Æblesirup

Æblesirup

Efteråret er fantastisk. Ikke mindst pga. de mange skønne farver, som præger naturen på denne årstid. Sommeren er veloverstået og det er endelig blevet tid til at høste de æbler, som man igennem hele foråret og sommeren har set forme sig på træerne. De danske æbler er ret unikke ifht. smag og konsistens. Der er ikke ret mange udenlandske æbler, som kan hamle op med de danske æbler. Æbler, som igennem generationer er blevet udviklet og forfinet og som er rene frugtbomber i munden.

Prøv lige at se opskriften på: Gammeldags æblekage

Denne opskrift på hjemmelavet æblesirup er:

  • Perfekt som topping ovenpå oste, grød og desserter
  • Legende let at fremstille på ca. 45 minutter
  • Smagen af dansk sommer
  • Med lang holdbarhed på op til to måneder i køleskab

Prøv lige at se opskriften på: Tarte tatin

Æblesirup
Hjemmelavet æblesirup kan sagtens holde sig i et par måneder på køl i tætlukket beholder. Perfekt som topping til din skyr, spidskålssalat, havregrød, ost, desserter - ja, mulighederne er nærmest uudtømmelige.

Æblesirup på danske æblesorter

Efteråret er det tidspunkt på året, hvor man virkelig kan nyde godt af naturens afgrøder. Vi har et vennepar, som bor på en nedlagt landejendom nord for Horsens. En stor del af grunden er gammel frugtplantage, med et væld af gode gamle danske æblesorter. Hvert efterår får vi lov til at træde ind i dette fantastiske spisekammer, hvor den ene gode kasse æbler efter den anden hjemtages herfra.

Prøv lige at se opskriften på: Æblecrumble

Anvendelsesmulighederne med æblesirup

En af familiens helt store dessertfavoritter i efteråret, er gammeldags æblekage. Du ved den med kagerasp, makroner, æblegrød og flødeskum. Og så er der jo den kære æblesirup, som er en fast ingrediens i hjemmet. Denne opskrift er tilpas sød og syrlig og med en diskret undertone af vanille. En æblesirup kan man jo eksperimentere med i det uendelige - alt efter smagsløg og anvendelse.

Prøv lige at se opskriften på: Æbletærte med marcipan

Du kan fx anvende æblesirup til:

  • Pandekager
  • Desserter
  • Skyr som topping
  • Til salater som smagsforstærker - fx i denne spidskålssalat

God fornøjelse med din hjemmelavede æblesirup.

Æblesirup

Æblesirup

Antal personer: Ca. 5 dl. Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 450 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.9/5
( 8 bedømmelser )

Ingredienser:

Æblesirup på den nemme måde:

  • 9 dl. ufiltreret æblesaft fra supermarkedet
  • 4 dl. økologisk rørsukker
  • ½-1 hel vanillestang - alt efter smag (kan erstattes med vaniljesukker)

Hjemmelavet æblesirup fra bunden:

  • Ca. 600 gr. økologiske æbler
  • ½ vaniljestang (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 3 dl. økologisk rørsukker
  • 6 dl. vand

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Æblesirup på den nemme måde:

  1. Den ufiltrerede æblesaft hældes op i en gryde og rørsukker tilsættes.
  2. Lad det koge op og afskum evt. urenheder i overfladen, inden kornene fra vanillestangen tilsættes. Dette gør sig især gældende ved hjemmelavet ufiltreret æblesaft.
  3. Skrab kornene ud af vanillestangen og put dem i gryden, hvorefter det hele blot skal stå og simre uden låg i 45 minutter eller til du synes at æblesiruppen er ved at have den rette konsistens.
  4. Hold øje med din æblesirup, da det ikke må blive for tykt. Det stivner når det kommer på køl. Konsistensen på din æblesirup kan du kontrollere ved, at tage en spiseske og dyppe den i gryden - når siruppen begynder at tykne, er din æblesirup færdig.
  5. Hæld den færdige æblesirup på flaske eller i et glas, som er skyllet i 2 tsk. Atamon og en dl. kogende vand.
  6. Stil den færdige æblesirup på køl, hvor den kan holde sig i minimum et par måneder.

Hjemmelavet æblesirup fra bunden:

  1. Skyl æblerne godt og halver dem. Fjern kernehusene og skær dem i grove tern. Skrællen tilfører smag til æblemosten, og samtidig vil pektinen i skrællen tilføre naturlig stivelse til æblesiruppen.
  2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv.
  3. Læg æblestykkerne i en tykbundet gryde, og tilsæt vand og vaniljekorn. Læg låg på gryden og lad æblerne simre i 30-40 minutter alt efter æblesort.
  4. Si æblesaften fra de kogte æblestykker gennem en si beklædt med et rent viskestykke.
  5. Hæld den færdige æblesaft tilbage i gryden, og tilsæt sukker. Mængden af sukker afhænger af hvor meget æblesaft du står med, men prøv dig frem med ½-1 dl. rørsukker ad gangen og stop når æblesaften begynder at tykne og blive til sirup. Kogetiden vil variere mellem ca. 30-45 minutter.
  6. Hæld nu din hjemmelavede æblesirup over på en flaske eller anden glasbeholder, som er skyllet i 2 tsk. Atamon og en dl. kogende vand.
  7. Stil den færdige æblesirup på køl, hvor den kan holde sig i minimum et par måneder.

Yderligere kommentarer

Æblesirup kan anvendes til en lang række formål. Bl.a. som topping til skyr, pandekager og andre desserter, eller som smagsforstærker i salater - eks. spidskålssalat.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Æblesirup

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.