Baregomad.dk » Opskrifter » Salater og tilbehør » Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Uanset om du har køkkenhave eller ej, må du ikke snyde dig selv for at lave hjemmelavede syltede rødbeder. Jeg ved godt syltning er noget så old-school og mormor-agtigt, men hjemmelavede syltede rødbeder slår de fabriksfremstillede rødbeder fra supermarkedet med adskillige længder, og har du først smagt disse rødbeder, går du aldrig tilbage til de fabriksfremstillede.

Klassiske rødbeder med et krydret twist

Denne opskrift på syltede rødbeder er min personlige favoritopskrift, idet den både er dejlig syrlig, men også tilpas krydret takket være de forskellige krydderier i lagen. Du kan som udgangspunkt kreere din helt egen opskrift på syltede rødbeder. Variationen består i mængden af sukker i forhold til eddiken, og ikke mindst anvendelsen af krydderier. Denne opskrift er med kanel, kardemommekapsler, nelliker, sennepsfrø og laurbær, men du kan også prøve dig frem med fx chili, stjerneanis, appelsin, ingefær og løg.

Prøv lige at se opskriften på: Rødbedesalat med feta og mandler

Klassisk topping til rugbrødsmaden

Syltede rødbeder er en vaskeægte klassiker, når det kommer til rugbrødsmadder og smørrebrød. Der er nu ikke noget så skønt som friskbagt rugbrød med lun leverpostej, og så hjemmelavede rødbeder på toppen. Såre simpelt og indbegrebet af dansk madkultur, men det smager sgu godt. Jeg husker tydeligt ens frustration, når man sulten og forventningsfuldt åbnede sin madpakke i frikvarteret, og med vemod kunne konstatere, at saften fra rødbederne på leverpostejmadden havde forplantet sig til hele indholdet i madkassen. Her må jeg ærlig indrømme, at jeg bandede rødbeder langt væk ...

Har du også prøvet at servere syltede rødbeder til fx brændende kærlighed, skibberlabskovs og hjemmelavet biksemad med spejlæg og bearnaisesauce?

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Antal personer: 10 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 65 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 1 kg. rødbeder
 • 7½ dl. lagereddike
 • 375 gr. sukker
 • 10 peberkorn
 • 1 kanelstang
 • 1 spsk. sennepsfrø
 • 3-4 laurblade
 • 1 tsk. kardemommekapsler
 • 5 nelliker
 • 1 spsk. salt pr. liter vand
 • flydende Atamon

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Kogning af rødbeder:

 1. Vask jorden af de rå rødbeder med en børste eller svamp.
 2. Kom rødbederne op i en gryde, og fyld op med vand så rødbederne lige akkurat er dækket til.
 3. Hæld salt i gryden - du skal beregne 1 spsk. salt pr. liter vand.
 4. Bring vandet i kog og lad rødbederne småkoge under låg (store rødbeder ca. 45 minutter og små rødbeder ca. 30 minutter).
 5. Hæld vandet fra de kogte rødbeder og skyl dem med koldt rindende vand i et par minutter.
 6. Når rødbederne er kølet af kan du nemt skubbe skindet af dem med fingrene samt fjerne top og bund med en kniv.
 7. Skær nu rødbederne i skiver, og fordel rødbederne i nogle sylteglas.

Lagen til de syltede rødbeder:

 1. Hæld eddike, sukker og alle kryderierne i en gryde, og bring det i kog. Når sukkeret er helt opløst efter et par minutter tages gryden af blusset. Lad gryden stå et par minutter og tilsæt så 1 tsk. flydende Atamon til lagen (ved 100° grader bliver effekten af Atamon ødelagt).
 2. Skyl dine sylteglas i Atamon bestående af 2 tsk. Atamon blandet med 1 dl. vand. Ryst glassene godt med låg på. Du kan genbruge blandingen fra glas til glas.
 3. Hæld den færdige lage over rødbedeskiverne i dine sylteglas.
 4. Sæt låg på glassene så snart de er fyldte.
 5. Lad dine syltede rødbeder stå og trække i et par dage inden du spiser dem - gerne i en ugens tid, så lagen og krydderierne rigtig kan trænge ind i rødbederne.

Yderligere kommentarer

Som udgangspunkt kan du spise dine syltede rødbeder så snart de er færdige, men de har godt af at stå i lagen nogle dage så de får den lækre krydrede smag. Et uåbnet glas med syltede rødbeder kan sagtens holde sig i 8-10 måneder. Når dine rødbeder nærmer sig "sidste salgsdag", bliver de mere brunlige i farven.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Syltede rødbeder
Syltede rødbeder

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.