Brændende kærlighed

af Baregomad.dk
Brændende kærlighed
0 kommentar
2

Brændende kærlighed er indbegrebet af dansk madkultur.
Cremet luftig kartoffelmos med masser af smør. Sprødstegte bacontern. Bløde løg stegt i fedtet fra baconternene. Syltede rødbeder. Essensen af det klassiske danske køkken når det viser sig fra sin bedste side på niveau med stegt flæsk og persillesovs.
Jeg er stor fan af dette simple, men meget velsmagende måltid – 100% dansk bondekost fra de gode gamle dage.

Denne opskrift på brændende kærlighed er:

  • Nem aftensmad – tilberedt på mindre end 30 minutter på en travl hverdag
  • Et stensikkert hit for hele familien
  • 100% klassisk dansk mad – er du fedtforskrækket, så spring videre til denne veganergryde
  • Billig i indkøb
Brændende kærlighed

Bondekosten der aldrig går af mode

Brændende kærlighed går aldrig af mode, og er et levende bevis på, at simpel mad ofte er den bedste af slagsen. Få gode råvarer og minimal indsats i køkkenet. Jeg er fan. Et måltid bestående af luftig cremet kartoffelmos, sprødstegte bacontern, løgringe stegt i fedtet fra baconternene, hjemmelavede syltede rødbeder og selvfølgelig masser af friske krydderurter. Det hele tilberedes på mindre end 30 minutter, hvor du koger kartoflerne imens baconternene steges sprøde i deres eget fedt. Det er nem og enkel kogekunst.

LÆS OGSÅ: Syltede rødbeder

Rigtig solid vintermad

Der er tidspunkter på året, hvor det er helt oplagt at kaste sig over bestemte måltider som fx brændende kærlighed og langtidssimret oksegryde. Hver ting til sin tid. I min optik smager brændende kærlighed bare bedre i vintermånederne, hvor man lever livet indendørs, og tyer til de lidt tungere måltider, som ofte er ret simple og nemme at tilberede. Klassisk mormor-mad når det er bedst.

LÆS OGSÅ: Stegt flæsk

Den bærende ingrediens i dette måltid er danske kartofler, som blot skal koges møre i letsaltet vand, og efterfølgende moses i gryden tilsat rigelige mængder smør. Kartoffelmosen smages til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt muskatnød. Ønsker du at twiste den klassiske kartoffelmos en smule, kan du udskifte nogle af kartoflerne med lidt selleri eller glaskål, som tilfører mosen mere smag.

LÆS OGSÅ: Mørbrad i fad

Kan du lide duften af bacon?

De fleste mennesker elsker duften af friskmalet kaffe, friskbagt brød og sprødstegt bacon. Men det er jo ikke alle der spiser kød, eller bryder sig om svinekød, men derfor kan du jo godt gå ombord i dette fantastiske måltid. Vi plejer at servere brændende kærlighed i forskellige skåle, så hver enkelt kan komponere sin egen personlige udgave. Nogle foretrækker meget bacon, andre mange løg og nogle spiser slet ikke kød. Brændende kærlighed farvner alle om bordet.

Velbekomme.

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er indbegrebet af dansk madkultur.Cremet luftig kartoffelmos med masser af smør. Sprødstegte bacontern. Bløde løg stegt i fedtet fra baconternene.… Billig aftensmad Brændende kærlighed European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 175 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

  • Ca. 1,5 kg. kartofler
  • 4 løg
  • 400 gr. bacontern
  • 150 gr. smør
  • 1 dl. mælk
  • Syltede rødbeder
  • Persille
  • Purløg
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt muskatnød

Sådan gør du

Kartoffelmos:

  1. Start med at skrælle kartoflerne, og skær dem i mindre tern. Put kartoflerne i en gryde med vand og kog kartoflerne i ca. 20 minutter til de er godt møre.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smørret i grove tern.
  3. Pisk kartoflerne med en håndmikser og tilsæt løbende lidt mælk indtil kartoffelmosen er dejlig luftig og cremet.
  4. Smag kartoffelmosen til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt muskatnød.

Bacon- og løgtopping:

  1. Steg baconternene sprøde i en stor gryde. Det er ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof under stegningen, da de skal stege i deres eget fedt. Tag de sprøde bacontern op af gryden, og læg dem på en tallerken beklædt med lidt køkkenrulle, så det lige kan opsuge det overskydende fedt.
  2. Pil løgene og halver dem. Læg løget ned på skæresiden og skær løget i tynde skiver.
  3. Sauter løgene bløde og klare i det overskydende fedtstof fra baconternene. Tilsæt evt. lidt ekstra smør hvis der ikke er fedtstof nok i gryden.
  4. Smag løgene til med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Anret nu din brændende kærlighed på en tallerken. Start med en stor portion kartoffelmos og dernæst bacon- og løgtopping. Pynt med lidt friskhakket persille og purløg samt tynde strimler rødbede revet på et juliennejern eller syltede rødbedeskiver.
  6. Velbekomme.

Tilbehør til brændende kærlighed:

  1. Server din brændende kærlighed med syltede rødbeder og friskhakket persille og purløg.

Yderligere kommentarer

Du kan med fordel prøve at udskifte lidt af kartoflerne med selleri eller glaskål, som giver et specielt twist til mosen. Gør lidt ekstra ud af dette måltid, og køb et stykke røget letsaltet bacon hos slagteren, som du selv kan skære ud i tern - det smager bare himmelsk.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Brændende kærlighed

0 kommentar
2

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.