Forside » Bageskole » Kagecreme

Kagecreme

hjemmelavet kagecreme med vanilje

Få opskriften på den bedste kagecreme. 5 minutter og 5 ingredienser er alt, hvad du behøver for at lave denne nemme og velsmagende vaniljecreme.

Hjemmelavet kagecreme er noget af det nemmeste du kan kaste dig ud i indenfor kogekunstens verden, og kræver kun fem ingredienser og fem minutter af din tilstedeværelse foran en lille gryde.

Resultatet er en lækker fløjlsblød creme med en skøn smag af vanilje og en let sødme, som er helt ideel i forskellige kager og desserter.

Denne opskrift på vaniljecreme er vejledende, og kan justeres i forhold til mængden af sukker og vanilje - alt efter personlige præferencer og anvendelse.

For eksempel foretrækker jeg den halve mængde sukker, når kagecremen skal indgå i en trifli, og hvor det er smagen af fx jordbær, rabarber eller svesker der skal være den dominerende ingrediens.

Se også de inspirerende opskrifter på:

Opskrift på kagecreme

hjemmelavet kagecreme med vanilje

Kagecreme

5 fra 1 stemme
Få opskriften på den bedste kagecreme. 5 minutter og 5 ingredienser er alt, hvad du behøver for at lave denne nemme og velsmagende vaniljecreme.
Udskriv Facebook Pinterest
RetKager
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal8 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 5 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang - svarende til 1 tsk vaniljepaste eller 2 tsk vaniljesukker
  • 2 hele æg - eller 4 æggeblommer
  • 2 spsk majsmel

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og mos dem i en gryde med sukkeret.
  • Pisk æggene i og tilsæt alle de øvrige ingredienser.
  • Opvarm mælkeblandingen ved middelhøj varme under omrøring med et piskeris. Når mælkeblandingen begynder at småkoge og når kogepunktet, skal kagecremen koges igennem i ca. 1 minut under kraftig omrøring indtil kagecremen er tyknet.
  • Tag gryden af varmen og hæld den varme kagecreme over i en skål.
  • Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på cremen, og stil den på køl indtil den skal anvendes i en dessert eller kage.

Noter

Hjemmelavet kagecreme kan holde sig på køl i minimum 2-3 dage tildækket med husholdningsfilm ovenpå selve kagecremen for at undgå skorpedannelse.
Du kan selv justere mængden af vanilje og sukker i kagecremen. Jeg foretrækker en sukkermængde på 50 gram når jeg laver kagecreme til trifli, hvor andre foretrækker den dobbelte mængde. Det er lidt en smagssag.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kagecreme
Mængde pr. portion
Kalorier
112
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.004
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
48
mg
16
%
Natrium
 
40
mg
2
%
Kalium
 
117
mg
3
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
161
IU
3
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på hjemmelavet creme er:

  • Den nemmeste opskrift på bagefast kagecreme som ikke kan mislykkedes
  • Langt bedre end den kagecreme du kan købe som pulverblanding i supermarkedet, og helt fri for tilsætningsstoffer
  • Perfekt til desserter, triflier, kager, tærter og lagkager
  • Velegnet til opbevaring på køl i minimum 2-3 dage
  • Gammeldags opkogt vaniljecreme med vaniljestang eller vaniljesukker
Kagecreme
Hjemmelavet kagecreme smager langt bedre end de færdige pulverblandinger du kan købe i supermarkedet, og samtidig er det noget af det nemmeste du kan tilberede på bare fem minutter. Jeg anvender blandt andet kagecreme i triflier og diverse bagværk.

Trin for trin guide til kagecreme:

  1. Skrab vaniljekorn (eller vaniljesukker) ned i en gryde sammen med sukkeret, og pisk det lidt sammen.
  2. Hæld alle de øvrige ingredienser ned i gryden, og pisk mælkeblandingen godt sammen med et piskeris.
  3. Opvarm mælkeblandingen ved middelhøj varme under omrøring indtil det begynder at simre og småkoge. Kog kagecremen igennem i ca. 1 minut under omrøring indtil cremen er tyknet.
  4. Hæld den færdige kagecreme op i en skål og læg husholdningsfilm direkte ovenpå cremen for at undgå skorpedannelse.
  5. Sæt skålen på køl indtil kagecremen skal anvendes.

Helt uden kunstige tilsætningsstoffer

Jeg er tilhænger af konceptet "hjemmelavet", når resultatet er langt bedre end det du kan opstøve i det lokale supermarked.

Når belønningen både er en bedre madoplevelse, og du samtidig sparer penge, er der ikke så mange argumenter der taler imod at lave sin egen kagecreme. Helt uden tilsætningsstoffer.

Du ved nøjagtig hvad din hjemmelavede creme består af. Mælk. Sukker. Vanilje. Æg. Majsmel. Kæden hopper lidt af for mit vedkommende, når noget så simpelt som kagecreme lige pludselig indeholder tolv forskelige ingredienser. Det gør denne vaniljecreme ikke.

3 kommentarer til “Kagecreme”

  1. Dalila pedersen

    Hej

    Vil bare høre, hvor lang tid kan vaniljecreme holde sig frisk på køl. Jeg skal lave den en torsdag formiddag, men skal første bruges til kagen om lørdagen. Kan den holde sig frisk nok så længe ? tak for hjælpen.

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej Dalila,
      Tak for dit relevante spørgsmål 😊 Du kan sagtens tilberede vaniljecremen om torsdagen, og så sætte den på køl til om lørdagen - ingen problemer. Bare læg husholdningsfilm direkte ovenpå cremen i skålen, så du undgår skorpedannelse.

      God fornøjelse.

      Venlig hilsen
      Thomas

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.