Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Mormormad » Jægerschnitzel med jægersovs

Jægerschnitzel med jægersovs

Published: Updated:
Jægerschnitzel med jægersovs

Jægerschnitzel er tyskernes svar på danskernes stegt flæsk med persillesovs, og ligger allerøverst på en delt førsteplads sammen med den helt almindelige schnitzel. En paneret jægerschnitzel med jægersovs er solid tysk bondekost. Vaskeægte mormormad. Her skal du ikke tænke på kalorier og fedtprocenter. Jeg mener paneret jægerschnitzel med jægersovs og brasede kartofler er jo ikke hverdagskost, så dette gudemåltid skal du nyde med god samvittighed - det er eliksir for din mentale sundhed.

Prøv lige at se opskriften på: Brasede kartofler

Denne opskrift på jægerschnitzel er:

  • Paneret skinkechnitzel med krydret jægersovs, brasede kartofler og garniture
  • Ægte tysk bondekost og mormormad
  • Stort set det samme som wienerschnitzel, men serveres med en lækker krydret jægersovs
  • En dansk fortolkning af den tyske "Jägerschnitzel" med krydret champignonsovs
  • Forholdsvis billig aftensmad og nem tilberedning

Prøv lige at se opskriften på: Wienerschnitzel

Disse ingredienser indgår i jægerschnitzel med jægersovs:

  • Skinkeschnitzel, svinemørbrad eller kalveschnitzel
  • Rasp
  • Æg
  • Mel
  • Bacontern
  • Løg
  • Champignon
  • Kalve- eller oksebouillon
  • Piskefløde
  • Tomatpuré
  • Timian
  • Mild paprika
  • Hvidvinseddike
  • Sukker

Prøv lige at se opskriften på: Fattigmandstournedos

Anvend altid rigeligt med smør til stegning

Rigeligt med smør på panden når du skal stege jægerschnitzler. Så er det sagt. Det er ganske enkelt vejen til det perfekte stegeresultat uden din panering brænder på. Jeg kan nemt bruge en hel pakke smør, når jeg både skal stege jægerschnitzel og brasede kartofler, så vær ikke fedtet med smørret. Brødrene Price vil helt sikkert give mig ret. Og nej - rigeligt smør på panden feder ikke mere end lidt smør. Steg schnitzlerne ved middelhøj varme, så de får en flot stegeskorpe og paneringen bliver mættet. Start altid med at hælde lidt raps- eller solsikkeolie på panden inden du tilsætter smørret, da smørret så kan gå højere op i stegetemperatur inden det branker.

Jægerschnitzel
Vaskeægte jægerschnitzel med krydret jægersovs, brasede kartofler og garniture. Jægerschnitzel kan tilberedes af skinkeschnitzel, svinemørbrad og kalveschnitzel, og paneres i rasp og steges i rigelige mængder smør.

Disse kødtyper er velegnede til jægerschnitzel

Når du nu har besluttet dig for, at der skal jægerschnitzel og jægersovs på menuen, kommer vi til det store spørgsmål - "Hvilken udskæring skal jeg vælge til jægerschnitzel?". Spørger du en tysker, vil han med statsgaranti sige skinkeschnitzel, men personligt foretrækker jeg svinemørbrad. Det er faktisk min svigermors fortjeneste, at jeg i dag anvender svinemørbrad til både wienerschnitzel og jægerschnitzel, da hun altid har brugt denne udskæring schnitzler med eller uden panering i rasp.

Velegnede kødtyper til jægerschnitzel:

  • Skinkeschnitzel (inderlår)
  • Kalveschnitzel (tyksteg, filet eller inderlår)
  • Svinemørbrad

God fornøjelse und zum Wohl.

Jægerschnitzel med jægersovs

Jægerschnitzel med jægersovs

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 750 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 74 bedømmelser )

Ingredienser:

Jægerschnitzel:

  • 4 skinkeschnitzler (svinemørbrad eller kalveschnitzel er også meget velegnet)
  • Rasp
  • Mel
  • 1 æg, sammenpisket
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Smør til stegning

Jægersovs:

  • 100-150 gr. bacontern
  • 1 stort finthakket løg
  • 250 gr. champignoner i tynde skiver
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 1 tsk. mild paprika
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1,5 dl. hvidvin (kan erstattes med vand, men giver en god smag til jægersovsen)
  • 1 dl. vand
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 stk. grøntsags- eller kalvebouillonterning
  • 1 dl. piskefløde eller madlavningsfløde
  • 1 par kviste frisk timian eller 0,5 tsk. tørret timian
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Jægerschnitzel:

Jeg tager udgangspunkt i svinemørbrad, da det er denne udskæring jeg oftest anvender til jægerschnitzel og wienerschnitzel. Har du købt skinkeschnitzel eller kalveschnitzel springer du bare videre til punkt 4.

  1. Start med at afpudse de to svinemørbrad fri for fedt, hinder og den store sølvsene.
  2. Skær svinemørbraden ud i to eller tre stykker (alt efter hvor stor en jægerschnitzel du ønsker at servere).
  3. Lav et snit på langs ca. totrededel ned gennem kødstykkerne, og vend derefter kødet om med skæresiden ned mod skærebrættet. Læg noget husholdningsfilm eller en frysepose hen over kødet, og bank det ud til et stort stykke kød med en tykkelse på 1-1½ cm. - det må ikke blive for tyndt, da kødet så bliver hurtigere tørt under stegningen. Du kan enten bruge en kødhammer eller forsigtigt med din håndrod.
  4. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og hæld henholdsvis mel og rasp op i to andre tallerkener.
  5. Dup kødet lidt med et stykke køkkenrulle, og vend så jægerschnitzlerne i først mel, så æg og til sidst rasp. Sørg for at der kommer rasp på alle sider og kanter.
  6. Læg de panerede jægerschnitzler på et skærebræt, og lad paneringen sætte sig lidt.
  7. Smelt smørret og lidt rapsolie på en stor pande ved forholdsvis høj varme og lad fedtstoffet bruse af.
  8. Overvej at stege jægerschnitzlerne af flere omgange på panden, da de fylder godt på en almindelig stegepande. Du kan opvarme ovnen til 100° grader og lægge de færdigstegte schnitzler i et fad tildækket med staniol, så de holder sig varme imens du steger alt kødet.
  9. Brun kødet i det varme smør i 1-2 minutter på hver side, så de får en flot gylden sprød stegeskorpe.
  10. Skru ned for varmen og lad dem stege videre i 1-2 minutter på hver side. Sørg for at der er godt med fedtstof på panden.
  11. Læg de færdigstegte jægerschnitzler til side i et fad eller lignende.

Jægersovs:

  1. Opvarm lidt olie eller smør i en gryde, og steg baconternene let gyldne ved forholdsvis høj varme i 5-6 minutter.
  2. Hak løget i så små tern, og skær champignonerne ud i tynde skiver efter du har skyllet og renset dem under koldt vand.
  3. Hæld de finthakkede løg og champignonskiver ned i gryden til baconternene, og lad det hele stege videre i ca. 5 minutter eller til løgene er klare og lidt bløde i konsistensen.
  4. Tilsæt tomatpuré og hvedemel til gryden og rør alle ingredienserne sammen.
  5. Tilsæt hvidvin, vand, fløde, krydderier, sukker, hvidvinseddike og bouillonterning, og lad sovsen simre videre under låg i ca. 5-8 minutter eller til den er tyknet.
  6. Smag jægersovsen til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mere fløde eller vand hvis sovsen er for tyk i konsistensen.
  7. Server den færdige jægersovs til de færdigstegte jægerschnitzler og brasede kartofler.
  8. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan med fordel koge kartoflerne til de brasede kartofler dagen forinden og opbevare dem på køl, da du opnår det bedste stegeresultat med kolde kartofler. Jægersovsen kan du også godt lave i forvejen, hvis du ikke vil stå med alle tingene på en gang.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

4 kommentarer

Alex 18. februar 2022 - 00:16

Har ikke prøvet din opskrift endnu, men den lyder godt og skal benyttes hurtigst mulig.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 18. februar 2022 - 08:06

Hej Alex,
Mange tak for din besked og interesse for opskriften på jægerschnitzel 🙂 Tysk schnitzel med brasede kartofler er altid et hit, og en af mine personlige favoritter, når der skal et stykke kød på tallerkenen. Håber du synes om resultatet og velbekomme.

Hilsen
Thomas

Besvar
Charlotte 18. april 2024 - 20:26

Hej ! Jeg er ikke vild med tomatsmagen, jeg synes at den er for intens og for sød, og det er generelt i retter hvor der skal bruges ds. Pure ell. Pasta- hvad tænker du, at jeg kan gøre omkring dette i F.eks. din jægersovs? Selv tænkte jeg kun at bruge 1 spiseske pure, men vil det ændre noget. Det er ikke fordi der ikke må være noget smag af tomat, bare ikke så intens og sød. Jeg har samme problem med koteletter i fad, synes det hele smager af ds. tomat.

Håber du kan give mig lidt fif 🙂

Mvh. Charlotte

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 19. april 2024 - 17:59

Hej Charlotte,
Mange tak for din kommentar. Det er lidt en smagssag med tomatsmagen, og man kan jo altid justere smagen i forhold til mængden af tomatpuré eller tomatpasta. Du kan evt. tilføje noget æble- eller balsamicoeddike, som går ind og spiller op mod den søde tomatsmag med sin syrlige og friske smag. Du kan også tilsætte noget oksekødsbouillon - alternativt grøntsagsbouillon, og så nøjes med fx en eller to teskefulde tomatpuré.

Håber du kan bruge mine fif til noget 🙂

Venlig hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.