Denne sommerlige dessert i flotte tricolore farver er en nem og enkel affære, som smager fortryllende og begejstrer både børn og voksne. Italiensk vaniljefromage med bær og pistacienødder er utrolig enkel at gå til og kan tilberedes på 20 minutter eller mindre. Den flotte kontrast i farverne og den friske let syrlige smag fra bærene kombineret med den lette hvide vaniljefromage vil begejstre både smagsløg og øjne.
Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtrifli
Desserten er italiensk inspireret og selve fromagen indeholder ikke husblas, men æggehvider der er pisket godt stive. Det skaber en lækker luftig og cremet fromage med en skøn diskret vaniljesmag.
God fornøjelse.
Ingredients
- 2 æggehvider
- 3 dl. piskefløde
- 100 gr. sukker
- Kornene fra 1 vaniljestang eller to tsk. vaniljesukker
- 1 bk. jordbær
- 200 gr. hindbær (kan også erstattes med donutferskner eller blåbær)
- 2 spsk. hakkede usaltede pistacienødder
- Marinade til jordbær:
- 1 spsk. mørk balsamicoeddike
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. friskhakkede mynteblade
Instructions
- Skyl jordbærrene under koldt vand og fjern den grønne stilk. Hak dem i små fine tern.
- Bland balsamicoeddike, sukker og finthakkede mynteblade i en skål.
- Hæld jordbærrene op i skålen og vend dem rundt i marinaden. Lad dem trække i marinaden imens du laver vaniljefromagen. Den kan også godt trække længere, men skal da stilles i køleskabet.
- Pisk æggehviderne stive i en skål indtil de danner bløde, faste toppe.
- Hæld sukker, vaniljekorn og piskefløden i en anden skål og pisk indtil du har en blød creme.
- Hæld forsigtigt æggehviderne ned til vaniljeflødeskummet for at lave selve fromagen, og vend det forsigtigt sammen.
- Fordel herefter bærrene lagvis i 6 dessertglas i følgende rækkefølge: bær, vaniljefromage, bær, vaniljefromage ...
- Slut af med en lille klat af vaniljefromagen på toppen, og drys til sidst lidt finthakkede pistacienødder på toppen samt med lidt hvide chokoladespåner.
- Stil glassene på køl indtil servering. Skal de stå længere end 4 timer, skal du vente med at anrette desserten, da den ellers vil flyde ud.
Notes
Man kan kombinere denne dessert i det uendelige og kan alt efter årstiden anvende de frugter og bær, man nu har til rådighed. Som vist på billedet kan man også anrette vaniljefromage med bær og pistacienødder i et stort fad istedet for serveringsglas. Marinaden kan sagtens undlades, men tilfører lige bærrene et twist og en lækker let krydret aroma.