Hvidløgssnurrer

Madbrød. Kuvertbrød. Flute. Snurre.
Kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt er hvidløgssnurrer bare luksus udgave af det klassiske hvidløgsflute, som man gennem årtier har kunnet købe på frost i ethvert velassorteret supermarked. Hvidløgsflute på frost kom vel frem på samme tid som lørdagskylling, når jeg nu tænker tilbage på min egen barndom … – Nå, tilbage til dette herlige madbrød – hvidløgssnurrer.

Prøv lige at se opskriften på: Koldhævede morgenboller

Hvidløgssnurrer – det universelle madbrød

Hvidløgssnurer bør enhvert hjem have på lager. Enten friskbagte eller på frost, da dette skønne madbrød har så mange anvendelsesmuligheder. Hvidløgssnurrer kan anvendes som mættende tilbehør til aftensmaden, til supper og salater, som skolebrød eller “snack”, som madbrød til picnicturen i det grønne … Mulighederne er nærmest uudtømmelige.

Prøv lige at se opskriften på: Naanbrød

Hvidløgssnurrer

Brød til ethvert måltid

Det er meget anvendt sydpå at servere brød til måltiderne, hvor man fx i Tyrkiet serverer fladbrød og lahmacun til måltiderne. I Italien og Frankrig serverer man friskbagt flute eller baguette, og i Grækenland serverer man bløde og luftige fladbrød. I Danmark serverer vi opvarmet hvidløgsflute fra det lokale supermarked, og misforstå mig ikke – jeg har intet imod det traditionelle hvidløgsflute, som fremkalder brede smil hos mine børn, men har du engang smagt hjemmelavede hvidløgssnurrer, går du ikke tilbage til frysedisken i supermarkedet. Tro mig.

Prøv lige at se opskriften på: Galette med bacon og karameliserede rødløg

Madbrødet med mange variationer

Denne opskrift på hvidløgssnurrer kan du variere i det uendelige. Du kan erstatte hvidløgssmør med pesto – enten hjemmelavet eller købt i det lokale supermarked. Snurrerne kan også laves som ganske almindelige kuvertbrød uden pesto eller smør, men hvor du måske blot tilsætter lidt ekstra salt til dejen, så du får et velsmagende og mættende neutralt madbrød til en given lejlighed. Hvidløgssnurrerne kan du med fordel fremtrylle i køkkenet sammen med dine børn eller børnebørn – de vil elske at stå og flette dejen til snurrer, og så at sige få maden ind under huden, så de forhåbentlig får lyst til at involvere sig i madlavningen og det de putter i munden.

Prøv lige at se opskriften på: Foccaciabrød med rosmarin og sydesalt fra Læsø

God fornøjelse.

Hvidløgssnurrer

Hvidløgssnurrer

Antal personer: 6-8 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 300 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 16 bedømmelser )

Ingredienser:

Snurrer:

  • 25 gr. gær
  • 50 gr. smør
  • 2 dl. mælk
  • 1 æg og 1 æg til at pensle hvidløgssnurrerne med
  • 300 gr. hvedemel
  • 50 gr. fuldkornsmel (kan erstattes med hvedemel)
  • 50 gr. grahamsmel (kan erstattes med hvedemel)
  • 1 tsk. salt

Hvidløgssmør:

  • 75 gr. smør
  • 3 fed hvidløg
  • ½-1/1 bdr. persille
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. paprika (kan udelades)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Snurrer:

  1. Opvarm mælken til ca. 37° grader og rør gæren ud i mælken til den er opløst.
  2. Tilsæt smør, æg, salt og hvedemelet lidt efter lidt under omrøring. Dejen skal være smidig og nem at arbejde med uden den klistrer til fingrene. Lad dejen hæve tildækket i skålen i min. 60 minutter ved stuetemperatur.
  3. Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse drysses der mel på bordet, og dejen rulles ud på bordet med en kagerulle. Sørg for at der er godt med mel på bordet, så dejen kan slippe bordpladen. Rul dejen ud i en rektangulær firkant på ca. 30x40 cm. eller så det passer med at tykkelsen på dejen er ca. 1 cm.
  4. Smør det færdige hvidløgssmør ud på dejen med en spartel, og fold så den ene halvdel af dejen over den anden. Skær nu dejen i ens strimler på ca. 2 cm. bredde. Når dejen er skåret i strimler, skal du lave et nyt snit på langs af hver strimmel, så dejen kan flettes samtidig med at du folder den sammen til en snurre.
  5. Lad hvidløgssnurrerne efterhæve i yderligere 20-30 minutter på bageplader beklædt med bagepapir.
  6. Pensl med et sammenpisket æg og bag dem ved 200° grader varmluft i en forvarmet ovn i ca. 12-15 minutter eller til de er fine lysebrune og færdigbagte (du kan banke på bunden af en snurre, og lyder den "hul" er den færdig).

Hvidløgssmør:

  1. Blandt blødt smør, presset hvidløg, hakket persille, salt og paprika i en skål og rør det hele godt rundt til en ensartet masse. Smag evt. hvidløgssmørret til med mere salt eller hvidløg.

Yderligere kommentarer

Hvidløgssnurrer er et fantastisk madbrød, som både gør det godt som mættende tilbehør ved aftensmaden, med i madpakken eller som madbrød til en picnictur i det grønne. Du kan med fordel lave en god portion af disse hvidløgssnurrer, og fryse nogle af dem ned, så du har et godt mættende madbrød lige ved hånden på en travl hverdag. Det hjemmelavede hvidløgssmør kan også fryses ned eller opbevares på køl i en uges tid ideel som tilbehør til en bagt kartoffel eller som erstatning for sovs til et stykke kød.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner