5spskjordbærmarmelade - eller fx lakridspulver eller vaniljesukker
Fremgangsmåde
Kom vand og sukker i en tykbundet gryde.
Bring blandingen i kog og lad den småkoge i 2-3 minutter.
Tag gryden af kogepladen og lad siruppen afkøle i ca. 10 minutter eller til den er fingervarm. Du kan med fordel fylde 5 cm. koldt vand i din køkkenvask, og så sætte gryden ned i vasken, da det vil fremme nedkølingsprocessen.
Pisk æggehviderne kraftigt i en køkkenmaskine eller med en håndmixer til de er godt stive.
Tilsæt den afkølede sirup til æggehviderne, og pisk blandingen godt i 6-8 minutter. Guffen er klar når den er lækker cremet og luftig.
Du er nu klar til at sætte dit eget personlige præg på din hjemmelavede guf, og kan fx tilsætte 4-5 spsk. jordbærmarmelade, som du lige har blendet med en håndmixer. Du kan også prøve at dele blandingen op i 2-3 portioner, og lave nogle forskellige varianter med jordbær, lakrids og vanilje.
Når du har tilsat ingredienserne til guffen, skal der røres godt, hvorefter den færdige guf sættes på køl.
Bemærkninger
Du kan sagtens opbevare hjemmelavet guf på køl i 2-3 dage.
Næringsindhold
Næringsindhold
Hjemmelavet guf
Mængde pr. portion
Calories
108
% Daglig værdi*
Fat
0.1
g
0
%
Saturated Fat
0.001
g
0
%
Monounsaturated Fat
0.003
g
Sodium
17
mg
1
%
Potassium
20
mg
1
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
0.1
g
0
%
Sugar
25
g
28
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
3
mg
0
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.