Jægerschnitzel er tyskernes svar på danskernes stegt flæsk med persillesovs, og ligger allerøverst på en delt førsteplads sammen med den helt almindelige schnitzel. En paneret jægerschnitzel med jægersovs er solid tysk bondekost. Vaskeægte mormormad. Her skal du ikke tænke på kalorier og fedtprocenter. Jeg mener paneret jægerschnitzel med jægersovs og brasede kartofler er jo ikke hverdagskost, så dette gudemåltid skal du nyde med god samvittighed – det er eliksir for din mentale sundhed.
Prøv lige at se opskriften på: Brasede kartofler
Denne opskrift på jægerschnitzel er:
- Paneret skinkechnitzel med krydret jægersovs, brasede kartofler og garniture
- Ægte tysk bondekost og mormormad
- Stort set det samme som wienerschnitzel, men serveres med en lækker krydret jægersovs
- En dansk fortolkning af den tyske “Jägerschnitzel” med krydret champignonsovs
- Forholdsvis billig aftensmad og nem tilberedning
Prøv lige at se opskriften på: Wienerschnitzel
Disse ingredienser indgår i jægerschnitzel med jægersovs:
- Skinkeschnitzel, svinemørbrad eller kalveschnitzel
- Rasp
- Æg
- Mel
- Bacontern
- Løg
- Champignon
- Kalve- eller oksebouillon
- Piskefløde
- Tomatpuré
- Timian
- Mild paprika
- Hvidvinseddike
- Sukker
Prøv lige at se opskriften på: Fattigmandstournedos
Anvend altid rigeligt med smør til stegning
Rigeligt med smør på panden når du skal stege jægerschnitzler. Så er det sagt. Det er ganske enkelt vejen til det perfekte stegeresultat uden din panering brænder på. Jeg kan nemt bruge en hel pakke smør, når jeg både skal stege jægerschnitzel og brasede kartofler, så vær ikke fedtet med smørret. Brødrene Price vil helt sikkert give mig ret. Og nej – rigeligt smør på panden feder ikke mere end lidt smør. Steg schnitzlerne ved middelhøj varme, så de får en flot stegeskorpe og paneringen bliver mættet. Start altid med at hælde lidt raps- eller solsikkeolie på panden inden du tilsætter smørret, da smørret så kan gå højere op i stegetemperatur inden det branker.

Disse kødtyper er velegnede til jægerschnitzel
Når du nu har besluttet dig for, at der skal jægerschnitzel og jægersovs på menuen, kommer vi til det store spørgsmål – “Hvilken udskæring skal jeg vælge til jægerschnitzel?”. Spørger du en tysker, vil han med statsgaranti sige skinkeschnitzel, men personligt foretrækker jeg svinemørbrad. Det er faktisk min svigermors fortjeneste, at jeg i dag anvender svinemørbrad til både wienerschnitzel og jægerschnitzel, da hun altid har brugt denne udskæring schnitzler med eller uden panering i rasp.
Velegnede kødtyper til jægerschnitzel:
- Skinkeschnitzel (inderlår)
- Kalveschnitzel (tyksteg, filet eller inderlår)
- Svinemørbrad
God fornøjelse und zum Wohl.

Ingredienser:
Jægerschnitzel:
- 4 skinkeschnitzler (svinemørbrad eller kalveschnitzel er også meget velegnet)
- Rasp
- Mel
- 1 æg, sammenpisket
- Salt
- Friskkværnet peber
- Smør til stegning
Jægersovs:
- 100-150 gr. bacontern
- 1 stort finthakket løg
- 250 gr. champignoner i tynde skiver
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 1 tsk. mild paprika
- 1 spsk. hvedemel
- 1,5 dl. hvidvin (kan erstattes med vand, men giver en god smag til jægersovsen)
- 1 dl. vand
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. sukker
- 1 stk. grøntsags- eller kalvebouillonterning
- 1 dl. piskefløde eller madlavningsfløde
- 1 par kviste frisk timian eller 0,5 tsk. tørret timian
- Salt
- Friskkværnet peber
Opskrift - sådan gør du trin for trin:
Jægerschnitzel:
Jeg tager udgangspunkt i svinemørbrad, da det er denne udskæring jeg oftest anvender til jægerschnitzel og wienerschnitzel. Har du købt skinkeschnitzel eller kalveschnitzel springer du bare videre til punkt 4.
- Start med at afpudse de to svinemørbrad fri for fedt, hinder og den store sølvsene.
- Skær svinemørbraden ud i to eller tre stykker (alt efter hvor stor en jægerschnitzel du ønsker at servere).
- Lav et snit på langs ca. totrededel ned gennem kødstykkerne, og vend derefter kødet om med skæresiden ned mod skærebrættet. Læg noget husholdningsfilm eller en frysepose hen over kødet, og bank det ud til et stort stykke kød med en tykkelse på 1-1½ cm. - det må ikke blive for tyndt, da kødet så bliver hurtigere tørt under stegningen. Du kan enten bruge en kødhammer eller forsigtigt med din håndrod.
- Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og hæld henholdsvis mel og rasp op i to andre tallerkener.
- Dup kødet lidt med et stykke køkkenrulle, og vend så jægerschnitzlerne i først mel, så æg og til sidst rasp. Sørg for at der kommer rasp på alle sider og kanter.
- Læg de panerede jægerschnitzler på et skærebræt, og lad paneringen sætte sig lidt.
- Smelt smørret og lidt rapsolie på en stor pande ved forholdsvis høj varme og lad fedtstoffet bruse af.
- Overvej at stege jægerschnitzlerne af flere omgange på panden, da de fylder godt på en almindelig stegepande. Du kan opvarme ovnen til 100° grader og lægge de færdigstegte schnitzler i et fad tildækket med staniol, så de holder sig varme imens du steger alt kødet.
- Brun kødet i det varme smør i 1-2 minutter på hver side, så de får en flot gylden sprød stegeskorpe.
- Skru ned for varmen og lad dem stege videre i 1-2 minutter på hver side. Sørg for at der er godt med fedtstof på panden.
- Læg de færdigstegte jægerschnitzler til side i et fad eller lignende.
Jægersovs:
- Opvarm lidt olie eller smør i en gryde, og steg baconternene let gyldne ved forholdsvis høj varme i 5-6 minutter.
- Hak løget i så små tern, og skær champignonerne ud i tynde skiver efter du har skyllet og renset dem under koldt vand.
- Hæld de finthakkede løg og champignonskiver ned i gryden til baconternene, og lad det hele stege videre i ca. 5 minutter eller til løgene er klare og lidt bløde i konsistensen.
- Tilsæt tomatpuré og hvedemel til gryden og rør alle ingredienserne sammen.
- Tilsæt hvidvin, vand, fløde, krydderier, sukker, hvidvinseddike og bouillonterning, og lad sovsen simre videre under låg i ca. 5-8 minutter eller til den er tyknet.
- Smag jægersovsen til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mere fløde eller vand hvis sovsen er for tyk i konsistensen.
- Server den færdige jægersovs til de færdigstegte jægerschnitzler og brasede kartofler.
- Velbekomme.
Yderligere kommentarer
Du kan med fordel koge kartoflerne til de brasede kartofler dagen forinden og opbevare dem på køl, da du opnår det bedste stegeresultat med kolde kartofler. Jægersovsen kan du også godt lave i forvejen, hvis du ikke vil stå med alle tingene på en gang.
2 kommentarer
Har ikke prøvet din opskrift endnu, men den lyder godt og skal benyttes hurtigst mulig.
Hej Alex,
Mange tak for din besked og interesse for opskriften på jægerschnitzel :-) Tysk schnitzel med brasede kartofler er altid et hit, og en af mine personlige favoritter, når der skal et stykke kød på tallerkenen. Håber du synes om resultatet og velbekomme.
Hilsen
Thomas