Forkæl dig selv med den nemme og enkle citronfromage. En fløjlsblød flødecreme med friskpresset citronsaft og kandiserede citronstrimler.
Citronfromage på dansk. Panna cotta al limone på italiensk. Den klassiske danske citronfromage stammer oprindeligt fra den verdensberømte vinregion Piemonte i Norditalien.
Fløjlsblød flødecreme med friskpresset citronsaft som den vigtigste ingrediens. Toppet med lidt flødeskum, kandiserede citronstrimler og lidt grofthakkede pistaciekerner. Voila.
Hjemmelavet citronfromage. For mange indbegrebet af gammeldags madlavning, men så levende og populær som aldrig før. Flødebudding med citron.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på citronfromage
Denne opskrift er:
- Klassisk dansk citronfromage som mormor lavede den
- Med fløjsblød flødecreme, kandiserede citronstrimler og lidt grofthakkede pistaciekerner
- Sød og syrlig med friskpresset citronsaft
- Gammeldags citronfromage - let og luftig
Alle kan lave citronfromage med husblas
Citronfromage er en nem og enkel desserttype at stå med i køkkenet.
Det kræver ikke det store konditor-kørekort, men blot lidt koncentration og fokus når husblassen skal tilberedes, og blandes i æggesnapsen.
Med andre ord kan alle være med. Ingen dårlige undskyldninger. Alle fortjener at smage denne forfriskende sommerdessert.
En desserttype, som du med fordel kan lave dagen i forvejen, så du blot skal pynte og anrette desserten for dine gæster.
Og så er citronfromage tilmed en billig dessert i indkøb.
Et par gode råd med på vejen. Læs hele opskriften igennem inden du begynder tilberedningen. Og sørg for at have alle ingredienserne klar når du går i gang.
Sådan laver du den perfekte citronfromage:
- Sørg for at alle ingredienserne har samme temperatur - gerne køleskabskold (undtagen husblas)
- Lad husblassen smelte helt i et dampbad i en gryde, og lad den blive lunken inden den tilsættes æggesnapsen
- Pisk konstant med et piskeris imens den smeltede husblas tilsættes æggeblandingen, så du undgår klumper
- Æggesnapsen skal være letstivnet inden du tilsætter flødeskummet
- Server din citronfromage iskold fra køleskabet
Mormor-desserten der fik sit comeback
Citronfromage er en vaskeægte klassisk flødedessert, som for mange vækker glade barndomsminder.
En desserttype, som i årtier har været glemt og henvist til bagerste opskriftshylde, men som i dag har genvundet tidligere tiders popularitet.
Og meget forståeligt. For når man først har smagt denne fantastiske fløjlsbløde sommerdessert med sin friske syrlige sødme af friskpresset citronsaft og skal, ja, så er man solgt.
En udødelig klassiker. En uimodståelig sommerdessert med bred appeal til både unge og gamle. En desserttype som kan serveres året rundt, men som mange forbinder med sommerstemning og terrassehygge.
Under de kandiserede citronstrimler skriver du : saften fra en citron, men jeg kan ikke se, hvor den skal bruges ??
Med venlig hilsen
Gerd Korsbæk
Hej Gerd,
Det er strimlerne fra et par økologiske citroner du skal anvende, og hurtigt kandisere i en sukkerlage i gryden, og herefter skal de en tur i ovnen.
Selve citronsaften skal du bruge til citronfromagen 😊 Ellers spørger du bare løs hvis du har andre spørgsmål til desserten.
God fornøjelse og godt nytår.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.