Vegetarlasagne

af Baregomad.dk
Vegetarlasagne
0 kommentar
0

Vi elsker lasagne hjemme hos os – især drengene.
Og helst den tunge udgave med masser af oksekød, mozzarella ost og bechamelsauce.
På den anden side bryder min samlever sig ikke ret meget om kød generelt, så hun sværger til vegetarretter.
Og så er der jo lige det med, at vi helst i hverdagen vil være pasta, ris og kartofler foruden, så hvordan laver man så lige en lasagne?

Fusionslasagne fyldt med grøntsager

Denne opskrift på en vegetarlasagne, er en fusion imellem mange andre opskrifter, som vi igennem tiderne har forsøgt os med.
Enten har de været for tamme i smagen og manglet identitet, eller også har de været for tørre eller for vædede.
Denne lækre opskrift på vegetarlasagne må siges, at være meget tæt på målet.

Den har en god konsistens og fremfor alt er det en lasagne helt uden pasta, mel eller stivelse – udelukkende baseret på grøntsager.
Det skal dog siges, at vi lige snyder lidt med béchamelsaucen, som i dagens anledning har fået 3 spsk. mel tilført til opbagningen.
Denne vegetarlasagne er både fyldig, har bid og en rigtig god krydret smag. Umiddelbart tænker man ikke over, at den hverken indeholder kød eller pastaplader, og man savner det ikke – drengene vil måske nok mene noget andet.

Man kan roligt udskifte squash og auberginer med fuldkornspastaplader, hvis man ikke er til så mange grøntsager.

Vegetarlasagne

Vegetarlasagne

Vi elsker lasagne hjemme hos os – især drengene. Og helst den tunge udgave med masser af oksekød, mozzarella ost og bechamelsauce.… Vegetar- og vegansk mad Vegetarlasagne European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 150 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 3 bedømmelser )

Ingredienser

Bolognesesauce:

  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 250-500 gr. champignon (alt efter lyst)
  • 1 ds. hk. tomater ca. 400 gr.
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • 3 laurbærblade
  • Salt og peber
  • Evt. et par fed presset hvidløg

Bechamelsauce:

  • 5 dl. mælk
  • Ca. 25 gr. smør
  • 3 spsk. mel
  • ½ tsk. revet muskat
  • 75 gr. fristrevet parmesanost
  • Salt

"Pastaplader" og spinattopping:

  • 250 gr. spinat (frossen eller frisk)
  • 200 gr. hytteost
  • 200 gr. revetost
  • Salt og peber
  • 2 squash
  • 1 aubergine

Sådan gør du

Bolognesesauce:

De tre gulerødder rives og løget hakkes i tern. Hæld lidt olie i en gryde. Når olien er varm, starter du med at sautere løgene til de er blanke og herefter tilsættes de revne gulerødder. Gulerødderne sauteres i 3 min. og hældes efterfølgende op i en dyb tallerken sammen med løgene. Champignon skæres i skiver eller kvarte og hældes i gryden, hvor de ved høj varme sauteres til ca. halv størrelse. Herefter tilsættes de blancherede løg og gulerødder sammen med de øvrige ingredienser og koger videre i ca.10 min. Laurbærbladene koges med og tages op når lasagnen er klar til at blive lavet.

Béchamelsauce:

Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes under omrøring indtil melet er blevet bagt af - ca. 3-4 min. Herefter tilsættes mælken af 3-4 omgange under kraftig omrøring og koges igennem et par minutter, før saucen smages til med salt, peber, revet muskat og parmesanost.

Pastaplader og spinattopping:

Aubergine og squash skæres i strimler med en ostehøvl på den lange led, så du får lange pæne skiver. Spinaten dampes eller optøes forsigtigt i en mikrobølgeovn og vrides for vand. Herefter tilsættes hytteosten, som blandes godt rundt i spinaten og smages til med salt.

Nu er du klar til at lave lasagnen i et smurt ildfast fad. Lasagnen skal bages i ovnen ved 225 grader i ca. 30-35 min. Den har rigtig godt af at hvile 10-15 min. efter den er kommet ud af ovnen, så den lige kan nå at sætte sig.

Fordeling af indhold - start med nr. 1:

  1. Béchamelsauce
  2. Aubergine og squash skiver
  3. Bolognese sauce
  4. Revet ost
  5. Aubergine og squash skiver
  6. Spinat med hytteost
  7. Aubergine og squash skiver
  8. Béchamelsauce
  9. Aubergine og squash skiver
  10. Bolognese sauce
  11. Aubergine og squash skiver
  12. Béchamelsauce
  13. Revet ost

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.