Forside » Salater og tilbehør » Syltede rødløg

Syltede rødløg

billede med syltede rødløg

Nem og hurtig opskrift på syltede rødløg. Det perfekte tilbehør til hjemmelavede burger, hotdog, sandwich, salater, kebab og meget andet.

Syltede rødløg er et hit i hjemmet. Denne simple, men yderst anvendelige og velsmagende opskrift på syltede rødløg, slår benene væk under de fleste.

Syltede løg er noget af det mest simple du kan tilberede i et køkken og anvendelsesmulighederne er uendelige.

Prøv lige at se opskriften på: Råsyltede rabarber

Denne opskrift er:

  • Den perfekte smagsforstærker til fx en hjemmelavet burger, sandwich eller hotdog
  • Den perfekte topping ovenpå salater og håndmadder
  • Lækkert tilbehør i selskab med fx pulled pork, kebab, falafel og wraps
  • Såre simpel at tilberede på under 10 minutter
  • Et must-have i køleskabet

Prøv lige at se opskriften på: Agurkesalat

Syltede rødløg
Det bliver ikke nemmere at lave sine egne hjemmelavede syltede rødløg. Skær nogle rødløg ud i tynde skiver - fx på et mandolinjern, og læg dem ned i sylteglasset. Når lagen har kogt op på komfuret, hældes eddikelagen ned i glasset til løgene, og så er der syltede rødløg og den perfekte topping til din næste burger, sandwich, hotdog, rugbrødsmad eller salat.

Syltede rødløg er noget så simpelt og lækkert

Hvis du ønsker dine syltede rødløg helt sprøde, skal de blot laves et par timer før servering.

Når de først kommer i lagen og i køleskabet, bliver de mere lyserøde og lidt bløde i det som så mange andre syltede grøntsager, men det bliver de bestemt ikke ringere af.

Syltede rødløg kan sagtens opbevares på køl i 2-3 uger efter fremstilling, men så længe holder de ikke hjemme hos os.

Prøv lige at se opskriften på: Pølsebrød

Syltning og fermentering er populær som aldrig før

Syltning og fermentering har mange år på bagen, og er oprindelig en gammel metode man anvendte til konservering af både frugt, grøntsager og kød.

Syltning forlænger fødevarernes holdbarhed, og var en kærkommen konserveringsmetode der sikrede folk fødevarer vinteren igennem.

Prøv lige at se opskriften på: Langtidsbagte tomater

I dag er syltning blevet "in", og meget udbredt blandt folk der går op i madlavning og hvad de putter i munden.

Syltning er i dag ikke et must for at "overleve", og en fermenteringsproces man anvender for at forlænge fødevarernes holdbarhed, men en hobby og hjemlig syssel som mange holder af at stå med i køkkenet.

Prøv lige at se opskriften på: Brioche burgerboller

Sødt eller surt

Ved selv at sylte sine grøntsager eller frugter, styrer man selv hvor søde, krydrede eller sure ens fødevarer skal være.

Syltede fødevarer kan anvendes til en lang række formål, og tilfører ofte et ekstra element til det måltid de bliver serveret til.

Man kan stort set sylte alle frugter og grøntsager eller dele deraf. De to mest gængse sylteprincipper er sukkersyltning og sur/sød syltning.

Syltningsmetoderne er henkogning, råsyltning og traditionel syltning, hvor man giver ingredienserne et opkog i en gryde og tilsætter sukker og eddike.

Opskrift på syltede rødløg

billede med syltede rødløg

Syltede rødløg

5 fra 2 stemmer
Nem og hurtig opskrift på syltede rødløg. Det perfekte tilbehør til hjemmelavede burger, hotdog, sandwich, salater, kebab og meget andet.
Udskriv Facebook Pinterest
RetTilbehør
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal8 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 4 mellemstore rødløg
  • 5 dl eddike - alm. lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk peberkorn

Sådan gør du

  • Skær rødløg i tynde skiver og kom dem i et glas med patentlåg, som du forinden har skoldet. Pas på, at glasset ikke springer ved skoldningen. Du kan hælde varmt vand fra vandhanen i først, så glasset bliver tempereret.
  • Tag en lille gryde og hæld eddike i.
  • Tilsæt sukker og peberkorn - evt. lidt chili og bring det hele i kog i et par minutter.
  • Hæld eddikelagen over løgene i glasset og lad det køle lidt af, inden låget lukket og sættes i køleskabet.

Noter

De syltede rødløg kan sagtens holde sig i min. 2-3 uger i køleskabet, hvis de da ikke når at blive spist inden.
Syltede rødløg smager fortrinligt som tilbehør til en lækker, hjemmelavet burger med aioli, en sandwich, pulled pork, kebab eller som topping til en skøn salat.

Næringsindhold

Næringsindhold
Syltede rødløg
Mængde pr. portion
Kalorier
28
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.1
g
0
%
Mættet fedt
 
0.03
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.01
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
2
mg
0
%
Kalium
 
88
mg
3
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
4
IU
0
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Syltede rødløg

2 kommentarer til “Syltede rødløg”

  1. Tak fordi du bruger denne opskrift på syltede rødløg. Kom gerne også med din bedømmelse af den.

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.