Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Blommekage
5
fra
2
stemmer
Sådan bager du en lækker blommekage med friske blommer. En dejlig opskrift på saftig kage med blommer, creme, remonce og smuldredej.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Kager
Køkken
Dansk
Forb. tid
20
minutter
minutter
Tilb. tid
40
minutter
minutter
Samlet tid
1
time
time
Antal
8
personer
Skrevet af
Baregomad
Ingredienser
Kagecreme
▢
200
gram
kagecreme
Kanelremonce
▢
50
g
smør
▢
50
g
sukker
▢
3
tsk
kanel
Crumbledej
▢
25
g
smør
-
koldt
▢
25
g
sukker
▢
75
g
hvedemel
▢
0,5
tsk
bagepulver
Dej
▢
150
g
smør
▢
150
g
sukker
▢
150
g
hvedemel
▢
3
æg
-
store
▢
1
tsk
bagepulver
▢
6
blommer
-
modne, i både
Fremgangsmåde
Creme
▢
Lav kagecreme som anvist i linket - eller lav en købecreme.
Kanelremonce
▢
Rør alle ingredienserne til remoncensammen og kom den i en sprøjtepose.
Crumble
▢
Smuldr det hurtigt sammen uden at ælte det. Det skal kunne drysses.
Dej
▢
Pisk det bløde smør med sukker. Tilsæt et æg ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen.
Samling af blommekage
▢
Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, der har en diameter på ca. 22 centimeter. Smør siderne.
▢
Fordel først smuldredejen i bunden af formen, og derpå dejen.
▢
Sprøjt kagecremen ned i dejen, hvor spidsen bare stikkes en centimeter ned i dejen. På samme måde med kanelremonce.
▢
Skær blommerne i både og læg dem smukt i mønster øverst på kagen. Drys eventuelt med lidt sukker.
▢
Bages i ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme på næstnederste rille.
Næringsindhold
Næringsindhold
Blommekage
Mængde pr. portion
Calories
555
% Daglig værdi*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
122
mg
41
%
Sodium
569
mg
25
%
Potassium
146
mg
4
%
Carbohydrates
79
g
26
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
53
g
59
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
965
IU
19
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
32
mg
3
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.