Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges som mormor lavede dem. Klassisk med tarteletter, kogt høne i opbagt sovs og asparges.
Tarteletter med høns i asparges er klassisk dansk retromad når det er allerbedst.
Ret beset et simpelt måltid bestående af en opbagt sovs tilsat trevlet hønsekød og aspargessnitter - stedt til hvile i lune tarteletter.
Jeg synes ikke man vinder det helt store ved at lave sine egne tarteletter, hvis man ellers køber luksusudgaven af de færdiglavede, men det forholder sig helt anderledes med høns i asparges.
Her bør du ikke springe over hvor gærdet er lavest, men derimod investere lidt tid og energi i at lave dine høns i asparges helt fra bunden. Indsatsen kommer tifoldigt tilbage, tro mig.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Denne opskrift på tarteletter med fyld er:
- Mundvandsdrivende mormor-mad på den helt store klinge
- Kogt på hel kylling eller høne med tilhørende suppe
- Et hit til påskebordet, julefrokosten eller blot når lysten til klassisk retromad melder sig
- Opbagt på smør og mel med hjemmelavet suppe og fløde
- Nem at fremstille, og kan med fordel tilberedes dagen i forvejen
- Et hit for både store og små som forret eller som hovedret
Opbagt sovs til høns i asparges
Opbagt sovs er en klassisk dansk spise, som i alt sin enkelhed består af smør, mel og en væske i form af mælk, vand, suppe eller fløde.
Man laver opbagningen ved hjælp af smør og mel, som man så pisker sammen med væsken, hvorved sovsen bliver jævnet til den ønskede konsistens.
Bliver din opbagte sovs for tynd, kan du bare lave en meljævning i form af lidt mel oprørt i vand eller mælk, og så jævne sovsen til den har den rette konsistens.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet under omrøring med et piskeris.
- Lad melet "brænde" af i et par minutter ved middel varme, så du undgår smagen af mel i den færdige stuvning.
- Tilsæt herefter aspargesvandet, og bring opbagningen i kog under omrøring.
- Herefter tilsætter du suppen og fløden, og koger stuvningen godt igennem i nogle minutter til den har den ønskede konsistens - ikke for tyk og ikke for tynd. Juster evt. med lidt mere fløde eller suppe.
- Vend aspargessnitterne og det trevlede hønsekød i stuvningen, og smag til med salt, peber og evt. et par spsk. æblecidereddike, som giver sovsen det sidste pift hvis du spørger mig.
- Så er din opbagte sovs klar til at krybe ned i de lune tarteletter.
De små tærter vækker gode barndomsminder
Tarteletter med høns i asparges vækker gode barndomsminder, hvor disse små kager eller tærter blev serveret til fødselsdage, påske- eller julefrokosten - ofte i kombination med mørbrad a la creme, og så var bunden ligesom lagt.
Tarteletter er oprindelig en fransk betegnelse, som stammer fra ordet "tartelette", hvilket betyder "lille tærte".
Her i Danmark kender vi mest til den klassiske udgave, hvor lune tarteletter serveres med høns i asparges eller hamburgerryg i tern med ærter og gulerødder, men i andre lande anvendes tarteletter også i dessert-regi, hvor den søde tand tilgodeses.
Smid ikke den overskydende suppe ud
Når du koger en kylling eller høne til høns i asparges, får du som regel noget suppe i overskud, som man umiddelbart bare vil smide ud, men det er synd og skam, da det kan gøre gavn i en lang række andre måltider som fx kartoffel porresuppe og lyse sovse, hvis lysten til mormor-sovs lige pludselig melder sig.
Tak fordi du bruger opskriften på tarteletter med høns i asparges. Kom gerne med din vurdering af opskriften her.
Mormors Tarteletter har det intet med at gøre ! Mormors Tarteletter er lavet af den høne suppen er kogt på! En høne skal være over 3200 gram .. en skam i alle ødelægger den gamle danske madkultur ..