Æblecrumble

af Baregomad.dk
Æblecrumble
0 kommentar
1

Æblecrumble er en vaskeægte klassiker, når det kommer til desserter fremstillet på æbler. Det er sådan en dejlig velsmagende dessert som man næsten altid kan fremtrylle i sit køkken, da den består af forholdsvis få ingredienser, og de mest basale af slagsen. Personligt forbinder jeg hjemmelavet æblecrumble med efteråret, når æbletræerne i haven bugner af spiseklare økologiske æbler, som ligger op til et væld af klassiske desserttyper som fx gammeldags æblekage, æblesirup og æbletærte med marcipan.

Æblecrumble er kort og godt:

  • en af mine efterårsfavoritkager
  • utrolig nem og hurtig at tilberede
  • den bedste opskrift med karameliserede æbler
  • en krydret og sødmefuld desserttype som vækker begejstring hos de fleste
  • desserten der kan serveres for både familie, venner og gæster

LÆS OGSÅ: Gammeldags æblekage

Æblecrumble

Den taknemmelige krydderkage

Æblecrumble er noget så taknemmelig, når det kommer til krydderier og ingredienser. Personligt foretrækker jeg æblecrumble med både kanel og kardemomme i smuldredejen, men det er jo en smagssag. Hvis du ikke er så vild med kardemomme, kan du bare undlade at putte det i dejen, og måske tilsætte lidt stødt ingefær eller nellike. Disse krydderier giver en dejlig varm og krydret smag, som passer rigtig godt til de karameliserede æbler.

Det med at karamelisere æblerne på panden i sukker og smør smager ganske enkelt himmelsk. Det tilfører endnu mere sødme og varme til denne efterårsdessert, og gør kagen lækker snasket under den sprøde crumble. Forestil dig lige en sprød crumble, karameliserede æblebåde og en skefuld god vaniljeis sammen … Det er mundvandsdrivende, ikke sandt.

LÆS OGSÅ: Pæretærte med frangipane

Prikket over i’et – karameliserede æbler

Mange opskrifter på æblecrumble foreskriver blot, at æblebådene skal vendes i en skål sammen med lidt sukker, kanel og kardemomme. Det smager også ganske fint, men har du først prøvet denne opskrift med karameliserede æbler, går du aldrig tilbage til den “nemme” løsning. Det kræver blot en ekstra proces med at smelte smørret på panden, og så karamelisere æblerne deri i få minutter. Minutter, som er givet rigtig godt ud hvis du spørger mig.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet æblesirup

Æblecrumble

Æblecrumble

Æblecrumble er en vaskeægte klassiker, når det kommer til desserter fremstillet på æbler. Det er sådan en dejlig velsmagende dessert som man… Desserter Æblecrumble European Print opskrift
Antal personer: 6-8 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 400 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

Kandiserede æblebåde:

  • Ca. 900 gr. æbler
  • 200 gr. sukker
  • 2 spsk. brun farin
  • 125 gr. smør
  • 3 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme (kan undlades)

Crumble:

  • 125 gr. hvedemel
  • 125 gr. havregryn
  • 125 gr. smør
  • 125 gr. marcipan (kan evt. undlades, men det smager godt)
  • 75 gr. rørsukker
  • 50 gr. mandler
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

Kandiserede æblebåde:

  1. Skræl æblerne og halver dem. Fjern kernehuset og skær æblerne i både.
  2. Smelt sukker og brun farin på en pande ved middel varme, og tilsæt smørret når sukkeret er smeltet. Tilsæt dernæst æblebåde, kanel og kardemomme.
  3. Lad æblebådene karamelisere på panden i 3-4 minutter, og vend dem et par gange undervejs.
  4. Tag de karameliserede æbler af panden og vend dem ned i en smurt tærteform.

Crumble:

  1. Bland mel, havregryn, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en røreskål, og smuldre smørret i med fingrene.
  2. Riv marcipanen groft på et rivejern og hak mandlerne. Vend marcipanen og mandlerne i dejen og fordel blandingen godt med fingrene.
  3. Fordel dejen ud over de karameliserede æbler i den smurte tærteform. Det nemmeste er at smuldre dejen med fingrene, så dejen bliver jævnt fordelt ovenpå æblerne.
  4. Bag nu æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 180° grader varmluft i ca. 30-35 minutter, eller til crumblen er blevet pæn gylden. Pas på med ikke at bage crumblen for meget, da den så bliver for mørk og kan smage brændt.
  5. Server den færdige æblecrumble lun med lidt god vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens forberede din æblecrumble dagen inden du skal servere den. Sæt den ubagte æblecrumble på køl, og bag den direkte fra køleskabet. En æblecrumble smager bedst når den er lun, så vent ca. 15 minutter med at servere den, så den lige kan stå og samle sig og komme af med varmen.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Æblecrumble

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.