Hak løg og hvidløg fint og svits det i lidt olie uden det tager farve.
Kom det hakkede oksekød ved og brun det godt, så det får masser af smag.
Kom resten af ingredienserne til kødsovsen i - pånær spinaten, og lad det småkoge 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Lige før du samler lasagnen kommes spinaten ved, og kødsovsen tages af når spinaten er faldet sammen. 300 gram spinat virker af meget - men den fylder ikke meget efterfølgende.
Bechamelsovs laves ved at smelte smør i en kasserolle, hvorefter hvedemel piskes i. Pisk derefter mælken i indtil den rigtige konsistens nås, og smag til med muskatnød, citronsaft, sukker, salt og peber. Lad den hvide sovs småkoge i fem minutter for at fjerne smagen af mel.
Byg så lasagnen op i et ildfast fad med kødsovs med spinat, bechamelsovs og pastaplader i den rækkefølge. Slut af med kødsovs, og drys så lasagnen med lidt ost på toppen. Osten kan også udelades, og så kan du i stedet drysse lidt rasp over.
Spinatlasagne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.
Næringsindhold
Næringsindhold
Spinatlasagne
Mængde pr. portion
Calories
803
% Daglig værdi*
Fat
32
g
49
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
98
mg
33
%
Sodium
1482
mg
64
%
Potassium
1666
mg
48
%
Carbohydrates
94
g
31
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
27
g
30
%
Protein
39
g
78
%
Vitamin A
7936
IU
159
%
Vitamin C
48
mg
58
%
Calcium
362
mg
36
%
Iron
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.