Få opskriften på den bedste kagecreme. 5 minutter og 5 ingredienser er alt, hvad du behøver for at lave denne nemme og velsmagende vaniljecreme.
Hjemmelavet kagecreme er noget af det nemmeste du kan kaste dig ud i indenfor kogekunstens verden, og kræver kun fem ingredienser og fem minutter af din tilstedeværelse foran en lille gryde.
Resultatet er en lækker fløjlsblød creme med en skøn smag af vanilje og en let sødme, som er helt ideel i forskellige kager og desserter.
Denne opskrift på vaniljecreme er vejledende, og kan justeres i forhold til mængden af sukker og vanilje - alt efter personlige præferencer og anvendelse.
For eksempel foretrækker jeg den halve mængde sukker, når kagecremen skal indgå i en trifli, og hvor det er smagen af fx jordbær, rabarber eller svesker der skal være den dominerende ingrediens.
Se også de inspirerende opskrifter på:
Opskrift på kagecreme
Denne opskrift på hjemmelavet creme er:
- Den nemmeste opskrift på bagefast kagecreme som ikke kan mislykkedes
- Langt bedre end den kagecreme du kan købe som pulverblanding i supermarkedet, og helt fri for tilsætningsstoffer
- Perfekt til desserter, triflier, kager, tærter og lagkager
- Velegnet til opbevaring på køl i minimum 2-3 dage
- Gammeldags opkogt vaniljecreme med vaniljestang eller vaniljesukker
Trin for trin guide til kagecreme:
- Skrab vaniljekorn (eller vaniljesukker) ned i en gryde sammen med sukkeret, og pisk det lidt sammen.
- Hæld alle de øvrige ingredienser ned i gryden, og pisk mælkeblandingen godt sammen med et piskeris.
- Opvarm mælkeblandingen ved middelhøj varme under omrøring indtil det begynder at simre og småkoge. Kog kagecremen igennem i ca. 1 minut under omrøring indtil cremen er tyknet.
- Hæld den færdige kagecreme op i en skål og læg husholdningsfilm direkte ovenpå cremen for at undgå skorpedannelse.
- Sæt skålen på køl indtil kagecremen skal anvendes.
Helt uden kunstige tilsætningsstoffer
Jeg er tilhænger af konceptet "hjemmelavet", når resultatet er langt bedre end det du kan opstøve i det lokale supermarked.
Når belønningen både er en bedre madoplevelse, og du samtidig sparer penge, er der ikke så mange argumenter der taler imod at lave sin egen kagecreme. Helt uden tilsætningsstoffer.
Du ved nøjagtig hvad din hjemmelavede creme består af. Mælk. Sukker. Vanilje. Æg. Majsmel. Kæden hopper lidt af for mit vedkommende, når noget så simpelt som kagecreme lige pludselig indeholder tolv forskelige ingredienser. Det gør denne vaniljecreme ikke.
Hej
Vil bare høre, hvor lang tid kan vaniljecreme holde sig frisk på køl. Jeg skal lave den en torsdag formiddag, men skal første bruges til kagen om lørdagen. Kan den holde sig frisk nok så længe ? tak for hjælpen.
Hej Dalila,
Tak for dit relevante spørgsmål 😊 Du kan sagtens tilberede vaniljecremen om torsdagen, og så sætte den på køl til om lørdagen - ingen problemer. Bare læg husholdningsfilm direkte ovenpå cremen i skålen, så du undgår skorpedannelse.
God fornøjelse.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften på denne kagecreme, og skriv da meget gerne hvad du synes om den.