Spinatlasagne

billede med spinatlasagne

Få en fantastisk smagsoplevelse med denne lette spinatlasagne opskrift. Sund og velsmagende med masser af frisk spinat.

Spinatlasagne er meget nem at lave, og spinaten giver lasagnen en virkelig god smag. Og så er spinat jo sundt.

Byg gerne din lasagne op med mindst fire lag pastaplader, da det giver det bedste resultat. Og så sparer vi ikke på den friske spinat i denne opskrift.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på spinatlasagne

Opskriften er beregnet som hovedmåltid til fire personer.

billede med spinatlasagne

Spinatlasagne

5 fra 1 stemme
Få en fantastisk smagsoplevelse med denne lette spinatlasagne opskrift. Sund og velsmagende med masser af frisk spinat.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal4 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

Kødsovs med spinat

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 70 g tomatpasta - lille dåse
  • 1 dl bouillon - efter eget valg
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 spsk balsamico
  • 300 gram spinat - frisk

Bechamelsauce

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel - med lidt med top
  • 4 dl mælk - måske lidt mere
  • muskatnød - revet
  • citronsaft - friskpresset
  • sukker
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 12 pastaplader - eller flere
  • ost - kan udelades

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det i lidt olie uden det tager farve.
  • Kom det hakkede oksekød ved og brun det godt, så det får masser af smag.
  • Kom resten af ingredienserne til kødsovsen i - pånær spinaten, og lad det småkoge 10 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Lige før du samler lasagnen kommes spinaten ved, og kødsovsen tages af når spinaten er faldet sammen. 300 gram spinat virker af meget - men den fylder ikke meget efterfølgende.
  • Bechamelsovs laves ved at smelte smør i en kasserolle, hvorefter hvedemel piskes i. Pisk derefter mælken i indtil den rigtige konsistens nås, og smag til med muskatnød, citronsaft, sukker, salt og peber. Lad den hvide sovs småkoge i fem minutter for at fjerne smagen af mel.
  • Byg så lasagnen op i et ildfast fad med kødsovs med spinat, bechamelsovs og pastaplader i den rækkefølge. Slut af med kødsovs, og drys så lasagnen med lidt ost på toppen. Osten kan også udelades, og så kan du i stedet drysse lidt rasp over.
  • Spinatlasagne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Spinatlasagne
Mængde pr. portion
Kalorier
803
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
1482
mg
64
%
Kalium
 
1666
mg
48
%
Kulhydrater
 
94
g
31
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
7936
IU
159
%
Vitamin C
 
48
mg
58
%
Calcium
 
362
mg
36
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

Den færdigbagte lasagne med spinat kan med fordel hvile i 10 minutter inden servering, da den er rygende varm.

Kan nydes som den er, eller med en skøn tomatsalat. Velbekomme.

1 kommentar til “Spinatlasagne”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.