En nem opskrift på lækre og bløde fladbrød. De hjemmebagte fladbrød er perfekte som tilbehør og madbrød, og de bages uden gær og yoghurt.
Hvad siger du til at kunne lave dine helt egne arabiske fladbrød på under en halv time, og med kun ganske få ingredienser i røreskålen?
Du skal hverken være leveringsdygtig i gær eller yoghurt, men er kørende ved hjælp af blot hvedemel, vand, rapsolie, bagepulver, akaciehonning (eller sukker) og salt.
De mest basale ingredienser i enhver husholdning, og tro mig - det bliver disse fladbrød absolut ikke ringere af.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på nemme fladbrød
Luftige og bløde fladbrød
Bløde og saftige fladbrød, som med statsgaranti ikke flækker eller revner, når du ruller dem sammen til en tortilla eller durumrulle fyldt med græsk gyros, eller blot som lækkert madbrød til en omgang indisk dahl.
Og hov - det gør vel heller ikke noget, at du hverken skal bruge køkkenmaskine eller teste familiens tålmodighed med lange hævetider.
Disse brød er klar på under en halv time, og giver seks lækre styks.
Denne opskrift er:
- De perfekte hjemmelavede fladbrød helt uden gær og yoghurt
- Såre simple at tilberede på under en halv time fra start til servering
- Perfekt til græsk gyros, shawarma, durum, pita og som madbrød, der er som skabt til at suge sovs og dressinger op med
- Bløde og saftige i konsistensen, og perfekte til fyld uden dejen revner
- Inspireret af det arabiske køkken
Det universale flade madbrød
Hjemmelavede fladbrød er inspireret af det mellemøstlige køkken, hvor de spises til fx hummus, salater, falafel, tagine af lam, tabbouleh og meget andet.
I de arabiske lande benævnes de "khubz", og tilberedes på en stor varm sten eller pande.
Mange opskrifter på fladbrød her i Danmark er med gær, men det originale brød fra lande som Tyrkiet, Syrien, Marokko og Libyen tilberedes uden gær, hvilket absolut ikke gør dem ringere, tværtimod.
Fladbrødene skal være bløde og saftige i konsistensen, og samtidig være lige så tynde som en tortilla.
Bager du med gær ender du nemt op med noget der minder om et naanbrød, og det ønsker vi ikke, når det er tynde brød vi efterspørger.
Ønsker at modtage nyhedsbrev
Hej Johan,
Mange tak for din besked og interesse. Jeg kan desværre ikke tilmelde dig til nyhedsbrevet - det skal du lige selv gøre på bloggen, hvor der et stykke under opskrifterne er en blog med tilmelding til nyhedsbrev. Håber du lykkedes med tilmeldingen.
Hilsen
Thomas
Undskyld er slem til at bage
men er du sikker på den mængde mel da jeg skulle bruge meget mere
har eller sagt jeg ikke kommer til at strikke eller bage (brød/boller) men er igang dog ikke med at strikke
Hej Lars,
Mange tak for dit feedback på opskriften 🙂 Jeg elsker også at bage og generel stå bag kødgryderne - det er dejligt afstressende. Mængden af mel vil altid variere lidt, men jeg synes nu mængderne plejer at passe plus minus måske 20 gram mel. Jeg har opjusteret mængden af mel og en lille smule mere vand efter at have nærlæst opskriften, så den forhåbentlig sidder lige i skabet. Jeg håber resultatet blev godt - det er en populær opskrift på fladbrød.
God bagelyst.
Venlig hilsner
Thomas
Må sige jeg holder med Lars jeg bager ofte og skulle brge omkring 100-150 gram mere mel
Hej Freja,
Tak for dit indspark - altid dejligt når I kommer tilbage med input 😊 Har forhøjet mængden af mel lidt, men som nævnt i opskriften skal man holde lidt igen med vandet eller evt. tilsætte lidt ekstra - og melmængden er altid vejledende.
Ellers håber jeg du blev tilfreds med fladbrødene.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din egen bedømmelse her.