1vaniljestang - svarende til 1 tsk vaniljepaste eller 2 tsk vaniljesukker
2hele æg - eller 4 æggeblommer
2spskmajsmel
Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og mos dem i en gryde med sukkeret.
Pisk æggene i og tilsæt alle de øvrige ingredienser.
Opvarm mælkeblandingen ved middelhøj varme under omrøring med et piskeris. Når mælkeblandingen begynder at småkoge og når kogepunktet, skal kagecremen koges igennem i ca. 1 minut under kraftig omrøring indtil kagecremen er tyknet.
Tag gryden af varmen og hæld den varme kagecreme over i en skål.
Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på cremen, og stil den på køl indtil den skal anvendes i en dessert eller kage.
Bemærkninger
Hjemmelavet kagecreme kan holde sig på køl i minimum 2-3 dage tildækket med husholdningsfilm ovenpå selve kagecremen for at undgå skorpedannelse.Du kan selv justere mængden af vanilje og sukker i kagecremen. Jeg foretrækker en sukkermængde på 50 gram når jeg laver kagecreme til trifli, hvor andre foretrækker den dobbelte mængde. Det er lidt en smagssag.
Næringsindhold
Næringsindhold
Kagecreme
Mængde pr. portion
Calories
112
% Daglig værdi*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.004
g
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
48
mg
16
%
Sodium
40
mg
2
%
Potassium
117
mg
3
%
Carbohydrates
17
g
6
%
Fiber
0.2
g
1
%
Sugar
16
g
18
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
161
IU
3
%
Calcium
83
mg
8
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.