Forside » Frokost, brunch og tapas » Cheesecake i glas med skovbærkompot

Cheesecake i glas med skovbærkompot

Cheesecake i glas uden husblas

Der er noget helt magisk ved cheesecake – den bløde, cremede konsistens, kombineret med en lækker kiksebund og en frisk topping af fx hjemmelavet skovbærkompot. Denne uimodståelige cheesecake-opskrift kan du lave med eller uden husblas, og rækker til 4-6 personer alt efter portionsstørrelsen og størrelsen på dine dessertglas.

Cheesecake med eller uden husblas

Min opskrift på cheesecake i glas kan du lave med eller uden husblas, kikseblandingen er med hvid chokolade og fintrevet citronskal. Hvis du vælger at lave ostecremen uden husblas, kan denne skønne dessertanretning stå klar på bordet på under en halv time. Ostekage uden husblas kan tilberedes med bind for øjnene. Her skal du blot putte alle ingredienserne til ostecremen ned i en røreskål, og så piske ostecremen til den er blød og cremet. Vælger du at lave den klassiske cheesecake med husblas, får du en mere fast ostecreme, som minder om en helt klassisk cheesecake. Vælger du husblas-udgaven, skal ostecremen lige have lov til at sætte sig på køl i ca. 3-4 timer. Smagen er nøjagtig den samme.

Toppingen består af en hjemmelavet skovbærkompot, som du kan fremtrylle på ganske få minutter. Den hjemmelavede kompot tilfører desserten en frisk og syrlig kontrast til den forholdsvis fede ostecreme. Kort og godt en fantastisk lækker og nem dessert, som kan stå klar på bordet på under en halv time.

Denne opskrift på ostekage i glas med skovbærkompot er:

  • Den ultimative dessertopskrift på cheesecake i glas med eller uden husblas
  • En mundvandsdrivende lækker cheesecake i glas med hjemmelavet skovbærkompot
  • Legende let at fremtrylle på under 30 minutter
  • Velegnet til at blive lavet dagen i forvejen

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Digestive kiks (du kan også anvende havrekiks)
  • Smør
  • Hvid chokolade
  • Økologisk citron
  • Piskefløde 38%
  • Husblas (undlades hvis du vil lave den uden husblas)
  • Flødeost naturel
  • Flormelis
  • Sukker
  • Vaniljesukker
  • Skovbærblanding (du kan også anvende andre bær som fx ribs, stikkelsbær, blåbær og kirsebær)

Prøv lige at se opskriften på: Risengrød i ovn

Nem cheesecake i glas

  1. Hjemmelavet skovbærkompot: Bring alle ingredienserne til skovbærkompotten i kog i en lille kasserolle eller gryde, og giv kompotten et opkog under omrøring i et par minutter, eller indtil sukkeret er helt opløst. Lad skovbærkompotten køle af, og stil den færdige kompot på køl i et glas.
  2. Kiksebund: Knus Digestive-kiksene i en frysepose med klør fem. Kiksene skal knuses helt fint. Hæld de knuste kiks op i en lille røreskål. Tilsæt finthakket hvid chokolade og fintrevet citronskal. Tilsæt det smeltede smør og rør det hele godt rundt. Fordel kikseblandingen i 4 dessertglas.
  3. Ostecreme: Pisk piskefløde, flødeost, flormelis, vaniljesukker, citronsaft og fintrevet citronskal til en tyk og cremet ostecreme.
  4. Anretning lige inden servering: Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Du kan med fordel anvende en sprøjtepose. Brug bagsiden af en ske for at jævne overfladen af ostecremen. Fordel et par spiseskefulde af den afkølede skovbærkompot ovenpå ostecremen i hvert glas, og pynt med et par friske bær og evt. lidt grofthakket hvid chokolade.

Prøv lige at se opskriften på: Krystalliseret chokolade

Ostekage i glas uden husblas
Den hjemmelavede kompot tilfører desserten en frisk og syrlig kontrast til den forholdsvis fede ostecreme.
Ostekage i glas
Hvis du vælger at lave ostecremen uden husblas, kan denne skønne dessertanretning stå klar på bordet på under en halv time. Ostekage uden husblas kan tilberedes med bind for øjnene. Her skal du blot putte alle ingredienserne til ostecremen ned i en røreskål, og så piske ostecremen til den er blød og cremet.

Nu er du klar til at imponere dine gæster med denne lækre cheesecake i glas med hjemmelavet skovbærkompot. Denne opskrift kombinerer den klassiske cheesecakeoplevelse med lethed og bekvemmelighed og vil uden tvivl gå rent ind hos alle med hang til lækre desserter. Velbekomme!

Cheesecake i glas med skovbærkompot

Print
Serves: 4-6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.8/5
( 114 voted )

Ingredients

  • Skovbærkompot:
  • 250 gr. frossen skovbærblanding (fjern evt. jordbær, da de nemt koger ud)
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. citronsaft (smages til alt efter hvor frisk og syrlig du ønsker kompotten)
  • Kiksebund:
  • 125 gr. digestive kiks, knuste
  • 30 gr. smør, smeltet
  • 50 gr. hvid chokolade, fintrevet
  • 1 økologisk citron, saft og fintrevet skal
  • Ostecreme:
  • 2,5 dl. piskefløde 38%
  • 3 blade husblas (undlades hvis du vil lave ostecremen uden husblas)
  • 1 økologisk citron, saft og fintrevet skal
  • 200 gr. flødeost naturel
  • 50 gr. flormelis
  • 1-2 tsk. vaniljesukker

Instructions

Skovbærkompot:

  1. Kom alle ingredienserne op i en lille kasserolle eller gryde.
  2. Bring skovbærblandingen i kog og lad kompotten småkoge under omrøring i et par minutter, eller til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad den køle af. Stil herefter den færdige skovbærkompot på køl i et glas indtil den skal serveres.

Kiksebund:

  1. Knus Digestive-kiksene i en frysepose med klør fem. Kiksene skal knuses helt fint. Hæld de knuste kiks op i en lille røreskål.
  2. Riv den hvide chokolade fint på et rivejern ned til kiksene i røreskålen.
  3. Skyl citronen under koldt vand, og riv den fint på et rivejern. Hæld den fintrevne citronskal og den friskpressede citronsaft ned i kiksemassen.
  4.  Vend det smeltede smør ned til kikseblandingen, og rør det hele godt rundt med en dejskraber.
  5. Fordel kikseblandingen i 4 dessertglas, og tryk kiksemassen let sammen med dine fingerspidser.

Ostecreme uden husblas:

  1. Pisk fløden til en let flødeskum.
  2. Riv citronskallen fint på et rivejern.
  3. Pisk piskefløde, flødeost, flormelis, vaniljesukker, citronsaft og fintrevet citronskal sammen i en røreskål indtil konsistensen på ostecremen er tyk og cremet. Smag ostecremen til.
  4. Fordel nu ostecremen ovenpå kikseblandingen i dessertglassene. Du kan med fordel anvende en sprøjtepose til at fordele ostecremen i glassene, så ostecremen kommer helt ud til kanterne. Glat evt. toppen af ostecremen med bagsiden af en spiseske. Stil herefter glassene på køl indtil de skal serveres.
  5. Pynt cheesecaken med et par spiskeskefulde af den afkølede skovbærblanding, lidt friske bær og lidt groftrevet hvid chokolade lige inden servering.
  6. Velbekomme.

Ostecreme med husblas:

  1. Læg husblassene ned i en dyb tallerken og dæk dem til med koldt vand.
  2. Pisk fløden til en let flødeskum.
  3. Riv citronskallen fint på et rivejern.
  4. Pres citronsaften ned i en lille kasserolle, og bring citronsaften i kog. Fjern kasserollen fra varmen, og lad den køle af indtil den er ca. 38-40° grader varm (fingervarm).
  5. Rør flødeost, flormelis, vaniljesukker og fintrevet citronskal sammen i en røreskål med en dejspatel.
  6. Pres vandet ud af den opblødte husblas, og rør den ud i den fingervarme citronsaft. Vend husblas-blandingen ned i røreskålen til flødeoste-blandingen, og rør det hurtigt sammen.
  7. Vend herefter forsigtigt den letpiskede flødeskum ned til osteblandingen og vend ostecremen forsigtigt sammen. Smag ostecremen til.
  8. Fordel nu ostecremen ovenpå kikseblandingen i dessertglassene, og stil dem på køl i 3-4 timer, eller til ostecremen har sat sig.
  9. Pynt cheesecaken med et par spiskeskefulde af den afkølede skovbærblanding, et par friske bær og lidt groftrevet hvid chokolade lige inden servering. Du kan også toppe desserten med lidt krystalliseret chokolade.
  10. Velbekomme.

Notes

Du kan med fordel lave skovbærkompotten og ostecremen dagen i forvejen, og så opbevare det på køl i et par skåle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *