Nem dessert

Opskriften på denne dessert er bogstaveligt talt en nem dessert, som kun kræver tyve minutters indsats i køkkenet plus 20-25 minutters tilberedning i ovnen. Belønningen er karamelliserede ovnbagte pærer med hjemmelavet nøddeknas og vaniljeis. En perfekt afslutning på en skøn middag, som hverken kræver det sorte bælte i kogekunst eller dyre råvarer. Det bedste resultat opnår du ved at anvende halvmodne pærer med tilpas sødme og syre.

Prøv lige at se opskriften på: Pæretærte

Denne opskrift på nem dessert er:

  • Den mest lækre dessert med ovnbagte pærer i karamelsovs med karamelliseret nøddeknas og vaniljeis eller flødeskum
  • En nem og dekorativ dessert med en himmelsk smag af engelske flødekarameller
  • En dessert som du kan tilberede i forvejen, og som blot skal bages i ovnen i ca. 20-25 minutter
  • En mundvandsdrivende lækker afslutning på en skøn middag

Prøv lige at se opskriften på: Daim islagkage

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Pærer
  • Piskefløde
  • Vaniljeis
  • Farin
  • Smør
  • Karamelliseret nøddeknas

Prøv lige at se opskriften på: Panna cotta med friske bær

Kan man fryse fløde?
Det korte svar er ja. Du kan sagtens fryse piskefløde ned i op til tre måneder, og gemme en overskydende rest eller storindkøb af billig fløde til senere brug. Læs her hvordan.

Karamelsovs til nem dessert
Karamelsovsen hældes over de halverede pærer, som efterfølgende bages møre i ovnen i ca. 20-25 minutter alt efter pæresort og modenhed. De karamelliserede nødder tilfører den nemme dessert masser af tekstur, og en skøn smag af ristede nødder.
Nem dessert

Prøv lige at se opskriften på: Citronfromage

Velegnede pæresorter

Det er ikke ligegyldigt hvilke pæresorter du anvender i desserter. De danske frugthaver rummer mange forskellige pæresorter, hvor nogle sorter er mere velegnede i desserter og bagværk end andre. Mine personlige favoritter er Alexander Lucas og Clara Frijs, som begge er meget velegnede i desserter med en god syrlig sødme, som giver lidt kant til karamelsovsen og de karamelliserede nødder. Clara Frijs er den mest udbredte pære i Danmark, og en klassiker på hylden i frugtafdelingen i supermarkedet. Clara Frijs er en lækker spisepære, som også er meget velegnet i desserter takket være dens sødme og faste konsistens.

Prøv lige at se opskriften på: Panna cotta med mango-gelé

Velegnede pæresorter til den nemme dessert:

  • Alexander Lucas
  • Conference
  • Grev Moltke
  • Clara Frijs

Hurtig og nem dessert

En hurtig og nem dessert, som du kan tilberede til dig selv eller spontane gæster med ganske få råvarer og en beskeden indsats i køkkenet. Det er en jeg-gider-ikke-bruge-flere-timer-i-køkkenet-dessert, som med statsgaranti vil begejstre enhver gane, som sætter pris på en dekorativ og ikke mindst velsmagende dessert, som er den perfekte afslutning på en lækker gæstemiddag.

God fornøjelse.

Nem dessert

Nem dessert

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 225 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 8 bedømmelser )

Ingredienser:

Ovnbagte pærer:

  • 4 pærer
  • 100 gr. brun farin
  • 50 gr. smør
  • 1 dl. piskefløde
  • 0,5 tsk. vaniljesukker

Karamelliseret nøddeknas:

  • 75 gr. blandede nødder (fx mandler, hasselnødder og valnødder)
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 spsk. sirup
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. fløde
  • 0,25 tsk. stødt kanel

Tilbehør:

  • Vaniljeis eller flødeskum tilsat lidt vaniljesukker

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Ovnbagte pærer:

  1. Forvarm ovnen til 180° grader varmluft.
  2. Skræl pærerne og halver dem på langs.
  3. Fjern kernehusene og læg pærerne i et ovnfast fad.
  4. Smelt smør og brun farin på en pande ved forholdsvis høj varme, og tilsæt piskefløden.
  5. Bring karamel-sovsen i kog under omrøring i 3-5 minutter eller til karamelsovsen begynder at tykne og er ensartet i konsistensen.
  6. Fordel den varme karamelsovs over pærerne i det ildfaste fad, og sæt fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til pærerne er møre og gyldne.
  7. Anret pærerne på et fad eller en desserttallerken, og hæld den varme karamelsovs fra fadet over pærerne.
  8. Drys med karamelliseret nøddeknas og server den nemme dessert med en god kugle vaniljeis eller flødeskum tilsat lidt vaniljesukker.
  9. Velbekomme.

Karamelliseret nøddeknas:

  1. Fordel den brune farin, smør, sirup, kanel og fløde på en pande, og lad sukkerblandingen smelte ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) uden omrøring.
  2. Når sukkerblandingen er smeltet og begynder at boble, tilsætter du nødderne og vender dem godt rundt i den varme karamel med en grydeske.
  3. Karamelliser nødderne under omrøring i ca. 5-7 minutter eller til de er gyldne i farven.
  4. Tag panden af varmen og fordel de karamelliserede nødder på et stykke bagepapir.
  5. Lad de karamelliserede nødder køle helt af.
  6. Hak dem groft med en brødkniv til karamelliseret nøddeknas, og hæld nøddeknaset op i en skål.
  7. Server dit nøddeknas til din nemme dessert med ovnbagte pærer.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens forberede desserten i forvejen, så pærerne og karamel-sovsen blot tilberedes ca. 20 minutter før servering.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Nem dessert

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner