Opskrift på hjemmelavet lasagne med bechamelsauce. Den bedste opskrift på klassisk italiensk lasagne med oksekød, bechamelsauce og mozzarella
Hjemmelavet lasagne. For mange indbegrebet af det italienske køkken.
En fantastisk pastaret, og lasagnen skal være hjemmelavet. Lige fra den herlige kødsauce til den opbagte bechamelsauce. Ikke noget med at springe over, hvor gærdet er lavest, og ty til den nemme løsning i supermarkedet.
Den klassiske fra Norditalien. Fra byen Bologna, hvoraf betegnelsen "Lasagne Bolognese" stammer fra.
Tynde pastaplader, der lægges i lag adskilt af kødsauce og ostesauce. Kødsaucen og pastaplader kan erstattes med grøntsager som i denne vegetarlasagne, men det er en helt anden snak.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på lasagne
Lasagne fra Bologna
Lasagne kommer som sagt oprindeligt fra den norditalienske by Bologna. I Italien anvender man ofte mere pasta i retten end i Danmark, hvor vi skærer lidt ned på forbruget af pastaplader til fordel for masser af kødsauce og den klassiske ostesauce.
Vi danskere går ikke i vejen for fyld. Masser af fyld. Nøjagtig som med vores pizzaer herhjemme. Oversået med oceaner af fyld - lysår fra den oprindelige napolitanske opskrift. Men lad nu det ligge.
Hovedsagen er vel, at vi er tilfredse med det vi putter i munden. Så denne opskrift på klassisk lasagne er igen en fusion af personlige erfaringer og justeringer.
Med andre ord en personlig skræddersyet udgave, som vores børn forguder. En anden lækker lasagne finder du hos Madens Verden.
Slowfood eller fastfood - valget er dit
Lasagne er sådan en skøn ret at stå med i køkkenet. En beskeden ret, som er meget imødekommende overfor udvalget af ingredienser i din grøntsagsskuffe.
En pastaret, som kan stå færdig på middagsbordet indenfor 45 minutter på en travl hverdag. Et måltid, som kan stå og simre i timevis på komfuret. Italiensk slowfood når det er bedst. Valget er dit.
Det skønne ved dette måltid er, at du kan lave det dagen i forvejen, så det blot skal varmes op i ovnen. Det kan fryses ned i portioner.
Lige til at varme op som kærkommen fastfood på en travl hverdag. Lav en dobbelt portion af kødsaucen, og frys den ned til en omgang pasta med kødsauce.
Lasagne er ganske enkelt et fantastisk måltid, som giver en kæmpe madoplevelse her-og-nu, men som samtidig kan agere fastfood når det brænder på.
God mad er nem mad. Dette måltid er en af slagsen.
Tak fordi du bruger denne opskrift på lasagne. Kom også gerne med din vurdering af opskriften her.