Lun mælken så den er fingervarm (ca. 37° grader) og opløs gæren heri.
Bland hvedemelet sammen med sukker, salt og kardemomme i din røreskål.
Hæld den lune mælk op i melblandingen i røreskålen, og tilsæt de to hele æg og det bløde smør skåret i mindre tern.
Ælt dejen godt igennem - gerne 10 minutter eller længere, hvis du har en køkkenmaskine.
Dejen skal være lind og blød, og lige akkurat slippe din fingerspids når du prikker i dejen.
Læg et rent viskestykke eller husholdningsfilm henover skålen, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.
Imens dejen hæver laver du remonce og vaniljecreme.
Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
Remonce til kanelstang
Bland alle ingredienserne godt sammen i en røreskål - enten med fingrene eller med en grydeske.
Stil den færdige remonce til side.
Vaniljecreme til kanelstang
Kom alle ingredienserne i en gryde, og rør det godt sammen med et piskeris.
Varm nu cremen op ved middel varme under konstant omrøring indtil den begynder at tykne og småkoge.
Tag den færdige vaniljecreme af varmen, og lad den køle af.
Sådan folder du din kanelstang
Når dejen er færdighævet, deles dejen i to lige store dele.
Drys lidt mel ud på dit køkkenbord, og rul den ene portion dej ud til en firkant på ca. 35x35 cm.
Fordel halvdelen af remoncen ud på dejen, og efterfølgende halvdelen af vaniljecremen. Remoncen og vaniljecremen skal dække dejen fra kant til kant.
Rul nu dejen sammen til en roulade, og klip skrå snit i dejen med en stor saks.
Gentag processen med den anden portion dej.
Pensle de to ubagte kanelstænger med et sammenpisket æg, og drys med mandelsplitter.
Placer de to kanelstænger på en bageplade beklædt med bagepapir (eller blot på bagepapir, og så ind på dit varme bagestål).
Sæt kanelstængerne i den forvarmede ovn på 200° grader varmluft, og bag dem gyldne og flotte i ca. 18-20 minutter.
Lad kanelstængerne køle lidt af inden du pynter med glasur.
Bemærkninger
Du kan sagtens koldhæve dejen natten over til en kanelstang, men så skal du blot anvende en fjerdedel af den anviste gærmængde i opskriften.Du kan sagtens fryse en bagt eller ubagt kanelstang i op til tre måneder.Fryser du en bagt kanelstang skal du blot vente med glasuren.
Næringsindhold
Næringsindhold
Kanelstang
Mængde pr. portion
Calories
446
% Daglig værdi*
Fat
22
g
34
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
89
mg
30
%
Sodium
314
mg
14
%
Potassium
180
mg
5
%
Carbohydrates
54
g
18
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
15
g
17
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
629
IU
13
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
119
mg
12
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.