Forside » Bageskole

Bageskole

Er du også begejstret for at bage. Måske er du ligefrem bagenørd og surdejsekspert. Uanset bagekundskab og praktisk erfaring, får du i dette forum masser af brugbare tips, tricks og gode råd med på vejen, som vil klæde dig på til endnu større bageoplevelser og vellykkede bagværk.

Alle kan bage, og alle bør bage. Hjemmebagt brød er langt bedre end hjemmebragt brød, men der ligger selvfølgelig også en del teori og viden bag det gode bagværk. Der er trods alt en grund til, at en bager skal stå i lære i fire år før man kan kalde sig bager eller konditor. Med denne bageskole vil jeg give dig en masse gode råd, tips og tricks med på vejen, så vejen til mesterlige bageoplevelser bliver til en leg.

God bagelyst.

hjemmelavet kagecreme med vanilje

Kagecreme

Kagecreme Se opskriften

Få opskriften på den bedste kagecreme. 5 minutter og 5 ingredienser er alt, hvad du behøver for at lave denne nemme og velsmagende vaniljecreme. Hjemmelavet kagecreme er noget af det nemmeste du kan kaste dig ud i indenfor kogekunstens verden, […]

billede med tørgær

Sådan bager du med tørgær

Sådan bager du med tørgær Se opskriften

Få svaret på, hvordan du bager med tørgær, om det er lige så godt at bage med. og hvor meget skal du bruge i forhold til frisk gær? Lad mig slå en ting fast med det samme. Dit bageresultat bliver

Hvad er bageeyzymer

Bageenzymer

Bageenzymer Se opskriften

Hvorfor er bagerens rundstykker så luftige og lette, og hvordan bliver krummen lækker svampet og skorpen så sprød? Jeg ville ønske jeg bare kunne sige bageenzymer, men selvfølgelig hænger det også sammen med bagerens professionelle tilgang til faget. Jeg vil

frysning af brød og kager

Frysning af brød og kager

Frysning af brød og kager Se opskriften

Her er den ultimative miniguide omhandlende nedfrysning og optøning af brød, kager og nedfrysning af rå gærdej, som du kender fra bake-off. Har du også prøvet at smide brød eller kager ud, som desværre ikke blev spist inden holdbarheden skred

Hydration i brød

Hydration i brød

Hydration i brød Se opskriften

Hydration. Det lyder ret teknisk og nørdet, men det er faktisk bare et begreb for, hvor meget væske der er i dejen i forhold til mængden af mel. Jo højere hydration, jo mere væske i forhold til mel. Fx har

Kan man fryse mel

Kan man fryse mel

Kan man fryse mel Se opskriften

Kan man fryse mel? Det korte svar er ja. Du kan med fordel fryse mel, gryn og ris ned med henblik på at forlænge holdbarheden med flere måneder i forhold til datomærkningen, og ikke mindst minimere risikoen for utøj i

Grovboller

Meltyper

Meltyper Se opskriften

Mel er ikke bare mel. Der er en verden til forskel på kvaliteten af mel, og ikke mindst meltypen. Forskellige bagværker kræver forskellige meltyper. Melets kvalitet afhænger af dets evne til at danne gluten, som både har indflydelse på dejens

hjemmelavet pizzadej nem pizza

Pizzadej

Pizzadej Se opskriften

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet pizzadej med tørgær, som giver en både nem og perfekt sprød pizza med luftig krumme. At lave hjemmelavet pizza er noget af det nemmeste her på jorden. Det er en sandhed med