Coleslaw

Coleslaw

Coleslaw er skønt tilbehør til mange forskellige måltider. Allerede i romertiden spiste man noget, der godt kunne minde om coleslaw, men coleslaw i sin moderne form, opstod først engang i det 18. århundrede, da mayonnaisen blev opfundet.

Det tager ingen tid at tilberede denne coleslaw og resultatet er bare i top. Sammenlignet med de mange færdiglavede coleslaw, som man kan købe i dag, tåler disse ingen sammenligning ifht. en hjemmelavet coleslaw. De er både smagsløse og alt for dyre, så lad være med at springe over, hvor gærdet er lavest.

Coleslaw

Coleslaw

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 1 bedømmelser )

Ingredienser:

  • Ca. 250 gr. fintsnittet hvidkål
  • 4-5 groftrevne gulerødder
  • 2 dl. creme fraiche 9%
  • 1-2 spsk. mayonnaise
  • 1½-2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 2 tsk. friskpresset citronsaft
  • Peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Hvidkålen snittes fint og gulerødderne rives groft på et rivejern.

Creme fraiche og alle de øvrige ingredienser blandes sammen i en skål og smages til, indtil man har den ønskede smag.

Gulerødder og hvidkålen vendes ned i skålen til dressingen og stilles i køleskabet i min. 30 min. - gerne længere, så smagen rigtig kan forplante sig i grøntsagerne.

Herefter er coleslawen klar til servering.

Yderligere kommentarer

Coleslaw som tilbehør kan anvendes til mange forskellige retter. Den helt klassiske er en pulled pork burger med coleslaw, men coleslaw går også rigtig godt i spænd som tilbehør til eksempelvis kyllingemuffins eller paleo frikadeller. Hvidkål og gulerødder kombineret med den syrlige cremefraiche og sennep er også en perfekt ledsager til mange grillretter på terrassen.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.