4skinkeschnitzler - svinemørbrad eller kalveschnitzel er også meget velegnet
rasp
hvedemel
1æg - sammenpisket
salt og friskkværnet peber
smør - til stegning
Jægersovs
150gbacon - i tern
1stortløg - finthakket
250gchampignon - i tynde skiver
2spsktomatkoncentrat
1tskpaprika
1spskhvedemel
1,5dlhvidvin - kan erstattes med vand, men giver en god smag til jægersovsen
1dlvand
1spskhvidvinseddike
1tsksukker
1bouillonterning - grøntsags- eller kalvebouillon
1dlpiskefløde - eller madlavningsfløde
0,5tsktimian - tørret, eller et par kviste frisk timian
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Jægerschnitzel
Jeg tager udgangspunkt i svinemørbrad, da det er denne udskæring jeg oftest anvender til jægerschnitzel og wienerschnitzel. Har du købt skinkeschnitzel eller kalveschnitzel springer du bare videre til punkt 4.
Start med at afpudse de to svinemørbrad fri for fedt, hinder og den store sølvsene.
Skær svinemørbraden ud i to eller tre stykker (alt efter hvor stor en jægerschnitzel du ønsker at servere).
Lav et snit på langs ca. ⅔ ned gennem kødstykkerne, og vend derefter kødet om med skæresiden ned mod skærebrættet. Læg noget husholdningsfilm eller en frysepose hen over kødet, og bank det ud til et stort stykke kød med en tykkelse på 1-1½ cm. - det må ikke blive for tyndt, da kødet så bliver hurtigere tørt under stegningen. Du kan enten bruge en kødhammer eller forsigtigt med din håndrod.
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og hæld henholdsvis mel og rasp op i to andre tallerkener.
Dup kødet lidt med et stykke køkkenrulle, og vend så jægerschnitzlerne i først mel, så æg og til sidst rasp. Sørg for at der kommer rasp på alle sider og kanter.
Læg de panerede jægerschnitzler på et skærebræt, og lad paneringen sætte sig lidt.
Smelt smørret og lidt rapsolie på en stor pande ved forholdsvis høj varme og lad fedtstoffet bruse af.
Overvej at stege jægerschnitzlerne af flere omgange på panden, da de fylder godt på en almindelig stegepande. Du kan opvarme ovnen til 100° grader og lægge de færdigstegte schnitzler i et fad tildækket med staniol, så de holder sig varme imens du steger alt kødet.
Brun kødet i det varme smør i 1-2 minutter på hver side, så de får en flot gylden sprød stegeskorpe.
Skru ned for varmen og lad dem stege videre i 1-2 minutter på hver side. Sørg for at der er godt med fedtstof på panden.
Læg de færdigstegte jægerschnitzler til side i et fad eller lignende.
Jægersovs
Opvarm lidt olie eller smør i en gryde, og steg baconternene let gyldne ved forholdsvis høj varme i 5-6 minutter.
Hak løget i så små tern, og skær champignonerne ud i tynde skiver efter du har skyllet og renset dem under koldt vand.
Hæld de finthakkede løg og champignonskiver ned i gryden til baconternene, og lad det hele stege videre i ca. 5 minutter eller til løgene er klare og lidt bløde i konsistensen.
Tilsæt tomatpuré og hvedemel til gryden og rør alle ingredienserne sammen.
Tilsæt hvidvin, vand, fløde, krydderier, sukker, hvidvinseddike og bouillonterning, og lad sovsen simre videre under låg i ca. 5-8 minutter eller til den er tyknet.
Smag jægersovsen til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mere fløde eller vand hvis sovsen er for tyk i konsistensen.
Server den færdige jægersovs til de færdigstegte jægerschnitzler og brasede kartofler.
Bemærkninger
Du kan med fordel koge kartoflerne til de brasede kartofler dagen forinden og opbevare dem på køl, da du opnår det bedste stegeresultat med kolde kartofler.Jægersovsen kan du også godt lave i forvejen, hvis du ikke vil stå med alle tingene på en gang.
Næringsindhold
Næringsindhold
Jægerschnitzel
Mængde pr. portion
Calories
485
% Daglig værdi*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
176
mg
59
%
Sodium
2417
mg
105
%
Potassium
1018
mg
29
%
Carbohydrates
24
g
8
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
49
g
98
%
Vitamin A
895
IU
18
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
71
mg
7
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.