Coleslaw er skønt tilbehør til mange forskellige måltider. Allerede i romertiden spiste man noget, der godt kunne minde om coleslaw, men coleslaw i sin moderne form, opstod først engang i det 18. århundrede, da mayonnaisen blev opfundet.
Det tager ingen tid at tilberede denne coleslaw og resultatet er bare i top. Sammenlignet med de mange færdiglavede coleslaw, som man kan købe i dag, tåler disse ingen sammenligning ifht. en hjemmelavet coleslaw. De er både smagsløse og alt for dyre, så lad være med at springe over, hvor gærdet er lavest.
Ingredients
- Ca. 250 gr. fintsnittet hvidkål
- 4-5 groftrevne gulerødder
- 2 dl. creme fraiche 9%
- 1-2 spsk. mayonnaise
- 1½-2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- Ca. 2 tsk. friskpresset citronsaft
- Peber
Instructions
Hvidkålen snittes fint og gulerødderne rives groft på et rivejern.
Creme fraiche og alle de øvrige ingredienser blandes sammen i en skål og smages til, indtil man har den ønskede smag.
Gulerødder og hvidkålen vendes ned i skålen til dressingen og stilles i køleskabet i min. 30 min. - gerne længere, så smagen rigtig kan forplante sig i grøntsagerne.
Herefter er coleslawen klar til servering.
Notes
Coleslaw som tilbehør kan anvendes til mange forskellige retter. Den helt klassiske er en pulled pork burger med coleslaw, men coleslaw går også rigtig godt i spænd som tilbehør til eksempelvis kyllingemuffins eller paleo frikadeller. Hvidkål og gulerødder kombineret med den syrlige cremefraiche og sennep er også en perfekt ledsager til mange grillretter på terrassen.