Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Det er vigtigt, at pladerne bliver lagt i vandet enkeltvis, og at husblassen er dækket med vand.
Imens pisker du æg og sukker til en luftig cremet æggesnaps.
Riv citronskallen på et rivejern, og pres citronsaften ned i en skål.
Pisk fløden til luftig flødeskum.
Opvarm citronsaften og skal i en skål placeret i en lille gryde med kogende vand.
Vrid husblassen for overskydende vand, og smelt forsigtigt husblassen i den varme citronsaft.
Rør lidt rundt i blandingen, og tilsæt evt. mere citronsaft.
Tag nu skålen med husblassen op af gryden, og lad blandingen afkøle lidt til den er lunken (lillefingervarm).
Fordel den smeltede husblas i den luftige æggesnaps imens der piskes godt med el-pisker eller piskeris.
Vend forsigtigt flødeskummet i den letstivnede æggeblanding, og rør rundt med en dejskraber til blandingen er ensartet.
Fordel citronfromagen i en stor skål eller portionsglas.
Stil desserten i køleskabet i ca. 4 timer inden servering.
Kandiserede citronstrimler
Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde.
Skær imens fine strimler citronskal af et par økologiske citroner med et juliennejern. Du kan også bruge en skrællekniv, og så efterfølgende skære skallerne i fine strimler med en kniv.
Når sukkerblandingen koger og alt sukker er opløst i gryden, tilsættes de fine citronstrimler.
Lad citronstrimlerne koge i et par minutter.
Tag citronstrimlerne op af gryden med en gaffel eller hulske, og lad dem dryppe af på en tallerken beklædt med lidt køkkenrulle.
Læg herefter de tørre citronstrimler på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem tørre i en forvarmet almindelig ovn ved 100° grader i ca. 30-35 minutter.
Læg de færdige citronstrimler ned i en skål eller på en tallerken, så de er klar til at komme på som pynt inden servering.
Hvis du påtænker at anvende siruppen som topping til din citronfromage, skal siruppen stilles på køl så den bliver helt afkølet.
Bemærkninger
Pynt din citronfromage med de kandiserede citronstrimler, lidt flødeskum i en sprøjtepose og grofthakkede pistaciekerner lige inden servering.Du kan også anvende den afkølede sirup fra citronstrimlerne ved at hælde lidt af saften ovenpå citronfromagen inden du pynter med de øvrige ingredienser.
Næringsindhold
Næringsindhold
Citronfromage
Mængde pr. portion
Calories
423
% Daglig værdi*
Fat
26
g
40
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
216
mg
72
%
Sodium
25
mg
1
%
Potassium
126
mg
4
%
Carbohydrates
46
g
15
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
43
g
48
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
1120
IU
22
%
Vitamin C
20
mg
24
%
Calcium
68
mg
7
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.