme på fem minutter
Den helt klassiske måde at servere danske jordbær på er med kold piskefløde. Den fede flødesmag spiller rigtig godt sammen med frugtsyren og sødmen i de krydrede solmodne jordbær. Personlig har jeg aldrig været den store fan af denne kombination, og vil så hellere nyde jordbærene naturel eller endnu bedre - i selskab med en luftig hjemmelavet vaniljecreme. Så bliver det i min optik ikke meget større, og hvis jeg var et jordbær, må det at få hældt vaniljecreme ned over sig være ren wellness for krop og sjæl.
Prøv lige at se opskriften på: Rabarbercrumble
Vaniljecreme med mange anvendelsesmuligheder
Hjemmelavet vaniljecreme er ikke kun anvendelig som topping ovenpå solmodne jordbær, men kan berige en lang række andre sommerdesserter og kager med sin cremede konsistens og herlige sødmefulde smag af vanilje og sukker. Du kan fx benytte denne vaniljecreme i en trifli, som du komponerer med friske bærfrugter og knuste makroner. Du kan også anvende vaniljecreme ovenpå en lækker sommerdessert som fx pavlova, eller som topping ovenpå gammeldags æblekage og andre frugtkompotter, hvor man normalt vil anvende flødeskum.
God fornøjelse.
Ingredients
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 2 tsk. vaniljesukker (evt. kornene fra en hel vaniljestang)
- 3 spsk. sukker
- 2½ dl. piskefløde
Instructions
- Start med at piske de pasteuriserede æggeblommer sammen med vaniljesukker og sukker i en røreskål. Æggeblommerne skal piskes lette og luftige til en cremet konsistens.
- Pisk fløden til en lind og cremet flødeskum i en anden røreskål.
- Vend forsigtigt æggemassen ned i flødeskummet til vaniljecremen har en ensartet konsistens.
- Server den færdige vaniljecreme til fx solmodne jordbær eller til andre klassiske sommerdesserter med friske bærfrugter.
- Velbekomme.
Notes
Du kan med fordel lave din hjemmelavede vaniljecreme i forvejen, og stille den på køl, hvor den har en holdbarhed på to dage. Vaniljecremen skal severes direkte fra køleskabet.