Bøf Stroganoff

af Baregomad.dk
Bøf Stroganoff
0 kommentar
3

Bøf Stroganoff er en af de mest simple retter at tilberede, men samtidig en af de mest lækre simreretter. Bøf Stroganoff er en gryderet, som især hører sig efteråret og vinteren til, og som alt efter kødtype kan stå og simre i flere timer. Bøf Stroganoff skal selvfølgelig serveres med cremet hjemmelavet kartoffelmos.

LÆS OGSÅ: Langtidssimret oksegryde

Herlig old-school simreret

Bøf Stroganoff er så taknemmelig, når det kommer til valget af kød. Det er en ret, som både kan tilberedes en hverdagsaften eller i weekenden – alt efter udskæringen. Har du masser af tid, vil en okseklump eller bov være at foretrække, da det både er billigere og mere kraftig i smagen og som samtidig med 3-4 timers simren, bliver mørt som smør. Men køber du noget mere regulært skært oksekød af en finere udskæring på koen, kan du sagtens nå at lave denne ret en hverdagsaften.

LÆS OGSÅ: Brændende kærlighed

Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff er en af de mest simple retter at tilberede, men samtidig en af de mest lækre simreretter. Bøf Stroganoff er… Simremad Bøf Stroganoff European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 800 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

  • 700-1000 gr. skært oksekød (eller 1-1,2 kg. okseklump/bov)
  • 200 gr. bacontern
  • 1 bakke champignon
  • 3 løg
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • 2 dl. oksekødsbouillon
  • 3-4 spsk. sød paprika
  • 3 spsk. mel
  • 1 spsk. sennep
  • 3 laurbærblade
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 3/4 ltr. madlavningsfløde
  • 2 spsk. ribsgele (giver lidt vildtsmag til retten)
  • Evt. lidt maizena til jævning hvis det er nødvendigt
  • Olie eller smør til stegning

Sådan gør du

  1. Hvis du har købt en okseklump eller bov, skal du først pudse kødet fri for sener og hinder.
  2. Du starter med at skære kødet ud i fingertykke stykker, som du lægger op i en skål. Har du købt noget færdig udskåret kød, springer du selvfølgelig denne proces over.
  3. Paprika røres sammen med melet i en dyb tallerken, og kødet vendes godt rundt i melblandingen.
  4. Start med at stege baconternene sprøde i en stor gryde.
  5. Imens halverer du løgene og skærer dem i tynde både.
  6. Rens champignonerne under koldt vand og halver dem.
  7. Læg de sprødstegte bacontern op på en tallerken eller i en skål, hvor der også er plads til kødet når det er blevet brunet.
  8. Brun nu kødet ved høj varme på alle sider af flere omgange i fedtstoffet fra det færdigstegte bacon. Det er vigtigt at kødet får stegeskorpe, og ikke begynder at koge.
  9. Læg de brunede kødstykker på tallerkenen med det færdigstegte bacon.
  10. Steg nu løgene blanke i samme gryde som du har stegt kødet i - tilsæt evt. lidt fedtstof hvis det er nødvendigt.
  11. Kom nu kød og bacon tilbage i gryden til de blanke løg, og tilsæt alle de øvrige ingredienser - oksebouillon, tomatkoncentrat, laurbærblade, sennep, ribsgele og fløde.
  12. Lad nu retten simre ved svag varme indtil kødet er mørt - det afhænger af kødtypen, men okseklump og oksebov bliver mør som smør ved at simre i et par timer.
  13. Rør forsigtigt i gryden af og til.
  14. Smag den færdige bøf stroganoff med salt, peber og evt. lidt mere ribsgele.
  15. Server den færdige bøf stroganoff med hjemmelavet kartoffelmos.
  16. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Kartoffelmos hører sig jo til en rigtig Bøf Stroganoff, men vil du gerne spare lidt på stivelsen og kulhydraterne, gør blomkålsmos sig rigtig godt til retten. Blomkålsmos er rigtig nem at tilberede, 15 min. kogetid og en tur med din stavblender, så har du noget skønt tilbehør til din Bøf Stroganoff.

Bøf Stroganoff

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

0 kommentar
3

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.