Forside » Kager » Blommekage

Blommekage

blommer til blommekage

Sådan bager du en lækker blommekage med friske blommer. En dejlig opskrift på saftig kage med blommer, creme, remonce og smuldredej.

Skøn opskrift på hjemmebagt blommekage med friske blommer. En fantastisk efterårskage, der sidder lige i skabet.

Udover de friske blommer bages kagen med creme, remonce og smuldredej. Cremen kan være den hjemmelavede eller en købecreme. Det bestemmer du selv.

Der er nok til i hvert fald 8 personer i kagen, og du skal bruge en springform med en diameter på 22 centimeter til den.

Se også de lækre opskrifter på:

Opskrift på blommekage

blommer til blommekage

Blommekage

5 fra 2 stemmer
Sådan bager du en lækker blommekage med friske blommer. En dejlig opskrift på saftig kage med blommer, creme, remonce og smuldredej.
Udskriv Facebook Pinterest
RetKager
KøkkenDansk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Antal8 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

Kagecreme

  • 200 gram kagecreme

Kanelremonce

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 3 tsk kanel

Crumbledej

  • 25 g smør - koldt
  • 25 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver

Dej

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 æg - store
  • 1 tsk bagepulver
  • 6 blommer - modne, i både

Sådan gør du

Creme

  • Lav kagecreme som anvist i linket - eller lav en købecreme.

Kanelremonce

  • Rør alle ingredienserne til remoncensammen og kom den i en sprøjtepose.

Crumble

  • Smuldr det hurtigt sammen uden at ælte det. Det skal kunne drysses.

Dej

  • Pisk det bløde smør med sukker. Tilsæt et æg ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen.

Samling af blommekage

  • Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, der har en diameter på ca. 22 centimeter. Smør siderne.
  • Fordel først smuldredejen i bunden af formen, og derpå dejen.
  • Sprøjt kagecremen ned i dejen, hvor spidsen bare stikkes en centimeter ned i dejen. På samme måde med kanelremonce.
  • Skær blommerne i både og læg dem smukt i mønster øverst på kagen. Drys eventuelt med lidt sukker.
  • Bages i ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme på næstnederste rille.

Næringsindhold

Næringsindhold
Blommekage
Mængde pr. portion
Kalorier
555
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
122
mg
41
%
Natrium
 
569
mg
25
%
Kalium
 
146
mg
4
%
Kulhydrater
 
79
g
26
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
53
g
59
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
965
IU
19
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

Den afkølede blommekage med sigtes med lidt flormelis inden servering.

Kagen er god til kaffe, men lige god som dessert.

2 kommentarer til “Blommekage”

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.