Citrontrifli med kiksekrummer og marengs

af Baregomad.dk
Citrontrifli med kiksekrummer og marengstopping
0 kommentar
1

Trifli forbinder mange med en vaskeægte mormor-dessert fra ens barndom, og til trods for at denne desserttype efterhånden har mange år på bagen, er den populær som aldrig før og bliver fortolket i et hav af forskellige varianter.

Ordet “trifli” kommer fra det engelske udtryk “trifle”, som er en desserttype bestående af frugt, makroner eller gennemvædede ladyfingers, vaniljecreme toppet med lidt flødeskum. En retro-klassiker, som smager fantastisk og som i denne udgave består af hjemmelavet lemoncurd, kiksekrummer og flamberet marengstopping. En rigtig frisk og syrlig dessert, som virkelig præsenterer sig flot i et dessertglas.

Trifli kan serveres hele året rundt, men det er især i sommermånederne, at mange kaster sig over denne deserttype, hvor de danske køkkenhaver bugner af solmodne jordbær, rabarber, kirsebær og stikkelsbær, som er meget velegnede til trifli. Lad mig blot lige nævne et par af mine personlige favoritter som jordbær– og rabarbertrifli. Mundvandsdrivende sommerdesserter.

En syrlig og frisk trifli-udgave

Citrontrifli består af hjemmelavet lemoncurd, kiksekrummer, vaniljeskyr og flamberet marengstopping. En nem og lækker dessert som man kan tilpasse alt efter hvor frisk og syrlig en citrontrifli man foretrækker. Anvender du ren lemoncurd i desserten får du en meget frisk og syrlig trifli, men det kan du nedtone ved at blande lidt pisket flødeskum i lemoncurden.

I mange trifli-udgaver anvender man knuste makroner eller gennemvædede ladyfingers, som har ligget i en lage af fx portvin eller anden likørtype. Til denne citrontrifli skal du lave hjemmelavede kiksekrummer, som blot består af hvedekiks, smeltet smør, grofthakkede hasselnødder og lidt salt. De forholdsvis søde og letsaltede kiksekrummer harmonerer rigtig godt med den syrlige citroncreme, og tilfører triflien noget bastant at tygge i.

Du kan sagtens forberede de få ingredienser til citrontriflien dagen forinden, så du blot skal komponere triflien med de forskellige lag lige inden servering, og slutte af med at flambere marengstoppingen. Har du ikke tid til at lave hjemmelavet lemoncurd, kan citroncremen også købes i de fleste større velassorterede supermarkeder eller på nettet.

God fornøjelse med din helt egen personlige udgave af citrontrifli.

Citrontrifli med kiksekrummer og marengstopping

Citrontrifli med kiksekrummer og marengs

Trifli forbinder mange med en vaskeægte mormor-dessert fra ens barndom, og til trods for at denne desserttype efterhånden har mange år på… Desserter Citrontrifli med kiksekrummer og marengs European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 1000 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

Citroncreme:

Kiksekrummer:

  • Ca. 150 gr. havrekiks
  • 85 gr. hasselnødder
  • 75 gr. smør
  • En knsp. salt

Vaniljeskyr:

  • Ca. 200 gr. skyr
  • 1½ tsk. vaniljesukker

Marengstopping:

  • 75 gr. sukker
  • 1½ pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du

Kiksekrummer:

Tænd ovnen på 175° grader. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Stil pladen i ovnen og rist hasselnødderne gyldne i ca. 10 minutter. Lad dem køle af og put dem i en frysepose, hvorefter du kan nulre skallerne af. Hak nødderne groft.

Læg kiksene i en frysepose og knus dem til grove kiskekrummer med en kagerulle. Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen, og rør nu kiksekrummer, smør, salt og hasselnødder sammen i en røreskål. Stil skålen på køl indtil du skal anrette din citrontrifli.

Vaniljeskyr:

Rør skyren sammen med vaniljesukkeret i en skål, og stil skålen på køl indtil den skal anvendes.

Marengstopping:

Pisk æggehviden stiv med en elpisker, og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Bliv ved med at piske indtil du har en ensartet marengsmasse, og stil den på køl indtil desserten skal anrettes.

Anretning af citrontrifli:

Anret kiksekrummer, lemoncurd og vaniljecreme lagvis i et portionsglas. Fordel marengsmassen på toppen med en spiseske eller fyld en sprøjtepose op med marengsmassen, og lav en fin dekorativ marengstop. Flamber nu forsigtigt marengsen med en Crème Brûlée gasbrænder til den er fin lysebrun.

Top evt. desserten med lidt kandiseret citronskal. Du kan se hvordan du laver dekorative kandiserede citronstrimler her.

Server den færdige citrontrifli.

Citrontrifli med kiksekrummer og marengstopping

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.