Pæretærte med frangipane

af Baregomad.dk
Pæretærte med frangipane
3 kommentarer
1

Pæretærte med frangipane er en af efterårets helt store favorit-desserter i hjemmet, og som oser af indendørshygge, levende lys og måske endda ledsaget af en kop varm chokolade toppet med flødeskum. Her i hjemmet er vi helt vilde med pærer i bagværk og desserter – danske faste pæresorter som fx Conference og Clara Frijs.

Pæretærte med frangipane er det italienske svar på en pæretærte med mazarinbund. Frangipane består af en mandelmasse, som man smører ud på mørdejsbunden, og ovenpå mandelcremen placerer man så pærer skåret i skiver i et spiralformet mønster. Du kan også sagtens anvende halve pærer, som du så blot skal lægge i et stjerneformet mønster.

LÆS OGSÅ: Æblecrumble

Universal-opskriften til diverse frugttærter

Denne opskrift på pæretærte med frangipane kan du sagtens benytte som en basisopskrift, og så blot udskifte pærerne med æbler, hvis du hellere vil lave en æbletærte. Denne opskrift på pæretærte består af en lækker sprød mørdejsbund, og en mandelcreme bestående af mandelmel (blendede mandler), smør, sukker, æg og vanilje. Det er en såre simpel kagedessert, som med garanti vil være et hit for alle kageelskere. Denne opskrift på pæretærte synes jeg du skal anvende som en basisopskrift, og så selv gøre dine egne erfaringer. Du kan fx hakke lidt mørk chokolade og drysse det ud over mandelcremen inden du topper pæretærten med pærerne, eller pynte tærten med lidt mandelsplitter.

LÆS OGSÅ: Brunsviger

Mulighederne er mange, og med denne basisopskrift på pæretærte kan resultatet kun blive godt.

Pæretærte med frangipane

Frangipane og marcipanmasse

Som sagt er frangipane italienernes svar på en mazarinbund eller traditionel marcipanmasse. Igen er denne opskrift på pæretærte meget taknemmelig, og står du med en rest marcipan i køleskabet, som du hellere vil bruge end blendede mandler, kan du sagtens det. Du skal blot udskifte mandler og sukker med tilsvarende mængde marcipan, som du så pisker sammen med et æg og vaniljesukker. Resultatet er næsten det samme, og marcipanmassen skal også blot smøres ud på mørdejsbunden som med den hjemmelavede frangipane.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste brownie

Er du også på jagt efter det perfekte bageresultat?

Er du en ægte bagenørd, eller har du ønsker om at give deltagerne i Bagedysten kamp til stregen, så er en bagesten af stål et must-have i dit køkken. Forestil dig en gloende hed stålplade, som pumper varmen op i bunden af dit bagværk i det sekund det lander i ovnen. Resultatet er intet indre end fantastisk – langt bedre hævning og knasende sprød skorpe takket være op til 18 gange mere varme.

Jeg bruger personligt den fantastiske bageplade fra bagesten.dk, når vi både laver fredagspizzaer, gærdej og kager som ikke skal i springform. Og det bedste af det hele er, at jeg også kan anvende bagepladen på vores gasgrill i sommerhalvåret, når der skal bages pizzaer og madbrød. Det er mundvandsdrivende bagværk hvis du spørger mig.

Læs min store test af bagestålet, som jeg har haft mulighed for at teste i nogle uger.

LÆS OGSÅ: Gammeldags æblekage

Pæretærte med frangipane

Pæretærte med frangipane

Pæretærte med frangipane er en af efterårets helt store favorit-desserter i hjemmet, og som oser af indendørshygge, levende lys og måske endda… Bagværk Pæretærte med frangipane European Print opskrift
Antal personer: 6 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 400 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

Mørdejsbund:

  • 60 gr. flormelis
  • 250 gr. hvedemel
  • 150 gr. smør
  • 1 æg

Frangipane:

  • 80 gr. smør
  • 80 gr. mandler
  • 80 gr. sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker eller en hel vaniljestang

Fyld:

  • 3 store faste pærer - fx Conference

Sådan gør du

Mørdejsbund:

  1. Start med at smuldre smørret ind i melet i en store røreskål med fingrene, så det ligner groft savsmuld.
  2. Tilsæt herefter flormelis og arbejd det ind i melblandingen. Saml dejen med ægget, men undgå at arbejde alt for længe med mørdejen, da det kan medvirke til at mørdejsbunden ikke bliver helt så sprød. Læg evt. dejen på køl i en ½-1 time hvis du har god tid, da det vil lette udrulningen af dejen.
  3. Tag dejen ud af køleskabet og rul den tyndt mellem to stykker bagepapir, så den passer ned i din tærteform - den viste tærteform er 28 cm. i diameter, og dejtykkelsen ca. 3-4 mm.
  4. Smør tærteformen godt og kom mørdejen ned i formen.

Frangipane:

  1. Blend mandlerne fint til mandelmel i en foodprocessor eller i blender. Mandlerne skal ikke smuttes, da skallen på mandlerne tilfører smag til mandelmelet.
  2. Kom mandelmelet i en røreskål, og tilsæt herefter æg, sukker, vanilje og smør. Rør det hele godt rundt med en håndmixer eller i en blender til massen er ensartet.
  3. Fordel den færdige frangipane ovenpå tærtebunden.

Fyld:

  1. Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver på 3-4 mm. og fordel dem i tærteformen (som en spiral).
  2. Giv pærerne et let tryk så de bliver indlejret i dejen.
  3. Drys et par spsk. sukker ud over pærerne.
  4. Bag tærten ved 180° grader varmluft i ca. 30-35 minutter eller indtil både frangipane og pærerne er lysebrune og mørdejsbunden sprød.
  5. Tag den færdigbagte pæretærte ud af ovnen, og lad den køle af i 20-30 minutter inden servering.
  6. Hæld lidt flormelis i en si og drys det ud over den afkølede pæretærte.
  7. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Pæretærte med frangipane kan sagtens laves dagen i forvejen, og så blot kortvarig opvarmes i ovnen til den er lun og lækker. Sprødheden i mørdejsbunden bevares, så det skal du ikke være nervøs for. Server din pæretærte med frangipane sammen med lidt vaniljeis, luftig flødeskum eller en klat cremefraiche.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Pæretærte med frangipane
Server din hjemmelavede pæretærte med en kugle vaniljeis, luftig flødeskum eller lidt syrlig cremefraiche. Det er en himmelsk kagedessert, som med garanti vil skabe mundvandsdrivende blikke hos dine gæster.

3 kommentarer
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

3 kommentarer

Benita 7. november 2019 - 14:49

Hmm du har glemt at skrive hvor mange gr mandler der skal bruges

Reply
Baregomad.dk 7. november 2019 - 18:10

Hej Benita,
Det beklager jeg meget – der skal bruges 80 gram mandler til mandelmelet.

Venlig hilsen
Thomas

Reply
Baregomad.dk 7. november 2019 - 18:25

Er også rettet til i opskriften 🙂

Venlig hilsen
Thomas

Reply

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.