Baregomad.dk » Opskrifter » Desserter » Vaniljecreme

Vaniljecreme

Er du også begejstret for solmodne danske jordbær, som byder på en sand smagseksplosion i munden af både krydderier og sødme. Det er sådan jordbær skal smage, når de har fået mulighed for at suge al den varme og sol til sig, som de fortjener inden de ender deres dage i bagværk og sommerdesserter. Jeg er pjattet med solmodne jordbær toppet med hjemmelavet vaniljecreme, som blot består af pasteuriserede æggeblommer, vaniljesukker og sukker pisket sammen, og så vendt i cremet piskefløde. Det er guf med guf på. Den ultimative sommerdessert efter aftensmaden.

Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtrifli

Denne opskrift på vaniljecreme er:

 • Det perfekte match til solmodne danske jordbær
 • Legende let at fremstille på fem minutter
 • Velegnet til klassiske sommerdesserter med friske bærfrugter
 • En let og luftig hjemmelavet vaniljecreme rørt sammen med flødeskum
 • Fremstillet af pasteuriserede æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og piskefløde

Prøv lige at se opskriften på: En sommerdrøm af en jordbærgalette

Vaniljecreme
Hjemmelavet vaniljecreme kan du fremtrylle på blot fem minutter, og er det perfekte match til fx danske solmodne jordbær eller andre sommerdesserter med friske bærfrugter. Vaniljecremen er let og luftig i konsistensen, og tåler ingen sammenligning med den vaniljecreme du kan købe i supermarkedet.

Du skal bruge følgende ingredienser til hjemmelavet vaniljecreme:

 • Pasteuriserede æggeblommer
 • Sukker eller flormelis
 • Vaniljesukker eller kornene fra en hel vaniljestang
 • Piskefløde

Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtærte med mazarinbund

Hjemmelavet vaniljecreme på fem minutter

Den helt klassiske måde at servere danske jordbær på er med kold piskefløde. Den fede flødesmag spiller rigtig godt sammen med frugtsyren og sødmen i de krydrede solmodne jordbær. Personlig har jeg aldrig været den store fan af denne kombination, og vil så hellere nyde jordbærene naturel eller endnu bedre - i selskab med en luftig hjemmelavet vaniljecreme. Så bliver det i min optik ikke meget større, og hvis jeg var et jordbær, må det at få hældt vaniljecreme ned over sig være ren wellness for krop og sjæl.

Prøv lige at se opskriften på: Rabarbercrumble

Vaniljecreme med mange anvendelsesmuligheder

Hjemmelavet vaniljecreme er ikke kun anvendelig som topping ovenpå solmodne jordbær, men kan berige en lang række andre sommerdesserter og kager med sin cremede konsistens og herlige sødmefulde smag af vanilje og sukker. Du kan fx benytte denne vaniljecreme i en trifli, som du komponerer med friske bærfrugter og knuste makroner. Du kan også anvende vaniljecreme ovenpå en lækker sommerdessert som fx pavlova, eller som topping ovenpå gammeldags æblekage og andre frugtkompotter, hvor man normalt vil anvende flødeskum.

God fornøjelse.

Vaniljecreme

Antal personer: 6-8 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 210 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 7 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 4 pasteuriserede æggeblommer
 • 2 tsk. vaniljesukker (evt. kornene fra en hel vaniljestang)
 • 3 spsk. sukker
 • 2½ dl. piskefløde

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Start med at piske de pasteuriserede æggeblommer sammen med vaniljesukker og sukker i en røreskål. Æggeblommerne skal piskes lette og luftige til en cremet konsistens.
 2. Pisk fløden til en lind og cremet flødeskum i en anden røreskål.
 3. Vend forsigtigt æggemassen ned i flødeskummet til vaniljecremen har en ensartet konsistens.
 4. Server den færdige vaniljecreme til fx solmodne jordbær eller til andre klassiske sommerdesserter med friske bærfrugter.
 5. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan med fordel lave din hjemmelavede vaniljecreme i forvejen, og stille den på køl, hvor den har en holdbarhed på to dage. Vaniljecremen skal severes direkte fra køleskabet.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Vaniljecreme

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.