Start med at brune oksekødet i en stor gryde ved høj varme tilsat lidt olie. Steg evt. oksekødet af to omgange, så det får en fin brun stegeskorpe, som tilfører denne lasagne en fantastisk smag.
Hak løgene fint og skræl gulerødderne, hvorefter de rives på et rivejern.
Tag kødet op af gryden når det er færdigstegt, og steg løg, hvidløg og krydderurter klare og bløde i det resterende fedtstof i gryden.
Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser til kødsaucen, og lad det simre minimum 20 minutter - gerne 1 times tid, så ingredienserne rigtig når at sætte sig.
Bechamelsovs
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet under omrøring med et piskeris. Lad melet "brænde af" i et par minutter, så du undgår smagen af mel i béchamelsovsen.
Tilsæt mælken og bring ostesovsen i kog under omrøring. Lad sovsen småkoge et par minutter, og tilsæt herefter revet parmesan. Lad parmesanen smelte i sovsen under omrøring, og smag til med salt, peber og revet muskat.
Sådan lægger du lasagne sammen
Start med at smøre et stort ildfast fad (ca.B25xL35 cm.) med lidt smør eller olie.
Læg lasagnen sammen ved at hælde ca. en tredjedel af kødsaucen i bunden af fadet efterfulgt af en fjerdedel af bechamelsaucen og til sidst et lag lasagneplader.
Gentag denne proces ca. tre gange eller til ingredienserne er opbrugt.
Afslut med et lag bechamelsauce på toppen.
Bag lasagnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 35-40 minutter.
Efter ca. 20 minutter tilsættes de friske mozzarella skiver ovenpå bechamelsaucen. Husk at vride mozzarellaosten godt for væde.
Tag lasagnen ud af ovnen når den er fin lysebrun, og lad den hvile 10-15 minutter inden servering.
Bemærkninger
Du kan sagtens undlade rødvinen i kødsaucen, men det giver en fantastisk smag til kødsaucen, som du sent vil glemme.Husk at nyde et glas rødvin under madlavningen - det tilfører masser af kærlighed til måltidet 🙂Bliver hele lasagnen ikke spist, kan du med fordel gemme lasagnen i køleskabet et par dage.Evt. tage en portion med på arbejdet. Lasagnen er også velegnet til frysning.
Næringsindhold
Næringsindhold
Lasagne
Mængde pr. portion
Calories
1.132
% Daglig værdi*
Fat
59
g
91
%
Saturated Fat
30
g
188
%
Trans Fat
2
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
20
g
Cholesterol
216
mg
72
%
Sodium
2.232
mg
0
%
Potassium
1.405
mg
0
%
Carbohydrates
82
g
27
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
17
g
19
%
Protein
67
g
134
%
Vitamin A
1.412
IU
0
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
762
mg
76
%
Iron
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.