Hjemmelavet kagecreme er noget af det nemmeste du kan kaste dig ud i indenfor kogekunstens verden, og kræver kun fem ingredienser og fem minutter af din tilstedeværelse foran en lille gryde. Resultatet er en lækker fløjlsblød kagecreme med en skøn smag af vanilje og en let sødme, som er helt ideel i forskellige kager og desserter.
Prøv lige at se opskriften på: Svesketrifli
Denne opskrift på kagecreme er vejledende, og kan justeres i forhold til mængden af sukker og vanilje – alt efter personlige præferencer og anvendelse. For eksempel foretrækker jeg den halve mængde sukker, når kagecremen skal indgå i en trifli, og hvor det er smagen af fx jordbær, rabarber eller svesker der skal være den dominerende ingrediens.
Prøv lige at se opskriften på: Fastelavsboller med remonce og creme
Denne opskrift på hjemmelavet kagecreme er:
- Den nemmeste opskrift på bagefast kagecreme som ikke kan mislykkedes
- Langt bedre end den kagecreme du kan købe som pulverblanding i supermarkedet, og helt fri for tilsætningsstoffer
- Perfekt til desserter, triflier, kager, tærter og lagkager
- Velegnet til opbevaring på køl i minimum 2-3 dage
- Gammeldags opkogt kagecreme med vaniljestang eller vaniljesukker
Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtrifli
Disse fem ingredienser skal du bruge:
- Sødmælk (du kan også anvende piskefløde i blandingsforholdet 50:50)
- Sukker (almindeligt hvidt sukker eller økologisk rørsukker)
- Vaniljestang (du kan også sagtens anvende vaniljesukker eller vaniljepaste)
- Æg (behøver ikke være pasteuriserede æg, da cremen kommer op på kogepunktet)
- Majsmel (Maizena eller lignende)

Prøv lige at se opskriften på: Smørkage med remonce og vaniljecreme
Sådan laver du kagecreme fra bunden:
- Skrab vaniljekorn (eller vaniljesukker) ned i en gryde sammen med sukkeret, og pisk det lidt sammen.
- Hæld alle de øvrige ingredienser ned i gryden, og pisk mælkeblandingen godt sammen med et piskeris.
- Opvarm mælkeblandingen ved middelhøj varme under omrøring indtil det begynder at simre og småkoge. Kog kagecremen igennem i ca. 1 minut under omrøring indtil cremen er tyknet.
- Hæld den færdige kagecreme op i en skål og læg husholdningsfilm direkte ovenpå cremen for at undgå skorpedannelse.
- Sæt skålen på køl indtil kagecremen skal anvendes.
Prøv lige at se opskriften på: Kanelstang med lækker remonce og vaniljecreme
Helt uden kunstige tilsætningsstoffer
Jeg er tilhænger af konceptet “hjemmelavet”, når resultatet er langt bedre end det du kan opstøve i det lokale supermarked. Når belønningen både er en bedre madoplevelse, og du samtidig sparer penge, er der ikke så mange argumenter der taler imod at lave sin egen kagecreme. Helt uden tilsætningsstoffer. Du ved nøjagtig hvad din hjemmelavede creme består af. Mælk. Sukker. Vanilje. Æg. Majsmel. Kæden hopper lidt af for mit vedkommende, når noget så simpelt som kagecreme lige pludselig indeholder tolv forskelige ingredienser:
- Sukker
- Modificeret kartoffelstivelse
- Stabilisator E 450iii
- Stabilisator E 339ii
- Geleringsmiddel
- Fortykningsmiddel
- Aroma
- Salt
- Farvestof E 160b
- Farvestof E 160a
- Farvestof E 101i
- Sødmælk
Er vi enige om, at du fremover laver din egen kagecreme?
God fornøjelse.

Ingredienser:
- ½ ltr. sødmælk
- 100 gr. sukker
- 1 vaniljestang (svarende til 1 tsk. vaniljepaste eller 2 tsk. vaniljesukker)
- 2 hele æg eller 4 æggeblommer
- 2 spsk. majsmel
Opskrift - sådan gør du trin for trin:
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og mos dem i en gryde med sukkeret.
- Pisk æggene i og tilsæt alle de øvrige ingredienser.
- Opvarm mælkeblandingen ved middelhøj varme under omrøring med et piskeris. Når mælkeblandingen begynder at småkoge og når kogepunktet, skal kagecremen koges igennem i ca. 1 minut under kraftig omrøring indtil kagecremen er tyknet.
- Tag gryden af varmen og hæld den varme kagecreme over i en skål.
- Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på cremen, og stil den på køl indtil den skal anvendes i en dessert eller kage.
- Velbekomme.
Yderligere kommentarer
Hjemmelavet kagecreme kan holde sig på køl i minimum 2-3 dage tildækket med husholdningsfilm ovenpå selve kagecremen for at undgå skorpedannelse. Du kan selv justere mængden af vanilje og sukker i kagecremen. Jeg foretrækker en sukkermængde på 50 gram når jeg laver kagecreme til trifli, hvor andre foretrækker den dobbelte mængde. Det er lidt en smagssag.

2 kommentarer
Hej
Vil bare høre, hvor lang tid kan vaniljecreme holde sig frisk på køl. Jeg skal lave den en torsdag formiddag, men skal første bruges til kagen om lørdagen. Kan den holde sig frisk nok så længe ? tak for hjælpen.
Hej Dalila,
Tak for dit relevante spørgsmål 😊 Du kan sagtens tilberede vaniljecremen om torsdagen, og så sætte den på køl til om lørdagen – ingen problemer. Bare læg husholdningsfilm direkte ovenpå cremen i skålen, så du undgår skorpedannelse.
God fornøjelse.
Venlig hilsen
Thomas