Biksemad lchf

Biksemad LCHF

Biksemad lchf er en moderne fortolkning af den traditionelle biksemad, hvor kartofler er udskiftet med knoldselleri. Knoldselleri er ikke en særlig sexet grøntsag at se på i frugt og grøntafdelingen, men er en fortrinlig grøntsag og smagsforstærker i rigtig mange retter.

Goddag til knoldselleri - farvel til kartofler

Knoldselleri er en perfekt erstatning for kartoflen i en ret som biksemad lchf, idet den både er mere fast i strukturen, får en god sød aroma ved stegning og den er fattig på stivelse og kulhydrater, men rig på fibre.

Biksemad lchf er hjemme hos os en ret, som lige pludselig ryger på ugens madplan. Hvilken husstand kender ikke til det, med at stå tilbage med et par frikadeller, en pølse, noget svinekød eller oksekød efter et endt måltid. Istedet for at smide sådanne rester ud, kommer de på frost under kategorien "biksemad".

Efter 1-2 mdr. har man lige pludselig nogle lækre smårester af kød liggende i fryseren, og kan med indkøb af et selleri og tre løg fremtrylle et lækkert aftensmåltid som biksemad lchf.

Biksemad LCHF

Biksemad lchf

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 2 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 1 stort knoldselleri
  • 3 store løg
  • 600 gr. svinekam eller andet skært kød
  • Evt. et par frikadeller eller gode pølser
  • Rødbeder
  • Olie eller smør
  • Salt og peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Knoldselleriet skrælles og skæres i tern á 1 x 1 cm. Løgene pilles og skæres i mindre tern. Fedtstoffet brunes i en stor pande, hvorefter knoldselleri og løg tilsættes. De steges ved jævn varme i ca. 15 min. og vendes med jævne mellemrum.

Svinekam, evt. frikadeller eller pølser, skæres i tern á 1 x 1 cm. Kødet tilsættes grøntsagerne efter ca. 15 min. og steger videre ved middel varme i ca. 20-25 min. Kødet og grøntsagerne skal brunes og knoldselleri ternene skal være rimelig bløde, men stadigvæk have noget bid.

Biksemaden smages til med salt og peber - evt. en smule paprika og herefter er biksemaden klar til servering.

Yderligere kommentarer

Når man har sagt biksemad, har man næsten også sagt bearnaisesauce og spejlæg. Disse to ingredienser er lige med til at løfte biksemad lchf til et skønt, velsmagende måltid.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.