Opskriften på denne dessert er bogstaveligt talt en nem dessert, som kun kræver tyve minutters indsats i køkkenet plus 20-25 minutters tilberedning i ovnen. Belønningen er karamelliserede ovnbagte pærer med hjemmelavet nøddeknas og vaniljeis. En perfekt afslutning på en skøn middag, som hverken kræver det sorte bælte i kogekunst eller dyre råvarer. Det bedste resultat opnår du ved at anvende halvmodne pærer med tilpas sødme og syre.
Prøv lige at se opskriften på: Pæretærte
Denne opskrift på nem dessert er:
- Den mest lækre dessert med ovnbagte pærer i karamelsovs med karamelliseret nøddeknas og vaniljeis eller flødeskum
- En nem og dekorativ dessert med en himmelsk smag af engelske flødekarameller
- En dessert som du kan tilberede i forvejen, og som blot skal bages i ovnen i ca. 20-25 minutter
- En mundvandsdrivende lækker afslutning på en skøn middag
Prøv lige at se opskriften på: Daim islagkage
Disse ingredienser skal du bruge:
- Pærer
- Piskefløde
- Vaniljeis
- Farin
- Smør
- Karamelliseret nøddeknas
Prøv lige at se opskriften på: Panna cotta med friske bær
Prøv lige at se opskriften på: Citronfromage
Velegnede pæresorter
Det er ikke ligegyldigt hvilke pæresorter du anvender i desserter. De danske frugthaver rummer mange forskellige pæresorter, hvor nogle sorter er mere velegnede i desserter og bagværk end andre. Mine personlige favoritter er Alexander Lucas og Clara Frijs, som begge er meget velegnede i desserter med en god syrlig sødme, som giver lidt kant til karamelsovsen og de karamelliserede nødder. Clara Frijs er den mest udbredte pære i Danmark, og en klassiker på hylden i frugtafdelingen i supermarkedet. Clara Frijs er en lækker spisepære, som også er meget velegnet i desserter takket være dens sødme og faste konsistens.
Prøv lige at se opskriften på: Panna cotta med mango-gelé
Velegnede pæresorter til den nemme dessert:
- Alexander Lucas
- Conference
- Grev Moltke
- Clara Frijs
Hurtig og nem dessert
En hurtig og nem dessert, som du kan tilberede til dig selv eller spontane gæster med ganske få råvarer og en beskeden indsats i køkkenet. Det er en jeg-gider-ikke-bruge-flere-timer-i-køkkenet-dessert, som med statsgaranti vil begejstre enhver gane, som sætter pris på en dekorativ og ikke mindst velsmagende dessert, som er den perfekte afslutning på en lækker gæstemiddag.
God fornøjelse.
Ingredients
- Ovnbagte pærer:
- 4 pærer
- 100 gr. brun farin
- 50 gr. smør
- 1 dl. piskefløde
- 0,5 tsk. vaniljesukker
- Karamelliseret nøddeknas:
- 75 gr. blandede nødder (fx mandler, hasselnødder og valnødder)
- 3 spsk. brun farin
- 1 spsk. sirup
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. fløde
- 0,25 tsk. stødt kanel
- Tilbehør:
- Vaniljeis eller flødeskum tilsat lidt vaniljesukker
Instructions
Ovnbagte pærer:
- Forvarm ovnen til 180° grader varmluft.
- Skræl pærerne og halver dem på langs.
- Fjern kernehusene og læg pærerne i et ovnfast fad.
- Smelt smør og brun farin på en pande ved forholdsvis høj varme, og tilsæt piskefløden.
- Bring karamel-sovsen i kog under omrøring i 3-5 minutter eller til karamelsovsen begynder at tykne og er ensartet i konsistensen.
- Fordel den varme karamelsovs over pærerne i det ildfaste fad, og sæt fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til pærerne er møre og gyldne.
- Anret pærerne på et fad eller en desserttallerken, og hæld den varme karamelsovs fra fadet over pærerne.
- Drys med karamelliseret nøddeknas og server den nemme dessert med en god kugle vaniljeis eller flødeskum tilsat lidt vaniljesukker.
- Velbekomme.
Karamelliseret nøddeknas:
- Fordel den brune farin, smør, sirup, kanel og fløde på en pande, og lad sukkerblandingen smelte ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) uden omrøring.
- Når sukkerblandingen er smeltet og begynder at boble, tilsætter du nødderne og vender dem godt rundt i den varme karamel med en grydeske.
- Karamelliser nødderne under omrøring i ca. 5-7 minutter eller til de er gyldne i farven.
- Tag panden af varmen og fordel de karamelliserede nødder på et stykke bagepapir.
- Lad de karamelliserede nødder køle helt af.
- Hak dem groft med en brødkniv til karamelliseret nøddeknas, og hæld nøddeknaset op i en skål.
- Server dit nøddeknas til din nemme dessert med ovnbagte pærer.
Notes
Du kan sagtens forberede desserten i forvejen, så pærerne og karamel-sovsen blot tilberedes ca. 20 minutter før servering.