Blomkålsmos

Blomkålsmos

Efter at vi i dagligdagen har skåret pasta, ris og brød væk fra kosten, har vi bl.a. kastet vores kærlighed over blomkålen, som er en skøn grøntsag og som kan varieres i det uendelige. Her kan jeg blot nævne blomkålsmos, blomkålsris, blomkålspizza og blomkålsrisotto.

Nå, men blomkålsmos er en utrolig lækker spise, indeholder ikke ret mange kulhydrater og er såre simpel at tilberede. Blomkålsmos kan gå i spænd med de fleste gryderetter som eks. mørbradgryde og Bøf Stroganoff. Blomkålsmos kan laves i en neutral udgave, hvor den blot smages til med salt og peber, eller krydres med hvidløgspulver, paprika, karry etc. Denne opskrift er så at sige, grundopskriften på den bedste blomkålsmos nord for alperne.

Blomkålsmos

Blomkålsmos

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 2 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 2 blomkål
  • Ca. 2 dl. fløde eller mælk
  • 50 gr. smør
  • Salt og peber
  • Evt. andre krydderier som fx lidt muskat, hvis den skal smage af noget mere

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Blomkålet skæres i mindre buketter og koges mørt i ca. 15 min. Herefter hældes vandet fra gryden på nær ca. 1 dl. kogevand.

Blomkålen blendes med en stavblender sammen med fløden og smørret. I vores familie kan vi godt lide, at blomkålsmosen er rustik, dvs. rimelig grov i konsistensen, men det er jo en smagssmag, som du kan styre med din stavblender.

Blomkålsmosen smages til med salt og lidt peber og er nu klar til servering.

Yderligere kommentarer

Du kan også prøve dig frem med at tilsætte friske krydderurter til blomkålsmosen. Eks. frisk basilikum eller timian. Mulighederne er mange ...

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.