Lav en fordybning i midten af melet, og hæld vand, rapsolie og akaciehonning ned i melblandingen. Gem et par spiseskefulde af vandet.
Rør de våde ingredienser sammen med melblandingen med en dejskraber, og ælt herefter dejen godt igennem i ca. 5 minutter, eller til dejen er ensartet og glat. Tilsæt evt. det sidste vand under æltningen, hvis dejen virker for tør. Dejen skal være let blød, men ikke klistret. Du kan også ælte dejen på en køkkenmaskine. Læg et rent viskestykke over dejen i røreskålen, og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
Del herefter dejen i seks lige store portioner.
Form de seks portioner dej til seks runde boller, og rul dem ud til fladbrød med en kagerulle - de skal have en diameter på ca. 20 cm. og en tykkelse på 2-3 mm.
Opvarm en stegepande ved middel varme (på en skala fra 1-9 bager jeg mine fladbrød ved 6-7), og tilsæt et par spiseskefulde rapsolie.
Bag nu fladbrødene på den varme pande i ca. 1-1,5 minut på hver side. Fladbrødene er færdige, når de har fået fine gyldne pletter på overfladen.
Læg de færdigbagte fladbrød på en tallerken, og dæk fladbrødene med et viskestykke indtil de skal serveres, og du er færdig med at bage.
Drys de færdigbagte fladbrød med lidt grofthakkede krydderurter som fx persille eller frisk oregano, og server dem som madbrød eller fyld dem ud med fx græsk gyros eller shawarma. Du kan også presse et fed hvidløg ned i et par spiseskefulde olivenolie, og så pensle dine fladbrød når de tages af panden - det smager ekstremt godt.
Bemærkninger
Lav en større portion dej, og opbevar den på køl i op til tre dage, så du kan forkæle dig selv og familien med friskbagte fladbrød.Opskriften på disse fladbrød er fryseegnede i op til tre måneder.Ønsker du en lækker smag af fx hvidløg på fladbrødene, kan du smelte lidt smør og røre det sammen med et fed presset hvidløg, som du så kan stege fladbrødene i - det er en luksusudgave.
Næringsindhold
Næringsindhold
Fladbrød
Mængde pr. portion
Calories
274
% Daglig værdi*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
1
g
Sodium
664
mg
29
%
Potassium
62
mg
2
%
Carbohydrates
45
g
15
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
6
g
12
%
Calcium
10
mg
1
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.