Jeg har altid været vild med pastaretter, som gratineres i ovnen med rigelige mængder revet ost på toppen. Både med og uden kød. Denne opskrift på gratineret pasta med ovnbagte auberginer er en kødfri en af slagsen, men du vil med statsgaranti ikke savne kødet i denne skønne pastaret, idet du har masser af fylde og tekstur fra de ovnbagte auberginer, champignoner og ikke mindst fuldkornspastaen. Prikken over i'et er den cremede tomatsovs med mascarpone, som kan få mundvandet til at løbe hos de fleste.
Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Denne opskrift på gratineret pasta med ovnbagte auberginer og mascarpone er:
- En mundvandsdrivende lækker ovnbagt pastaret med auberginer i en fyldig cremet tomatsovs med mascarpone og krydderurter
- Helt uden kød, men spækket med grøntsager der giver fylde og tekstur i retten
- En god måde at få listet nogle kødfrie dage ind i madplanen på
- Nem og forholdsvis billig aftensmad til minimum fire personer
Prøv lige at se opskriften på: Nem pastaret
Disse ingredienser indgår i opskriften på gratineret pasta med ovnbagte auberginer:
- Fuldkornspasta penne
- Auberginer
- Brune eller hvide champignon
- Løg
- Hvidløg
- Frisk basilikum
- Dåsetomater
- Tomatpuré
- Mascarpone
- Revet gouda
- Grøntsagsbouillon
- Tørret oregano
- Tørrede chiliflager
- Sukker
- Salt
- Peber
God fornøjelse.
Ingredients
- 500 gr. fuldkornspasta penne
- 2 auberginer
- 250-300 gr. brune eller hvide champignon
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 bdt. grofthakket basilikum
- 2 ds. grofthakkede tomater
- 1 spsk. tomatpuré
- 200 gr. mascarpone
- 200 gr. revet gouda
- 1 grøntsagsbouillon
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 knsp. tørrede chiliflager
- 1 tsk. sukker
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Forvarm ovnen til 180° grader varmluft.
- Skyl auberginerne og skær dem ud i tynde skiver med en tykkelse på ca. ½ cm.
- Fordel aubergineskiverne på et par bageplader beklædt med bagepapir, og pensle skiverne med lidt olivenolie og krydre med lidt salt.
- Bag auberginerne i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er bløde og let gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
- Skru nu ovnen op på 200° grader varmluft.
- Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.
- Pil løget og hak det i fine små tern.
- Pil hvidløget og hak det så fint du kan.
- Rens champignonerne under koldt vand, og skær dem i rustikke stykker eller skiver.
- Opvarm lidt olie i en stor gryde, og steg champignonerne ved middelhøj varme i en 3-4 minutter eller til de har smidt det meste af deres væske. Læg de stegte champignoner op i en dyb tallerken.
- Steg løgene klare i ca. 3-4 minutter, og tilsæt herefter det finthakkede hvidløg og lad løgene stege videre i et par minutter.
- Tilsæt grofthakkede tomater, tomatpuré, grøntsagsbouillon, oregano, chiliflager, sukker, salt og friskkværnet peber, og lad tomatsovsen simre under låg i ca. 15 minutter.
- Vend mascarponen og det meste af den grofthakkede basilikum ned i tomatsovsen. Rør rundt i tomatsovsen indtil mascarponen er opløst. Smag tomatsovsen til med evt. mere salt og peber.
- Vend de færdigkogte pastapenne ned i et smurt ildfast fad eller velegnet skål, og bland det sammen med tomatsovsen, champignonerne og halvdelen af de gratinerede aubergineskiver.
- Fordel resten af aubergineskiverne ovenpå pastaen og slut af med revet gouda på toppen.
- Sæt fadet i ovnen og gratiner pastaretten i ca. 15 minutter eller indtil osten er smeltet og gylden.
- Pynt fadet med det resterende basilikum og server retten imens den er varm.
- Velbekomme.
Notes
Gratineret pasta med ovnbagte auberginer og mascarpone kan holde sig frisk på køl i et par dage. Du kan også anvende andre grøntsager i retten som fx squash, rød peberfrugt, svampe og porrer.