Baregomad.dk » Opskrifter » Inspiration » Pasta, ris, bulgur og couscous » Lasagne (opskrift på hjemmelavet italiensk lasagne)

Lasagne (opskrift på hjemmelavet italiensk lasagne)

lasagne opskrift

Opskrift på hjemmelavet lasagne med bechamelsauce. Den bedste opskrift på klassisk italiensk lasagne med oksekød, bechamelsauce og mozzarella

Lasagne. Hjemmelavet lasagne. For mange indbegrebet af det italienske køkken.

En fantastisk pastaret, som må leve med at stå i skyggen for Italiens fastfood numero uno - pizzaen.

Lasagne skal være hjemmelavet. Lige fra den herlige kødsauce til den opbagte bechamelsauce. Ikke noget med at springe over, hvor gærdet er lavest, og ty til den nemme løsning i supermarkedet.

Færdiglavet lasagne fra køledisken. Fyldt med e-numre og hakket svinekød. Hvor blev oksekødet og den krydrede kødsauce af? Jeg står helt af. Så hellere undvære lasagne. Det har intet med den ægte vare at gøre.

Den klassiske lasagne fra Norditalien. Fra byen Bologna, hvoraf betegnelsen "Lasagne Bolognese" stammer fra.

Tynde pastaplader, der lægges i lag adskilt af kødsauce og ostesauce. Kødsaucen og pastaplader kan erstattes med grøntsager som i denne vegetarlasagne, men det er en helt anden snak.

I dag står den på ægte klassisk lasagne. Fremstillet af gode friske råvarer, og tilberedt med kærlighed.

Se også: One pot pasta med kylling og mozzarella

Lasagne fra Bologna

Lasagne kommer som sagt oprindeligt fra den norditalienske by Bologna. I Italien anvender man ofte mere pasta i retten end i Danmark, hvor vi skærer lidt ned på forbruget af pastaplader til fordel for masser af kødsauce og den klassiske ostesauce.

Vi danskere går ikke i vejen for fyld. Masser af fyld. Nøjagtig som med vores pizzaer herhjemme. Oversået med oceaner af fyld - lysår fra den oprindelige napolitanske opskrift. Men lad nu det ligge.

Hovedsagen er vel, at vi er tilfredse med det vi putter i munden. Så denne opskrift på klassisk lasagne er igen en fusion af personlige erfaringer og justeringer - stærkt inspireret af Meyers opskrift på klassisk lasagne.

Med andre ord en personlig skræddersyet udgave, som vores børn forguder.

Men den smager også godt. Et aromatisk overflødighedshorn med både sødt, surt, salt og syrligt.

Se også: Spaghetti carbonara

Slowfood eller fastfood - valget er dit

Lasagne er sådan en skøn ret at stå med i køkkenet. En beskeden ret, som er meget imødekommende overfor udvalget af ingredienser i din grøntsagsskuffe.

En pastaret, som kan stå færdig på middagsbordet indenfor 45 minutter på en travl hverdag. Et måltid, som kan stå og simre i timevis på komfuret. Italiensk slowfood når det er bedst. Valget er dit.

Det skønne ved dette måltid er, at du kan lave det dagen i forvejen, så det blot skal varmes op i ovnen. Det kan fryses ned i portioner.

Lige til at varme op som kærkommen fastfood på en travl hverdag. Lav en dobbelt portion af kødsaucen, og frys den ned til en omgang pasta med kødsauce.

Lasagne er ganske enkelt et fantastisk måltid, som giver en kæmpe madoplevelse her-og-nu, men som samtidig kan agere fastfood når det brænder på.

God mad er nem mad. Dette måltid er en af slagsen.

Opskrift på lasagne

lasagne opskrift

Lasagne (opskrift på hjemmelavet italiensk lasagne)

5 fra 1 stemme
Opskrift på hjemmelavet lasagne med bechamelsauce. Den bedste opskrift på klassisk italiensk lasagne med oksekød, bechamelsauce og mozzarella
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Antal6 personer
ForfatterThomas fra Baregomad.dk

Ingredienser

Kødsauce til lasagne

  • 1000 g hakket oksekød - 8-12% fedt
  • 1 dåse tomatpuré - den store
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 5 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 3 store store
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 4 spsk æblecidereddike
  • 1 dl rødvin - alternativt vand
  • 2 tsk rørsukker

Lasagneplader og ost

  • 15 lasagneplader - fuldkorn eller alm.
  • 400 g mozzarella - frisk

Bechamelsovs

  • 7,5 dl mælk
  • 75 g smør
  • 3 spsk hvedemel - med top
  • 0,5 tsk muskatnød - revet
  • 75 g parmesan - revet
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

Kødsovs til lasagne

  • Start med at brune oksekødet i en stor gryde ved høj varme tilsat lidt olie. Steg evt. oksekødet af to omgange, så det får en fin brun stegeskorpe, som tilfører denne lasagne en fantastisk smag.
  • Hak løgene fint og skræl gulerødderne, hvorefter de rives på et rivejern.
  • Tag kødet op af gryden når det er færdigstegt, og steg løg, hvidløg og krydderurter klare og bløde i det resterende fedtstof i gryden.
  • Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser til kødsaucen, og lad det simre minimum 20 minutter - gerne 1 times tid, så ingredienserne rigtig når at sætte sig.

Bechamelsovs

  • Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet under omrøring med et piskeris. Lad melet "brænde af" i et par minutter, så du undgår smagen af mel i béchamelsovsen.
  • Tilsæt mælken og bring ostesovsen i kog under omrøring. Lad sovsen småkoge et par minutter, og tilsæt herefter revet parmesan. Lad parmesanen smelte i sovsen under omrøring, og smag til med salt, peber og revet muskat.

Sådan lægger du lasagne sammen

  • Start med at smøre et stort ildfast fad (ca.B25xL35 cm.) med lidt smør eller olie.
  • Læg lasagnen sammen ved at hælde ca. en tredjedel af kødsaucen i bunden af fadet efterfulgt af en fjerdedel af bechamelsaucen og til sidst et lag lasagneplader.
  • Gentag denne proces ca. tre gange eller til ingredienserne er opbrugt.
  • Afslut med et lag bechamelsauce på toppen.
  • Bag lasagnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 35-40 minutter.
  • Efter ca. 20 minutter tilsættes de friske mozzarella skiver ovenpå bechamelsaucen. Husk at vride mozzarellaosten godt for væde.
  • Tag lasagnen ud af ovnen når den er fin lysebrun, og lad den hvile 10-15 minutter inden servering.

Noter

Du kan sagtens undlade rødvinen i kødsaucen, men det giver en fantastisk smag til kødsaucen, som du sent vil glemme.
Husk at nyde et glas rødvin under madlavningen - det tilfører masser af kærlighed til måltidet 🙂
Bliver hele lasagnen ikke spist, kan du med fordel gemme lasagnen i køleskabet et par dage.
Evt. tage en portion med på arbejdet. Lasagnen er også velegnet til frysning.

Næringsindhold

Næringsindhold
Lasagne (opskrift på hjemmelavet italiensk lasagne)
Mængde pr. portion
Kalorier
1.132
% Daglig værdi*
Fedt
 
59
g
91
%
Mættet fedt
 
30
g
188
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
216
mg
72
%
Natrium
 
2.232
mg
0
%
Kalium
 
1.405
mg
0
%
Kulhydrater
 
82
g
27
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
67
g
134
%
Vitamin A
 
1.412
IU
0
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
762
mg
76
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

1 kommentar

Holger 13. juni 2024 - 17:35

Tak fordi du bruger denne opskrift på lasagne. Kom også gerne med din vurdering af opskriften her.

Besvar
5 from 1 vote

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Giv gerne din vurdering af opskriften her.




Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.