Baregomad.dk » Opskrifter » Blomkålsrisotto med rejer

Blomkålsrisotto med rejer

Blomkålsrisotto med rejer og champignon

Risotto er oprindelig en italiensk spise, hvor den fede ikoniske risret med parmesan, er at finde på de fleste italienske spisesteder.

Blomkålsrisotto med rejer tåler ingen sammenligning med den originale udgave, da man ikke kan sammenligne blomkålsris med de specielle ris til risotto. Samtidig er det en stor kunst at lave rigtig italiensk risotto, som tit går hen og bliver klæg og bastant.

Blomkålsrisotto med rejer er derimod et rigtig godt alternativ til den klassiske spise, hvis man samtidig vil spare lidt på kulhydraterne, men bevare den gode smagsoplevelse fra risottoen.

Blomkålsrisotto med rejer er rigtig nem at tilberede og i modsætning til den italienske risotto, er der ingen risiko for, at du ender med en klæg og klistret masse. Resultatet kan kun blive godt, hvis du følger min opskrift på blomkålsrisotto med rejer. Du kan evt. erstatte lidt af fløden med lidt hvidvin, for at tilføre lidt mere aroma til retten.

God fornøjelse.

Blomkålsrisotto med rejer og champignon

Blomkålsrisotto med rejer

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 3.0/5
( 2 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 1 stort blomkål
 • 250 gr. champignon eller svampe
 • 3 fed hvidløg
 • 2 store løg
 • 1 håndfuld friskhakket persille
 • 2½ dl. madlavningsfløde 9% eller 18%
 • 200 gr. naturel flødeost
 • 400 gr. rejer i lage
 • ½ citron
 • ½ tsk. tørret chili
 • Salt og peber
 • Olie eller smør

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Løgene og hvidløg hakkes fint og steges i noget god olie på en varm pande. Når løgene er blanke og er blevet lidt bløde i det, tages de af panden og op i en skål. Herefter tilsættes de skivede champignon, som steges ved hård varme på panden indtil de har ca. halv størrelse.
 2. Blomkålen rives groft på et rivejern til blomkålsris, som tilsættes panden sammen med de stegte champignon. Løgene tilsættes også og det hele steger videre i et par minutter.
 3. Herefter tilsættes naturel flødeosten og fløden - hold lidt igen med fløden og tilsæt den løbende, så risottoen ikke bliver for våd. Den fejl har jeg lavet, da jeg blev snydt af mængden af væde fra de skivede champignon. Det hele simrer nu videre i 15-20 min.
 4. Rejerne hældes op i en si og skyldes godt, hvorefter de presses fri for væske. På en anden pande tilsættes olie, hvor rejerne ved høj varme steger i nogle minutter og krydres med chili.
 5. De stegte rejer tilsættes risottoen og det hele smages til med saften fra ½ citron samt friskkværnet peber og salt. Persillen hakkes groft på et skærebræt og drysses ud over retten lige inden servering.
 6. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Enten skal du have en meget stor pande til selve risottoen, eller også vil jeg anbefale dig at lave selve risottoen i en wokpande og stege rejerne på en anden pande. Risottoen kan serveres og spises som den er, eller man kan supplere med lidt grønt salat og friskbagt brød.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.